ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27/5, 9:30 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Την Πέμπτη 27/5 δικάζεται στην Αλεξανδρούπολη ο αγωνιστής Ν.Χ. μετά από μήνυση που κατέθεσε πρώην διοικητή μονάδας στρατοπέδου στην πόλη. Αφορμή για τη μήνυση ήταν η κοινοποίηση μέσω του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» δύο περιστατικών εξουσιαστικών συμπεριφορών του εν λόγω στρατιωτικού. Η στοχοποίηση αυτή δεν είναι προσωπική υπόθεση, αλλά μία ξεκάθαρα πολιτική δίωξη. Στο πρόσωπο του κατηγορουμένου χτυπιέται ένα μέσο που με τον τρόπο του αναδεικνύει την πραγματική σαπίλα του «ιερού» στρατού, τον απολυταρχισμό, εντός και εκτός των στρατοπέδων, και το μιλιταρισμό του ελληνικού κράτους.

Από την πλευρά μας, σε μια περίοδο που οι διακρατικές εντάσεις οξύνονται και το ελληνικό κεφάλαιο απαιτεί και αυτό μερίδα από την γεωπολιτική πίτα, θεωρούμε τη δημιουργία ενός αντιπολεμικού πόλου υποχρέωση, αλλά και τη μοναδική μας ελπίδα απέναντι στις πολεμοχαρείς κινήσεις των κρατών. Κομμάτι της αντιπολεμικής μας δράσης είναι και να στεκόμαστε απέναντι σε έναν θεσμό που ζέχνει θάνατο. Το ελληνικό κράτος δείχνει πια συνεχώς τις προθέσεις του, θέλοντας να διασφαλίσει την κυριαρχία της ντόπιας αστικής τάξης τόσο μέσω των συνεχών στρατιωτικών αναβαθμίσεων, όσο και μέσω της καταστολής του εσωτερικού εχθρού.

Να μην αφήσουμε κανέναν αγωνιστή να διωχθεί. Να βάλουμε τις ανάγκες μας μπροστά και να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδια τους!

ΤΑΞΙΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License