Ενημέρωση σχετικά με την παρέμβαση στα καταστήματα των Εξαρχείων μετά την λήξη της απεργίας 10 Ιούνη

Όλοι / Όλες στους δρόμους-Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά

Μετά την λήξη της απεργιακής διαδήλωσης, στις 10 Ιούνη, το μπλοκ του Συντονισμού Ενάντια στο Αντεργατικό νομοσχέδιο καθώς και σύντροφοι/συντρόφισσες προχώρησαν σε παρεμβάσεις σε όλα τα καταστήματα των Εξαρχείων τα οποία είχαν παραμείνει ανοιχτά μέρα απεργίας. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελούσε συνέχεια αυτής της Τετάρτης όπου είχε προηγηθεί μοίρασμα στα καταστήματα των Εξαρχείων το οποίο καλούσε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στην απεργία και προειδοποιούσε τους καταστηματάρχες της περιοχής των Εξαρχείων να μην ανοίξουν τα καταστήματα τους μέρα απεργίας.

Το σώμα των συντροφισσών και των συντρόφων που πλαισίωσε την κίνηση αυτή κινήθηκε για περισσότερο από μια ώρα μέσα στην περιοχή των Εξαρχείων, φωνάζοντας συνθήματα και πραγματοποιώντας στάσεις – παρεμβάσεις στα ανοιχτά καταστήματα των Εξαρχείων όπου απαιτούνταν από το εκάστοτε αφεντικό να κλείσει το κατάστημα του.

Παρά της εντάσεις που προέκυψαν με ορισμένα αφεντικά τα καταστήματα που μετά την παρέμβαση της Τετάρτης επέλεξαν να ανοίξουν κλείσανε όλα μετά την παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε (καφετέριες, εστιατόρια, super – market). Τρία καταστήματα στα οποία δεν είχε γίνει παρέμβαση την Τετάρτη λόγο του ότι ήταν κλειστά την ώρα της παρέμβασης, παρά την επισήμανση μας επέλεξαν να παραμείνουν ανοιχτά. Τα συγκεκριμένα καταστήματα είναι το σουβλατζίδικο Γιώργος – Μάνος επί της οδού Κωλέττη και Μπενάκη, το καφενείο επί των οδών Καλλιδρομίου και Σπύρου Τρικούπη και ο φούρνος Άρτιστον στην Σπύρου Τρικούπη.

Καλούμε τον κόσμο που ζει, δραστηριοποιείτε, εργάζεται, αγωνίζεται στην περιοχή των Εξαρχείων να μποϊκοτάρει τα συγκεκριμένα καταστήματα.

Ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

Για ένα κόσμο χωρίς αφεντικά και μισθωτή σκλαβιά

Όλοι / Όλες στους δρόμους

Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά

Συντονισμός Ενάντια στο Αντεργατικό Νομοσχέδιο

Σύντροφοι – Συντρόφισσες

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License