Πίσω τραμπούκοι, εμπρός σύντροφοι!

Στις 8 Ιουλίου, τέσσερις σύντροφοι και συντρόφισσες που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Κατοίκων Γκύζη για την ταξική αλληλεγγύη και δύο απ’ αυτούς στη Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές δέχτηκαν επίθεση την ώρα που έκαναν αφισοκόλληση στην πλατεία Πρωτομαγιάς.

Ενώ λοιπόν οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες μας κολλούσαν αφίσες της Συνέλευσης που καλούσε σε εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων με θέμα την κατάσταση εξαίρεσης που βιώνουν σε συνθήκες πανδημίας οι φυλακισμένοι και ιδιαίτερα οι πολιτικοί κρατούμενοι, δέχτηκαν βίαιη επίθεση από τύπους που άραζαν στο θεατράκι της πλατείας Πρωτομαγιάς. Οι συγκεκριμένοι τύποι, καμιά δεκαριά τραμπούκοι με μάτσο σεξιστική συμπεριφορά, θεωρώντας ότι το θεατράκι είναι δικό τους είπαν στις συντρόφισσες και τους συντρόφους να μην κολλάνε αφίσες. Όταν οι συντρόφισσες τους αγνόησαν και συνέχισαν την αφισοκόλληση, έσκισαν τις αφίσες και άρχισαν να τους βρίζουν και να τους προκαλούν. Στην απόφαση των συντρόφων μας να μη φύγουν και να σταθούν απέναντι στους κανίβαλους της γειτονιάς, οι τελευταίοι απάντησαν με σωματική βία και σεξιστικό υβρεολόγιο. Οι σύντροφοι αφισοκολλητές τραυματίστηκαν και μέσα σε λίγη ώρα κατέφτασαν δεκάδες σύντροφοι και συντρόφισσες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους άθλιους τραμπούκους όπως του αξίζει, οι οποίοι δυστυχώς πρόλαβαν να εξαφανιστούν.

Σαν Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές θεωρούμε ότι τέτοιοι τύποι, κανίβαλοι που τραμπουκίζουν όσους και όσες θεωρούν πιο αδύναμους απ’ αυτούς και επιτίθενται σε αφισοκολλητές και αγωνίστριες του κινήματος, δεν πρέπει να γίνονται ανεκτοί.

Η πόλη, οι γειτονιές, οι πλατείες, τα πάρκα είναι χώροι που θα πρέπει να είναι ανοιχτοί για όλους και για όλες, απαλλαγμένοι από μπάτσους και φασίστες, από κάθε λογής τραμπούκους.

 

Αλληλεγγύη στους αφισοκολλητές της πλατείας Πρωτομαγιάς!

Συνέλευση Αλληλεγγύης

στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License