[Θεσσαλονίκη] Παρεμβάσεις σε εφημερίδες

Για όλους τους λόγους αυτούς, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγυής στα συντρόφια που βρίσκονται στα χέρια του κράτους για τις πολιτικές τους επιλογές, παρεμβήκαμε με σπρέι και τρικάκια στα γραφεία των εφημερίδων Έθνος, Αυγή και Καθημερινή.

  • Ιανουάριος 2006: Ληστεία στην Εθνική Τράπεζα της οδού Σόλωνος. Η ληστεία αυτή αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα για το δημιούργημα της αντιτρομοκρατικής, ''των ληστών με τα μαύρα''. Στο σημείο συλλαμβάνεται τραυματισμένος ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης. Στενοί σύντροφοι στοχοποιούνται. Μεταξύ άλλων, ο Μάριος Σεϊσίδης επιλέγει τον δρόμο της φυγοδικίας. Το καλοκαίρι του '16 συλλαμβάνεται με τον Κώστα Σακκά στη Σπάρτη. Με μοναδικό πειστήριο το δείγμα βιολογικού υλικού, ο Μάριος πρωτόδικα καταδικάζεται σε 36 χρόνια κάθειρξη (25 κατά συγχώνευση), ενώ ήταν προγραμματισμένη εκ νέου η δίκη του την Παρασκευή 28/5 σε β' βαθμό.

 

  • 29/1/2020, Αγία Παρασκευή:  Συλλαμβάνονται μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής οι αναρχικοί Γιάννης Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου και Δήμητρα Βαλαβάνη. Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για συγκρότητση και συμμετοχή σε ''εγκληματική οργάνωση'', πλαστογραφία, παράνομη οπλοφορία και κατοχή, ενώ ο Γιάννης κατηγορείται και για ληστεία τράπεζας στην Καλαμάτα, για επίθεση σε μπάτσο στη Χαλκιδική καθώς και για απόδραση, όντας δραπέτης από τις φυλακές Τίρυνθας. Το δικαστήριο ορίστηκε στις 31/5 ενώ πήρε αναβολή για 10 Ιούνη.

 

  • 8/11/2020: ''Εξάρθρωση'' της οργάνωσης ''Επαναστατική Αυτοάμυνα''. Μεταξύ άλλων, συλλαμβάνεται ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος ενώ ο αναρχικός Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης επιλέγει τον δρόμο της παρανομίας. Κατηγορούνται και οι δύο για την ληστεία σε ΟΠΑΠ στον Χολαργό καθώς και για ένταξη στην παραπάνω οργάνωση. Στις 23/4 ο Βαγγέλης έρχεται αντιμέτωπος με 19 έτη κάθειρξης ενώ ο Δημήτρης με 16 (δικάστηκε ερήμην).

Σε καθεμία από τις παραπάνω υποθέσεις είδαμε τα πάνελ των ειδήσεων και τα πρωτοσέλιδα να σπεύδουν να χαιρετήσουν με περηφάνεια το έργο των αρχών για την πάταξη της τρομοκρατίας. Επευφημίες και χειροκροτήματα για τις επιτυχίες των διωκτικών αρχών στην αποκατάσταση της τάξης και της ασφάλειας. Επικυρώσανε με τη σειρά τους τον εγκλεισμό και την αιχμαλωσία των συντρόφων/ισσών μας. Ενισχυμένοι θεαματικοί τίτλοι και δηλώσεις γεμάτες τρόμο συμπληρώνουν το τοπίο. Το πολιτικό νόημα πίσω από τις πράξεις αυτές για τις οποίες οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες κατηγορούνται στις αίθουσες των δικαστηρίων ή για τις οποίες εκτίουν ποινές πίσω από τα σίδερα, απογυμνώνεται σκόπιμα από τα τσιράκια του μιντιακού οχετού. Η αποπολιτικοποίηση των επαναστατικών δράσεων αποτελεί πάγια τακτική των Μ.Μ.Ε σε μία απόπειρα υποβάθμισης των κινήτρων και των πολιτικών σκεπτικών που υφίστανται πίσω από αυτές. Για όλους τους λόγους αυτούς, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγυής στα συντρόφια που βρίσκονται στα χέρια του κράτους για τις πολιτικές τους επιλογές, παρεμβήκαμε με σπρέι και τρικάκια στα γραφεία των εφημερίδων Έθνος, Αυγή και Καθημερινή.

Υ.Γ.1 Δεν ξεχνάμε τον σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη, ο οποίος μετά από ''ανώνυμο'' τηλεφώνημα συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική στις 23/9/2020. Στη συνέχεια, προφυλακίζεται με διογκωμένο κατηγορητήριο κακουργηματικού χαρακτήρα ύστερα από μεθοδεύσεις της εν λόγω υπηρεσίας.

Υ.Γ.2 Λευτεριά στον αναρχικό Γιάννη Δημητράκη, ο οποίος μετά από επίθεση εναντίον του μεταφέρθηκε εκδικητικά πίσω στις φυλακές Δομοκού σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης, χωρίς καμία απολύτως ιατρική μέριμνα για την αποκατάσταση των βλαβών που υπέστη, με κίνδυνο την περαιτέρω επιδείνωση της υγείας του.

 

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΡΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

Αλληλέγγυοι/Αλληλέγγυες

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License