[Ξάνθη] Μικροφωνική - Ενάντια στο αιματοκύλισμα της Γάζας

Το Σάββατο 15-5-21 πραγματοποιήθηκε μικροφωνική ενάντια στο αιματοκύλισμα της Γάζας και σε αλληλλεγγύη με την Παλαιστινιακή αντίσταση. Εδώ το κάλεσμα https://athens.indymedia.org/post/1612530/ Παρατίθεται το κείμενο που μοιράστηκε.

Να σταματήσει άμεσα το αιματοκύλισμα της Γάζας και των εξεγερμένων Παλαιστινίων

Τις τελευταίες μέρες το κράτος του Ισραήλ μαζί με τους ακροδεξιούς σιωνιστές εποίκους έχει εξαπολύσει εκ νέου μια άγρια κατασταλτική επίθεση ενάντια στους Παλαιστίνιους της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Συγκεκριμένα ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις επιχείρησαν τη βίαιη έξωση 200 οικογενειών Παλαιστινίων στο προάστιο Σεΐχ Τζαρά της Ιερουσαλήμ, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την ύπαρξη τίτλων ιδιοκτησίας πριν το 1967. Η επιχείρηση αυτή έγινε όπως γίνεται πάντα: με κρατική τρομοκρατία και βία των δυνάμεων καταστολής, με τη συνδρομή οπλισμένων ομάδων εποίκων, όπου εξαπέλυσαν πογκρόμ και εκδίωξαν Παλαιστίνιους από τα σπίτια τους. Αυτό ξεσήκωσε ένα αυθόρμητο κίνημα το οποίο τρόμαξε ακόμα και τα υπάρχοντα Παλαιστινιακά κόμματα, καθώς ήταν ακομμάτιστο και αυθόρμητο.

Οι ισραηλινές δυνάμεις την Παρασκευή 7/5 μπήκαν εντός του τεμένους Αλ Ακσά και επιτέθηκαν σε εκατοντάδες κόσμου, τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους. Ενώ τις επόμενες μέρες η κατασταλτική βία συνεχίστηκε με την αστυνομία να χτυπά διαδηλωτές, να ρίχνει πλαστικές σφαίρες, χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης και να εισέρχεται εκ νέου στο Αλ Ακσά, με αποτέλεσμα εκατοντάδες τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Επιπλέον από το βράδυ της Δευτέρας 10/5 το ισραηλινό κράτος ξεκίνησε για ακόμα μια φορά τους βομβαρδισμούς στη Γάζα, σκοτώνοντας περισσότερους από 20 ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους και αρκετά παιδιά.

Πως είναι όμως η μόνιμη κατάσταση σ’ εκείνη τη γωνιά της Γης; Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην έκθεση με τίτλο «Ένα όριο που ξεπερνιέται: Ισραηλινές Αρχές και τα εγκλήματα απαρτχάιντ και διωγμού» ζητάει από το διεθνές ποινικό δικαστήριο να ερευνήσει «συστηματικές διακρίσεις» εναντίον των Παλαιστινίων. Το Παρατηρητήριο κατηγορεί Ισραηλινούς αξιωματούχους για τη διάπραξη εγκλημάτων απαρτχάιντ και διώξεων, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιβάλλει μια συνολική πολιτική ώστε να «διατηρήσει την κυριαρχία των Εβραίων Ισραηλινών έναντι των Παλαιστινίων».

