Πανελλαδική Συγκέντρωση στο Βόλο, ενάντια στην Καύση Σκουπιδιών

Απέναντι στις μαφιόζικες μεθόδους κεφαλαίου, κράτους και δημοτικής αρχής να αντιπαρατάξουμε τη δίψα για ζωή. Να σταθούμε στο πλευρό του λαού του Βόλου και του Πηλίου και να ενισχύσουμε τα δίκαιο αίτημα τους να σταματήσει το εργοστάσιο την καύση σκουπιδιών. Να ενωθούμε με τις φωνές των καταπιεσμένων απανταχού και να παλέψουμε να μπει ένα τέλος στην ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική ρήξη που πραγματοποιούνται στα πλαίσια μιας ατέρμονης δίψας για κέρδη από τα κράτη και τους καπιταλιστές. Nα ενώσουμε το κόκκινο νήμα των αγώνων, από τις περιβαλλοντικές διεκδικήσεις και τις ταξικές συγκρούσεις μέχρι τους αντιπατριαρχικούς αγώνες, για να καταφέρουμε να ατενίσουμε μια διαφορετική οργάνωση της ζωής.

post image

Για την Πανελλαδική Συγκέντρωση στο Βόλο ενάντια στην Καύση Σκουπιδιών

«Και ας μη νικήσουμε ποτέ θα πολεμάμε πάντα»

Βασίλης Μάγγος

Τα τελευταία χρόνια, από το 2015, η τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ έχει προβεί σε καύση σκουπιδιών έναντι των παραδοσιακών καυσίμων. Το εν λόγω εργοστάσιο βρίσκεται εξαιρετικά κοντά στη κατοικημένη περιοχή του Βόλου, αλλά και της Αγριάς. Έτσι, έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερα αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση στην ευρύτερη περιοχή, η οποία αποτελεί προϊόν της καύσης πλαστικών σκουπιδιών και εισαγόμενων ιατρικών αποβλήτων.

Το εν λόγω έγκλημα που συντελείται εις βάρος της δημόσιας υγείας του τοπικού πληθυσμού όμως, έχει συνένοχους. Τόσο η δημοτική αρχή του μαφιόζου Μπέου, όσο και οι εκάστοτε κυβερνήσεις, όχι απλά ευθυγραμμίστηκαν πλήρως με τις προσταγές του κεφαλαίου, αλλά το υποβοήθησαν με κάθε τρόπο. Έτσι, αποτελεί τουλάχιστον ύβρη απέναντι στο λαό του Βόλου αλλά και της ευρύτερης περιοχής η προσπάθεια της προηγούμενης, μνημονιακής συν τοις άλλοις, κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων.

Η περίπτωση του βόλου όμως, αποτελεί ένα μόνο κομμάτι του παζλ. Ουσιαστικά είναι μέρος ενός ευρύτερου στόχου, που είναι η πλήρης καθυπόταξη της φύσης στο βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Αυτό για την περίπτωση της Ελλάδας μπορεί να γίνει έκδηλο εύκολα από το αντί-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη βουλή στις 4 Μαρτίου του 2020, από την τωρινή κυβέρνηση, το οποίο ουσιαστικά καταργεί τις ζώνες NATURA. Παράλληλα, το προαναφερθέν καταδεικνύεται μέσα από τη πληθώρα τοπικών αγώνων (Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Άγραφα κ.α.) έναντι της περιβαλλοντικής υποβάθμισης.

Ταυτόχρονα, λίγα χιλιόμετρα μακριά, λαμβάνει χώρα ο αγώνας των κατοίκων των Σταγιατών στο Πήλιο. Στην προκείμενη περίπτωση η δημοτική αρχή μαζί με την τοπική επιχείρηση ύδρευσης προσπάθησαν να αποκόψουν τους κατοίκους της περιοχής από την Κρύα Βρύση, η οποία χρησιμοποιείται ως βασική πηγή υδροδότησης. Απέναντι σε αυτή την προσπάθεια όμως ο Μπέος έπεσε σε ένα τείχος, βρήκε οργανωμένους τους κατοίκους του χωριού. Οι τελευταίοι μέσα από τη Λαϊκή Συνέλευση αντιτάθηκαν στο Μπέο και τους λοιπούς παρακρατικούς, αναλαμβάνοντας την αυτοδιοίκηση του χωριού.

Προφανώς για την επίτευξη των παραπάνω δεν θα μπορούσε να λείπει η αυξημένη καταστολή. Από προσωπικούς τραμπουκισμούς αγωνιστών και μπούκες σε σπίτια από την αστυνομία μέχρι δράσεις παρακρατικών η τοπική κοινωνία βιώνει μια τρομοκρατία. Αποκορύφωμα όλων όμως ήταν ο βασανισμός του θανόντος Β. Μάγγου. Ένα χρόνο πριν, στην καθιερωμένη πανελλαδική πορεία, η καταστολή οργίασε. Οι γνωστοί – άγνωστοι μπαχαλάκηδες, δηλαδή τα ΜΑΤ, επιτέθηκαν λυσσαλέα στην πορεία τραυματίζοντας και συλλαμβάνοντας πολύ κόσμο. Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης ,λοιπόν, έξω από τα δικαστήρια, ο Βασίλης Μάγγος ξυλοκοπήθηκε λυσσαλέα από τους αλήτες των ΜΑΤ. Έπειτα βασανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα και πετάχτηκε αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του ξυλοκοπημένος, εκτός πόλης, όπου τον βρήκε ο πατέρας του καθώς πήγαινε να τον παραλάβει.

Απέναντι, λοιπόν, στις μαφιόζικες μεθόδους κεφαλαίου, κράτους και δημοτικής αρχής να αντιπαρατάξουμε τη δίψα για ζωή. Να σταθούμε στο πλευρό του λαού του Βόλου και του Πηλίου και να ενισχύσουμε τα δίκαιο αίτημα τους να σταματήσει το εργοστάσιο την καύση σκουπιδιών. Να ενωθούμε με τις φωνές των καταπιεσμένων απανταχού και να παλέψουμε να μπει ένα τέλος στην ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική ρήξη που πραγματοποιούνται στα πλαίσια μιας ατέρμονης δίψας για κέρδη από τα κράτη και τους καπιταλιστές. Τέλος, να ενώσουμε το κόκκινο νήμα των αγώνων, από τις περιβαλλοντικές διεκδικήσεις και τις ταξικές συγκρούσεις μέχρι τους αντιπατριαρχικούς αγώνες, για να καταφέρουμε να ατενίσουμε μια διαφορετική οργάνωση της ζωής.

Στηρίζουμε την Πανελλαδική Κινητοποίηση Ενάντια στην Καύση Σκουπιδιών 26 Ιούνη- 18:30 έξω από το Νοσοκομείο Βόλου.

Συμμετέχουμε στον μπλοκ του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου

Ενάντια στης Φύσης τη Λεηλασία – Αγώνας για Ζωή, Γη και Ελευθερία

Στον καπιταλισμό Ανάπτυξη σημαίνει Δεκάωρη Δουλειά και Φύση Ρημαγμένη

Ταξική Αντεπίθεση – Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License