Με χαρά είδαμε οι σύντροφοι να προχωράνε στην ανακατάληψη της Rosa Nera στα Χανιά. Ενα ηχηρό μήνυμα προς την εξουσία σε έναν χώρο όπου επί 16 χρόνια στεγαζόταν ένα από τα σημαντικότερα συλλογικά εγχειρήματα αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης. Οι εξουσιαστές είχαν εκπονήσει μεγαλόπνοα...επενδυτικά σχέδια με ξενοδοχεία, πισίνες και πλήρης ιδιωτικοποίηση. Ηδη ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του χώρου ώστε να στεγαστούν ξανά η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση. Γιατί μόνο αν περάσει στα χέρια της κοινωνίας θα υπάρξει ισοτιμία στην απόφαση που θα παρθεί για το μέλλον του. Οι καταλήψεις είναι αγκάθι για το καθεστώς στο κέντρο των πόλεων. Ενοχλούνται που μέσα στον κόσμο της εξατομικευμένης μιζέριας οι καταλήψεις δρουν κανονικά. Τους ενοχλεί που για μας η αλληλεγγύη είναι χειροπιαστός τρόπος ζωής. Δεν μπορούν να μας φοβίσουν και τρομοκρατήσουν. Η επίθεση στην τάξη μας είναι βασικό κομμάτι των προληπτικών κινήσεων κράτους και κεφαλαίου για την διατήρηση της εξουσίας τους. Η ανάγκη για συσπείρωση μεγαλώνει.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ.

blackblockvolos.blogspot.com

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License