ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Τ-34 ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

«Το κεφάλαιο είναι νεκρή εργασία, που σαν βρικόλακας ζει μόνο ρουφώντας το αίμα της ζωντανής εργασίας και όσο πιο πολύ ζει τόσο πιο πολύ αίμα ρουφάει» Καρλ Μαρξ.

Η ΝΔ πιο απροκάλυπτα από ποτέ έρχεται να επισφραγίσει τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές απέναντι στην εργατική τάξη και τον λαό. Σε πλήρη σύμπνοια με τις προηγούμενες κυβερνήσεις κλιμακώνει και φέρνει προς ψήφιση την Τετάρτη 16/06 ένα νομοσχέδιο οδοστρωτήρα για τα ήδη καταστρατηγημένα από το κεφάλαιο εργασιακά δικαιώματα. Μέσα από τον εν λόγω νομοσχέδιο διαφαίνονται ξεκάθαρα οι ασύδοτες βλέψεις του κεφαλαίου που στόχο έχουν να επιβάλλουν ένα καθεστώς εργασιακής ζούγκλας.

Πρωτοφανείς διατάξεις για την κατάργηση του 8ώρου, για την επιβολή 10ωρης εργασίας, για την αύξηση και υποτίμηση των υπερωριών, για την επέκταση και μονιμοποίηση της τηλεργασίας, για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, για την αφαίρεση του δικαιώματος στην απεργία και τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης, είναι μερικές από όσες συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδια Χατζηδάκη και καθιστούν σαφές ότι το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ...) φιλοδοξούν να κηρύξουν έναν πόλεμο άνευ όρων στην εργατική τάξη και στο λαό.

Σύντομη παρουσίαση των βασικών σημείων του αντεργατικού νομοσχεδίου

  • Χτύπημα του 8ώρου και καθιέρωση 10ωρης εργασίας που θα επιβάλλεται από τους εργοδότες με ατομικές συμβάσεις εργασίας. Οι 2 επιπλέον ώρες εργασίας θα είναι απλήρωτες, με την κυβέρνηση να παραπέμπει τον/ην εργαζόμενο/η σε αναπλήρωσή τους με μειωμένο ωράριο ή ακόμα και με ρεπό.
  • Το πλήθος των υπερωριών αυξάνεται στις 150 ώρες σε όλους τους κλάδους (απο 96 που είναι στη βιομηχανία και 120 στους λοιπούς κλάδους) και ταυτόχρονα μείωση της προσαύξησης των αμειβόμενων υπερωριών. · Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας σε μια πληθώρα κλάδων.
  • Κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας
  • Απελευθέρωση των απολύσεων με τον εργοδότη να έχει το δικαίωμα να απαγορεύει στον/ην εργαζόμενο/η την προσέλευσή του στο χώρο εργασίας μετά την προειδοποίηση της απόλυσης καθώς και παραχώρηση δικαιώματος στον εργοδότη να μην προβεί σε επαναπρόσληψη σε περίπτωση δικαστικής δικαίωσης του εργαζομένου.
  • Θεσμοθέτηση απεργοσπαστικών μηχανισμών με την αύξηση του «προσωπικού ασφαλείας» στο 33%. Ποινικοποίηση των απεργιακών περιφρουρήσεων και επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ενισχύοντας το νομοσχέδιο Αχτσιόγλου που προβλέπει το «50 + 1» προκειμένου να είναι νόμιμη η απεργία.
  • Φακέλωμα σωματείων και συνδικαλιστικών οργανώσεων μέσω της υποχρεωτικής εγγραφής στο ΓΕΜΗΣΟΕ, καθώς και αφαίρεση προστατευτικών διατάξεων για την απόλυση συνδικαλιστών / συνδικαλιστριών.
  • Κατάργηση συλλογικών συμβάσεων δίνοντας δικαίωμα στον εργοδότη να μπορεί να προχωρήσει σε ατομική σύμβαση παρακάμπτοντας την ήδη υπάρχουσα συλλογική.

Όσο τα τσιράκια του κεφαλαίου νομοθετούν υπό τις διαταγές του καμία επιμέρους κατάκτηση δεν είναι εξασφαλισμένη. Αποτελεί καθήκον και πιο επίκαιρο από ποτέ 135 χρόνια μετά την ταξική πρωτομαγιά του Σικάγο, που η εργατική τάξη και ο αγωνιζόμενος λαός μάτωσε για την κατάκτηση δικαιωμάτων που σήμερα τόσο ξεδιάντροπα καταστρατηγούνται να υψώσουμε αναχώματα αντίστασης και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στη λαίλαπα του κεφαλαίου. Καλούμε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους, να γυρίσουν την πλάτη στην εργοδοτική ΓΣΕΕ, να υπερασπιστούν τα κεκτημένα της τάξης τους, να στηρίξουν μαζικά τους ταξικούς αγώνες μέχρι την τελική αναμέτρηση για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Καλούμε στηρίζουμε τη συγκέντρωση Τετάρτη 16 Ιούνη 17:00 στο Σύνταγμα απέναντι στο αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη.

* Στηρίζουμε το κάλεσμα του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου»

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ

ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ

ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Εργατική Ομάδα Τ-34

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License