[Νέα Σμύρνη] Πατριαρχία τέλος. Ζωή μαγική

παρέμβαση με αφίσες, αυτοκόλλητα και τρικάκια ενάντια στα έμφυλα στερεότυπα και την εργαλειοποίηση των σωμάτων μας, την κουλτούρα βιασμού και την πατριαρχία, μετά τις πρόσφατες καταγγελίες πληθώρας επιθέσεων παραβιάσεων και βιασμού στις γειτονιές μας.

post image

Πατριαρχία τέλος. Ζωή μαγική.

Θηλυκότητες από τις γειτονιές της Νέας Σμύρνης και του Νέου Κόσμου, του Παλαιού Φαλήρου και του Αγίου Δημητρίου, βγήκαμε για νυχτερινή εξόρμηση στις γειτονιές μας, ενάντια στην κουλτούρα βιασμού και τη διάχυτη ατμόσφαιρα φόβου που καλλιεργείται λόγω των πρόσφατων επιθέσεων βιασμού στον δημόσιο χώρο. Παρά τις τελευταίες αναρίθμητες (πολλές και δημοσιοποιημένες) καταγγελίες στις περιοχές μας τόσο για βιασμούς σε ιδιωτικούς χώρους όσο και για παρενοχλήσεις, παραβιάσεις κι επιθέσεις στον δημόσιο χώρο, συνεχίζεται αδιατάρακτη η κοινωνική νομιμοποίηση της κουλτούρας βιασμού στον δημόσιο λόγο, ακόμη και μέσα από τη χαλαρή αναφορά στους "επιδειξίες-followers" μας στο δρόμο.

Κολλήσαμε αφίσες κι αυτοκόλλητα και ρίξαμε τρικάκια στις γειτονιές μας, και πλησίον των σημείων όπου έλαβαν χώρα τα τελευταία περιστατικά επιθέσεων σε γειτόνισσές μας. 

Δε θα πάψουμε να περπατάμε ελεύθερες, μόνες και μαζί.

Κανένας και τίποτα δεν μπορούν να καταστείλουν τα σώματα και τις επιθυμίες μας.

Ενάντια στα έμφυλα στερεότυπα και την εργαλειοποίηση των σωμάτων μας, σπάμε το φόβο και το απόστημα της πατριαρχίας.

ΕΞΩ ΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ

 

θηλυκότητες από την ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Ν. Σμύρνης, Ν. Κόσμου, Π. Φαλήρου & Αγ. Δημητρίου

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License