Για την επίθεση σε συντρόφισσες και συντρόφους στη Πλατεία Πρωτομαγιάς

Για την επίθεση σε συντρόφισσες και συντρόφους στη Πλατεία Πρωτομαγιάς

Τέσσερα μέλη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Γκύζη (εκ των οποίων οι δύο συμμετέχουν και στην ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές) κολλούσαν αφίσες της Συνέλευσης στην πλατεία Πρωτομαγιάς οι οποίες καλούσαν σε εκδήλωση στη πλατεία Εξαρχείων (https://athens.indymedia.org/event/84913/).

Μια δεκαμελής παρέα λούμπεν στοιχείων (δήθεν απολίτικοι, με τραμπούκικη και σεξιστική συμπεριφορά) θεώρησε ότι το μέρος είναι δικό τους και απαγόρεψαν να κολληθούν οι αφίσες καθώς συμφωνά με τα λεγόμενα τους το «θεατράκι τους ανήκει».

Οι σύντροφοι μας δε πτοήθηκαν παρά τον αρνητικό συσχετισμό και συνέχισαν να κολλάνε τις αφίσες. Οι «τσιφλικάδες» αυτοί θίχτηκαν από την άρνηση των συντρόφων να σταματήσουν την αφισοκόλληση. Έσκισαν με μανία τις αφίσες και τους επιτέθηκαν λεκτικά, χλευάζοντας και κοροϊδεύοντας αλλά και με μπόλικες χυδαιότητες και χειρονομίες.

Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες μας σαν ένα σώμα δεν έκαναν πίσω και απάντησαν στις λεκτικές προκλήσεις παρά τον κλοιό που στένευε επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα τους.

Οι συντρόφισσες ήταν οι πρώτες που δέχτηκαν τη βία από τους νταήδες «τσιφλικάδες». Η λούμπεν αγέλη πλέον άρχισε να επιτίθεται στους συντρόφους μας. Προσπαθώντας οι σύντροφοί μας να μείνουν ενωμένοι και να μην αποσπαστούν επέλεξαν την αυτοάμυνα υπερασπίζοντας τους εαυτούς τους.

Οι «τσιφλικάδες» χτύπησαν τις συντρόφισσες μας. Στη μία σπάσανε τα γυαλιά με μπουνιές στο πρόσωπο και την άλλη την ακινητοποίησαν πατώντας τη με το γόνατο στο λαιμό. Ενώ τις «έλουζαν» με σεξιστικά σχόλια και χυδαιότητες την ώρα που τις χτυπούσαν.

Οι δύο σύντροφοι μας δέχτηκαν και αυτοί επιθέσεις με μπουνιές, γονατιές και κλωτσιές από όλους τους υπόλοιπους. Την ίδια ώρα επιδείκνυαν γυάλινα μπουκάλια και απειλούσαν τους συντρόφους μας με αυτά. Ανάμεσα τους βρίσκονταν και μια γυναίκα η οποία και αυτή με σεξιστικά σχόλια συμμετείχε στην πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της περιοχής επίθεση.

Οι σύντροφοι μας τραυματίστηκαν όλοι αλλά δε χρειάστηκε να μεταφερθούν για πρώτες βοήθειες σε κάποιο νοσοκομείο. Σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα μαζεύτηκε πλήθος συντρόφων από τις γύρω γειτονιές με σκοπό να αντιμετωπίσουν τους «τσιφλικάδες» αλλά η αλλαγή του συσχετισμού έκανε άφαντους τους τελευταίους.

Αρνητικό φαινόμενο σε όλο το περιστατικό είναι ότι ενώ μια ολιγομελής ομάδα χτυπιόταν και φώναζε προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι αφισοκολλητές πολιτικής αφίσας και δεν θα τους απαγορέψει κανείς να μην την κολλήσουν υπήρχαν νεολαίοι που κοιτούσαν αμέτοχοι και σφύριζαν αδιάφορα…

Έχουμε ως Πρωτοβουλία γράψει και τοποθετηθεί δημόσια πως δεν θα επιτρέψουμε οι γειτονιές μας να γίνουν αρένες μίσους, βίας, φασισμού, σεξισμού και κανιβαλικών συμπεριφορών.

Χθες ήρθε και η σειρά μας να καταλάβουμε τι στοιχεία κυκλοφορούν ανάμεσα μας, στις γειτονιές και τις πλατείες μας.

Εμείς αυτή την επίθεση την δεχόμαστε και την ερμηνεύουμε ως: α) επίθεση στον δημόσιο χώρο που ανήκει σε όλους β) επίθεση στην πολιτική έκφραση και την προπαγάνδιση των ιδεών μας που είναι αναφαίρετο δικαίωμα κατακτημένο από το σύνολο του κινήματος γ) επίθεση με τραμπούκικα, σεξιστικά και «ιδιοκτησιακά» χαρακτηριστικά ενάντια σε ανθρώπους που αγωνίζονται για έναν δικαιότερο κόσμο ισότητας και ελευθερίας.

Η πλατεία Πρωτομαγιάς ανήκει σε όλους και όλες ανεξαρτήτου φύλου, εθνικότητας, διαφορετικότητας. Ανήκει στα παιδάκια, στα ΑΜΕΑ, στους ηλικιωμένους, στους μετανάστες, σε όλους τους κατοίκους…

Δεν ανήκει στους κάθε είδους «τσιφλικάδες», στους τραμπούκους και στους σεξιστές.

Πρωτοβουλία Κατοίκων Γκύζη για την ταξική αλληλεγγύη

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License