Πάτρα: Ενημέρωση από την απεργία και τις κινητοποιήσεις της 16ης Ιούνη


post image

Από το πρωί υπήρχαν απεργιακές περιφρουρήσεις από τα συνδικάτα σε χώρους δουλειάς ώστε να πετύχει η απεργία. Στις 10.00 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Παράρτημα και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία μαζί με τα σωματεία και τους συλλόγους που ξεκίνησαν από το εργατικό κέντρο με μεγάλη συμμετοχή κόσμου.

Το μεσημέρι, συντρόφισσες και σύντροφοι βρέθηκαν στο λιμάνι της Πάτρας και υποστήριξαν μαζί με πολλούς εργαζόμενους και συνδικαλιστές, τους ναυτεργάτες της ΠΝΟ ώστε να πραγματοποιηθεί απεργιακός αποκλεισμός και να μην φορτωθεί καράβι στο λιμάνι της Πάτρας σε μέρα απεργίας.

Στην απογευματινή διαδήλωση ενάντια στην ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου στο κέντρο της Πάτρας συμμετείχαν 2500 εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές και νεολαίοι.

Το μπλοκ που συγκροτήθηκε μετά από το κάλεσμα της “ανοιχτής συνέλευσης ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο” συσπείρωσε 300 άτομα.

Κατά τη διάρκεια της πορείας ρίχτηκαν μπογιές στα γραφεία του βουλευτή της ΝΔ Άγγελου Τσιγκρή.

Η ψήφιση του νόμου-λαιμητόμου, εκτός από πεδίο ανάπτυξης όλων των αντεργατικών ονειρώξεων των αφεντικών, να αποτελέσει και σημείο ανάκαμψης και αντεπίθεσης του ταξικού κινήματος. Με οργάνωση και σκληρή δουλειά από όλες και όλους μας. Να δουλέψει ο καθένας και η καθεμία στο χώρο της εργασίας του ώστε να δημιουργηθούν εστίες αγώνα και διεκδίκησης. Να επανανοηματοδοτήσουμε την έννοια του συνδικαλισμού που τόσο έχει απαξιωθεί στα μάτια των εργατών εξαιτίας της στάσης των γραφειοκρατικών συνδικαλιστικών ηγεσιών. Με υπομονή και πίστη στις δυνάμεις των εργαζόμενων. Να ανακτήσουμε την χαμένη συλλογική μας δύναμη, τη δυνατότητα αμφισβήτησης των αφεντικών και εργατικής διεκδίκησης. Να βρεθούμε στους δρόμους, στις απεργίες και στις περιφρουρήσεις. Να μην αφήσουμε καμία εργοδοτική αυθαιρεσία αναπάντητη, να σπάσουμε τον τσαμπουκά των εργοδοτών που ποδοπατούν κάθε δικαίωμα και κατάκτηση. Να βάλουμε στο προσκήνιο τις ανάγκες και τα εργατικά συμφέροντα.

Ούτε βήμα πίσω! Στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο!

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License