Πρωτοβουλία Αντίστασης-Παρέμβαση στο supermarket "Γαλαξίας".[ΠΑΤΡΑ]

Ενάντια στην ταξική πολιτική των αφεντικών και στο καθεστώς εξαίρεσης των μεταναστών εργατών. Την Παρασκευή 21/5 σύντροφοι και συντρόφισσες της Π.Α. πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο σουπερμάρκετ "Γαλαξίας" στην περιοχή της Αγυιάς. Για λίγα λεπτά αποκλείστηκε η είσοδος του καταστήματος, φωνάχτηκαν συνθήματα και πετάχτηκαν εκατοντάδες τρικάκια.

post image

Την Παρασκευή 21/5 σύντροφοι και συντρόφισσες της Π.Α. πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο σουπερμάρκετ "Γαλαξίας" στην περιοχή της Αγυιάς. Για λίγα λεπτά αποκλείστηκε η είσοδος του καταστήματος, φωνάχτηκαν συνθήματα και πετάχτηκαν εκατοντάδες τρικάκια. Η εργοδοσία της συγκεκριμένης αλυσίδας καταστημάτων, έχει ως πυλώνα της επικοινωνιακής της πολιτικής την αποκλειστική ενασχόληση "ελλήνων" εργαζομένων. Εύκολα αυτό μπορεί να διαπιστωθεί από πολλές ανακοινώσεις της εταιρείας, που πλασάρεται ως το μόνο "ελληνικό" supermarket. Η πολιτική αυτή, είναι ένα ακόμη ψηφιδωτό του ρατσιστικού καθεστώτος εξαίρεσης που βιώνουν οι μετανάστες εργάτες ως υποκατώτατη εργατική τάξη, εντός της κοινωνικής βάσης. Ως εργάτες και εργάτριες δεν ικετεύουμε τα αφεντικά για ίσες προσλήψεις, "ντόπιων" και μεταναστών. Αναγνωρίζουμε την εξαίρεση των μεταναστών εργαζομένων, ως ένα ακόμη τρόπο διαίρεσης της κοινωνικής βάσης, άρα και υποβάθμιση της ζωής όλων των εργαζομένων. Ο διαχωρισμός σε ντόπιους και "ξένους", στο όνομα κάποιας εθνικής ενότητας, εξυπηρετεί τα αφεντικά, καθώς δημιουργεί μια μεγάλη μάζα αναλώσιμων, "φτηνών" εργατικών χεριών. Εργατ(ρι)ες που δεν έχουν πρόσβαση σε ένσημα και σταθερό μισθό, είναι εκείνοι που σε περιόδους κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, άρα κερδοφορίας των αφεντικών εις βάρος μας, προσλαμβάνονται μαζικά ώστε να αυξηθούν τα κέρδη των αφεντικών και να "στηριχτεί" η οικονομία. Φυσικά, επειδή η κλεμμένη υπεραξία της δουλειάς μας είναι ο μόνος τρόπος κερδοφορίας τους, ότι εφαρμόζεται στους μετανάστες εργάτες, είναι εικόνα από το μέλλον των "ντόπιων" εργατών. Η εγχώρια αστική τάξη, πλουτίζει δεκαετίες από τον ιδρώτα και το αίμα των "ξένων" εργαζομένων. Ο τρόπος που μεταχειριζόταν αυτούς είκοσι χρόνια πριν είναι ο τρόπος που μεταχειρίζεται τους "έλληνες" εργάτες σήμερα, αναδεικνύοντας το παραμύθι της εθνικής ενότητας ως τον βασικό τρόπο επικοινωνιακής διαχείρισης της μισθωτής σκλαβιάς. Είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε ενάντια στην υποτίμηση των ζωών μας, στην υποβάθμιση της εργαζόμενης κοινωνικής βάσης στο σύνολο της. Να αναδείξουμε τα σημεία του ταξικού-κοινωνικού πολέμου, να οργανωθούμε στη βάση, να ανοίξουμε νέους δρόμους για την πολιτική οργάνωση των καταπιεσμένων.

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΑΞΙΚΑ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ

Εικόνες:

από x 23/05/2021 8:02 πμ.


Όσο αφορά το κατά πόσο είναι νόμιμο ένας εργοδότης να προσλαμβάνει εργαζόμενους με βάση την εθνικότητα βρήκα τα παρακάτω:

Α.1. ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ - Το Διεθνές Σύμφωνο για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα (Ν.1532/1985) προβλέπει την προστασία του δικαιώματος στην εργασία και την υποχρέωση των συμβαλλομένων κρατών να εκπονούν προγράμματα απασχόλησης. - Με το Ν.Δ. 1423/84 κυρώθηκε η Διεθνής Σύμβαση Εργασίας 122 για την πολιτική απασχόλησης, σύμφωνα με την οποία τα κράτη λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της υποαπασχόλησης. - Με το Ν. 1424/84 κυρώθηκε η Διεθνής Σύμβαση Εργασίας 111 για τη διάκριση στην απασχόληση και στο επάγγελμα, η οποία απαγορεύει κάθε διάκριση, αποκλεισμό ή προτίμηση που βασίζεται στη φυλή, φύλο, θρήσκευμα, πολιτικά φρονήματα, εθνική καταγωγή, κοινωνική προέλευση, που έχει σαν αποτέλεσμα την κατάργηση ή τη διαφοροποίηση της ισότητας ευκαιριών και της μεταχείρισης που αφορά στην απασχόληση ή στο επάγγελμα.

Αν κάποιος βρεί πληρέστερη νομική ενημέρωση επι του θέματος, νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο να δημοσιευτεί, λαμβάνοντας υπόψην ότι η συγκεκριμένη εταιρία έχει το θράσσος να δημοσιεύει ότι προσλαμβάνει εργαζόμενους με βάση την εθνικότητα

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License