Προβολή Seaspiracy + vegan κουζίνα / bar / distro

Προβολή του ντοκιμαντέρ Seaspiracy, την Τετάρτη 9/6 στις 20:00 στον λόφο Στρέφη (ταρατσάκι αστέρα). Θα υπάρχει vegan κουζίνα, bar και distro για την οικονομική ενίσχυση της συνέλευσης.

post image

Βρισκόμαστε στον ελλαδικό χώρο, περιτριγυρισμένα από νερό και από μια ποικίλη θαλάσσια πανίδα χωρίς να γνωρίζουμε τι ακριβώς κρύβεται μέσα στο αχανές μπλέ. Η ζωή εκεί σφύζει και ανθίζει, σε αντίθεση με τα αστικά κέντρα που το μόνο που "ανθίζει" είναι το τσιμέντο και το καυσαέριο. Ο θαλάσσιος κόσμος θα λέγαμε ότι είναι σαν ένας δεύτερος κόσμος που αναπνέει και αναπτύσσεται παράλληλα με αυτόν της στεριάς, χαρίζοντας στον πλανήτη τεράστια ποικιλομορφία και υπόγειους θησαυρούς που ίσως και να μην αντικρίσουμε ποτέ.

Φυσικά η επεκτατικότητα και η δίψα για επιβολή που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους αποτυπώνεται και εκεί.Η ανθρωποκεντρική νοοτροπία φέρνει καταστροφικά αποτελέσματα μιας και ο άνθρωπος έχει θέσει τον εαυτό του ως το επίκεντρο του κόσμου, ως την σημαντικότερη ύπαρξη, την μόνη που έχει αξία, αγνοώντας και καταπατώντας την αυτοδιάθεση των ζώων και της φύσης, καταλήγοντας σε ενέργειες όπως το κυνήγι ξηράς και θάλασσας, την κρεατογαλακτοβιομηχανία, τα pet shop, τα πειραματικά εργαστήρια, τους ζωολογικούς κήπους και άλλα πολλά. Τα θεμέλια του τεχνοβιομηχανικού πολιτισμού βασίζονται στη λογική καταστροφής καθετί φυσικού, στον βωμό της ανάπτυξης, της τεχνολογίας και γενικότερα μιας κάποιας προόδου που υπόσχεται στον άνθρωπο ευτυχία και ευημερία στις πλάτες όλων των υπόλοιπων ζώων και της φύσης. Οι ρίζες αυτών των πρακτικών είναι πάρα πολύ βαθιές για να αναλυθούν σε λίγες γραμμές, όμως τα αποτελέσματά τους είναι έκδηλα σε όλες τις πτυχές της ζωής·από τις μαζικές σφαγές για κερδοφορία μέχρι τη βιομηχανία δέρματος και το ψάρεμα.

Το θαλάσσιο κυνήγι είναι πλήρως κανονικοποιημένο στις συνειδήσεις των ανθρώπων, είναι κάτι φυσιολογικό, καθημερινό και διασκεδαστικό για αυτούς που δεν είναι διατεθειμένοι να αποδομήσουν και να καταρρίψουν κάθε εξουσία. Είναι χόμπι και σπορ που κάνουν από μικρή ηλικία δήθεν για να χαλαρώσουν, είτε αδιαφορώντας πλήρως, είτε αγνοώντας την επιβλητική του φύση και την καταστροφή που προκαλούν στις θαλάσσιες κοινότητες.

Οφείλουμε να δώσουμε βάση και να σταθούμε εμπόδιο όχι μόνο στις μαζικές σφαγές ψαριών για τις βιομηχανίες αλλά και σε όλες τις μορφές ψαρέματος που συναντάμε, όπως στις παραλίες το καλοκαίρι, με ψαροντούφεκο, καλάμι ή δίχτυα, σε παρέες ή ατομικά, για χταπόδια ή για αλλά θαλασσια όντα. Η θανάτωση κάθε ζώου από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο μας βρίσκει αντίθετα ως αναρχικά άτομα, καθώς τασσόμαστε ενάντια σε κάθε μορφής κυριαρχία και μαχόμαστε για την ολική απελευθέρωση.

ΟΧΙ ΣΠΙΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΘΑΛΛΑΣΕΣ ΚΑΙ ΑΚΤΕΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ ΜEΧΡΙ ΤΑ ΨΑΡΟΤΟΥΦΕΚΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ

Αντισπισιστική συνέλευση

antispe_action@riseup.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License