Εν έτει 2021 υπάρχει καθεστώς απαρτχάιντ και υπάρχουν επίσημες φωνές (σαν το ελληνικό ΥΠΕΞ) που μας λένε ότι το κράτος του ισραήλ «έχει δικαίωμα στην άμυνα»! Η συνεχής ταξική καταπίεση και κυριαρχία του σιωνιστικού καθεστώτος επιβάλλεται με ακραία βία και διαρκείς επιθέσεις και εξώσεις στις οικίες των αλλόθρησκων κατοίκων της περιοχής. Εδώ να τονίσουμε πως οι σιωνιστές δεν κάνουν διακρίσεις στις θρησκείες των εκτοπισθέντων: όποιος δεν είναι Εβραίος έποικος δέχεται επίθεση τόσο από τον κρατικό μηχανισμό όσο και από τους ρατσιστές εποίκους. Οι χριστιανοί της περιοχής έχουν την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση με τους μουσουλμάνους και μαντέψτε ποιος κάνει πλάτες στον καταπατητή: η ελληνορθόδοξη εκκλησία η οποία πουλάει γη στους ακροδεξιούς εποίκους. Μάλιστα, πρώτα ο Ειρηναίος και τώρα ο Θεόφιλος ο 3ος κάνουν μπίζνες με τα φασισταριά της κατοχής και εδώ τα ΜΜΕ πουλάνε “πόλεμο θρησκειών” κι άλλες τέτοιες μπαρούφες για να κρύψουν τον θεσμικό ρατσισμό του «Εβραϊκού Κράτους». Στα τωρινά πογκρόμ των εποίκων, μαζί με τις στρατιωτικοαστυνομικές δυνάμεις, τα μαγαζιά και τα αυτοκίνητα των χριστιανών έγιναν εξίσου στόχος...

Στις εκδηλώσεις που κάναμε πέρσι τονίσαμε πως παρόλο που η πολεμική κρατική μηχανή του ισραήλ θέλει να εμφανίζεται σαν «μοναδική δημοκρατία στη Μ. Ανατολή», είναι στην ουσία ένα αναχρονιστικό καθεστώς, καθώς οι αστικές επαναστάσεις 200 χρόνια πίσω έγιναν και για τον διαχωρισμό της θρησκείας από τα Κράτη. Η θέσπιση ενός «Εβραϊκού Κράτους» είναι πισωγύρισμα, σαν τα πισωγυρίσματα που έκαναν τα Κράτη που ονομάστηκαν «Ισλαμικές Δημοκρατίες, Μοναρχίες» κλπ. πάλι στη Μ. Ανατολή. Ο θρησκευτικός σκοταδισμός υπηρετεί πολιτικά συμφέροντα παντού.

Πολύς λόγος γίνεται για τις ρουκέτες που εκτοξεύουν οι ένοπλες οργανώσεις της Γάζας ενάντια σε ισραηλινές πόλεις. Βέβαια δεν είχε ειπωθεί λέξη από κανέναν, εκτός από μερικές μειοψηφίες (που συμπεριελάμβαναν ανθρώπους του βεληνεκούς του Ρότζερ Γουότερς ή του Κεν Λόουτς), για το καθεστώς απαρτχάιντ και την εθνοκάθαρση που συντελούνταν πρωτύτερα. Οπότε όλες αυτές οι φωνές, που είναι ξεκάθαρα κατευθυνόμενες από τη σιωνιστική προπαγάνδα, καλό θα είναι να σωπάσουν. Θα τους δίναμε βάση ή απαντήσεις αν είχαν υψωθεί όταν ο ισραηλινός στρατός αιματοκυλούσε κάθε γωνιά της Παλαιστίνης. Όταν σκότωναν τα 4χρονα με βόμβες μέσα στα σπίτια τους. Όταν οι έποικοι έκαναν μπλόκα στους δρόμους μαχαιρώνοντας όσους δεν είναι ομόθρησκοι τους. Όταν το ισραηλινό κράτος έκανε καθημερινά το βίο αβίωτο στη Γάζα που έχει πρόσβαση σε ρεύμα για 4 ώρες τη μέρα και νερό με γεωτρήσεις γιατί το απαρτχάιντ έχει «βάλει χέρι» σε όλους τους ενεργειακούς πόρους αποκλείοντας πληθυσμό εκατομμυρίων ανθρώπων. Δεν είναι τυχαίο που η Γάζα ονομάζεται η «μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του κόσμου».

