[Θεσσαλονίκη] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Γιάννη Δημητράκη στις φυλακές Δομοκού.

Συγκέντρωση την Κυριακή 20/6 στις 15:00 στις φυλακές Δομοκού. Για θέσεις στο λεωφορείο που θα μπει από Θεσσαλονίκη μπορεί όποιο θέλει να επικοινωνήσει μέχρι και την Παρασκευή 18/6 στο: solidar@tutanota.com

Τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021, ο αναρχικός αγωνιστής Γ. Δημητράκης δέχεται, στις φυλακές Δομοκού όπου κρατείται, δολοφονική επίθεση με πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι από άλλους κρατούμενους και μεταφέρεται στο νοσοκομείο Λαμίας σε κρίσιμη κατάσταση. Παρόλο που διαφεύγει τον άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του, η κατάσταση της υγείας του θεωρείται μέχρι και σήμερα σοβαρή, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος για μόνιμες βλάβες. Οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου Λαμίας συνέστησαν ρητά, πως μετά το πέρας της νοσηλείας του στο νοσοκομείο εκεί, ο σύντροφος θα πρέπει να συνεχίσει να νοσηλεύεται σε ένα πιο εξειδικευμένο χώρο/ νοσοκομείο, όπου θα μπορεί να λάβει τη φροντίδα που επιβάλει η κατάσταση της υγείας του. Ωστόσο, την Πέμπτη 3/6, ο Γιάννης μεταφέρεται εσπευσμένα και απροειδοποίητα πίσω στις φυλακές Δομοκού(!), όπου δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης ιατρική περίθαλψη. Η επιστροφή του αναρχικού Γιάννη Δημητράκη στις φυλακές Δομοκού από το νοσοκομείο της Λαμίας, είναι ένα κρατικό έγκλημα, που φέρει την υπογραφή του υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου. Ως αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες οφείλουμε να σταθούμε ανάχωμα στις δολοφονικές αυτές κινήσεις του κράτους και να κάνουμε για ακόμη μια φορά ξεκάθαρο πως οι πολιτικοί κρατούμενοι δεν είναι μόνοι τους.

Καλούμε στη συγκέντρωση ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων και σε ένδειξη αλληλεγγύης στο Γιάννη Δημητράκη την Κυριακή 20/6 στις 15:00 στις φυλακές Δομοκού.

Για θέσεις στο λεωφορείο που θα μπει από Θεσσαλονίκη μπορεί όποιο θέλει να επικοινωνήσει μέχρι και την Παρασκευή 18/6 στο:solidar@tutanota.com.

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΑΣ

Συνέλευση αλληλεγγύης στο σύντροφο Γ. Δημητράκη (Θεσσαλονίκη)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License