Η Rigaer94 νίκησε

Την κεφαλή επί πίνακι ζητάει η εφημερίδα Tagesspiegel που καταγγέλει την τοπική κυβέρνηση για «λήθαργο» και «ότι κάνει τα χατήρια των αριστερών ταραξιών» μετά την νικηφόρα μάχη που δόθηκε κυριολεκτικά στο δρόμο το πρωί της Τετάρτης 16 Ιούνη στην Rigaer Straße στο Friedrichshain.

post image

Με 82 τραυματίες η αστυνομία βγαίνει βαριά ητημμένη μετά την εβδομάδα αλληλεγγύης στη Rigaer94 που ξεκίνησε το Σάββατο 12 Ιούνη με το Hoffest παράλληλα με το Straßenfest. Οι 2 τραυματίες που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση «εισέπνευσαν χημικές ουσίες, πίσσα ενώ διαπιστώθηκε διάσειση».

Καταγγέλονται οι «συνοδοιπόροι»: «Im linksgrünen Milieu gibt es Sympathisanten» Οι συμπαθούντες των αναρχοαυτόνομων πρέπει να απολογηθούν, όπως δεν έκαναν άλλωστε από την εποχή της Mainzer Straße το 1990. «Ακόμη να καταδικάσουν (Πράσινοι και Αριστερά) τις βίαιες επιθέσεις και τις καταστροφές», σκούζει η εφημερίδα.

https://www.tagesspiegel.de/politik/krawalle-in-der-rigaer-strasse-ein-freiraum-ist-die-rigaer94-heute-nur-noch-fuer-gewalttaeter/27298310.html

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, μετά την πορεία αλληλεγγύης, μπάτσοι δέχτηκαν επίθεση με κροτίδες και αναύτηκαν κάδοι στη γωνία Rigaer/Proskauer. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν συμβολικές επιθέσεις αλληλεγγύης σε Reinickendorf (πέντε οχήματα), Tempelhof-Schöneberg (κατασκευαστική εταιρία) και Weißensee (τράπεζα).

https://www.tagesspiegel.de/berlin/nach-krawall-an-der-rigaer94-zerstoerungen-und-brandstiftungen-in-der-nacht-zum-freitag/27291698.html

Αυτό που ενδιαφέρει εμάς είναι σίγουρα ότι μετά την 16η Ιούνη τίποτα δεν είναι όπως πριν στο Βερολίνο. Μια νέα γενιά βγαίνει στο προσκήνιο και καλά θα κάνουν οι γηραιότεροι να αναγνωρίσουν τα λάθη του παρελθόντος και να ανοίξουν χώρο σε μια νέα κατάσταση που διαμαρφώνεται. Σήμερα κερδήθηκε το αναρχοαυτόνομο εγχείρημα Rigaer94, αύριο θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε γενικότερα ζητήματα που αφορούν το στεγαστικό πρόβλημα της πόλης.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License