Οι επιθέσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης αν και δεν εκφράζουν ελευθεριακά ιδανικά είναι αναγκαίες και επιβεβλημένες από τη μαρτυρικότητα των ζωών εκατομμυρίων ανθρώπων. Η απελπισία οδηγεί σε τέτοιες κινήσεις. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Η Αντίσταση απάντησε στη συνεχή επίθεση Κράτους-παρακράτους. Το ίδιο Κράτος χώνει στη φυλακή τους Εβραίους που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στον φονικό στρατό του ή αυτούς που οργανώνουν από κοινού πορείες ειρήνης με τους Άραβες γειτόνους τους. Αν δει κανείς τα νούμερα των νεκρών (και) της παρούσας σύγκρουσης θα δει πως η προπαγάνδα των σιωνιστών είναι αστεία. Οι απώλειες ισραηλινών από αυτές τις «θανατηφόρες ρουκέτες» της Αντίστασης είναι 7. Οι απώλειες των Παλαιστινίων της Γάζας είναι 139 (ως την ώρα που γράφεται το παρόν) εκ των οποίων 40 παιδιά. Αυτά τα παιδιά που τα σκοτώνουν πριν καν ζήσουν γιατί τυχαίνει να έχουν άλλη θρησκεία ή εθνικότητα. Η μοναδική δικαιολόγηση για τις ρουκέτες της Αντίστασης είναι οι σφαγές που διαπράττει η σαδιστική σιωνιστική πολεμική μηχανή. Χωρίς «ναι μεν αλλά». Τα όπλα τα σηκώνουν οι νεαροί που έχουν αγανακτήσει από την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Το μόνο που θέλουν είναι να απαντήσουν δυναμικά για τον χρόνιο πόνο που τους προκαλεί το ισραηλινό απαρτχάιντ.

Όλα αυτά γίνονται στη σκιά της αδυναμίας συγκρότησης κυβέρνησης από τον ακροδεξιό Νετανιάχου. Τα αποτελέσματα; Ο πρόεδρος Ρεουβέν Ριβλίν ανέφερε δυσοίωνα: «Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματά μας χωρίς να προκαλέσουμε εμφύλιο πόλεμο, ο οποίος θα έθετε σε κίνδυνο την ύπαρξή μας, περισσότερο από όλους τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε από το εξωτερικό». Η εμφύλια σύγκρουση πλέον έχει πάρει διαστάσεις σε πολλές ισραηλινές πόλεις. Η αντιπολίτευση εντείνει την κριτική της στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, ο οποίος απέτυχε να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού, χρεώνοντάς του ευθύνες για την πορεία των εξελίξεων. Σύμφωνα με κάποιες αναλύσεις, έχουμε άλλο ένα μακελειό για να μην χάσει ο επίορκος ΠΘ (με ένα σωρό σκάνδαλα) τη θέση του...

Κι αν κάτι εκφράζει διαχρονικά αυτή η σύγκρουση σ’ εκείνη τη γωνιά της γης είναι η μάχη των καταπιεσμένων ενάντια στον καταπιεστή, στην οπλισμένη τρομοκρατία και την ιδιοποίηση του πλούτου από τους λίγους έναντι των πολλών. Είναι μια αντανάκλαση της ταξικής πάλης που ανακύπτει κάθε φορά που αποικιακές δυνάμεις πατάνε τη μπότα τους στα οποιαδήποτε εδάφη με σκοπό να κλέψουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και να πάρουν εργατικά χέρια σε συνθήκες σκλαβιάς. Αυτό είναι από το 1948 και τη Νάκμπα ως τώρα κι εμείς δεν θα πάρουμε ποτέ το μέρος του καταπιεστή!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ

ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΗ “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΙΑ” ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Αναρχική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, Ξάνθη 15/5/21

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License