Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε Δ.Βαλαβάνη, Γ.Μιχαηλίδη,Κ.Αθανασοπούλου

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ Δ. ΒΑΛΑΒΑΝΗ, Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Κ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ ΤΡΙΤΗ 22/5 ΣΤΙΣ 9:00 Την τρίτη 22/6 συνεχίζεται η δίκη των αναρχικών Δ. ΒΑΛΑΒΑΝΗ, Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Κ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ με την κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης και τις απολογίες των συντρόφων.

Την τρίτη 22/6 συνεχίζεται η δίκη των αναρχικών Δ. ΒΑΛΑΒΑΝΗ, Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Κ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ με την κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης και τις απολογίες των συντρόφων.

Στις 30/1/20 ύστερα απο συντονισμένη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής συλλαμβάνονται οι αναρχικοί Γ. Μιχαηλίδης, Δ.Βαλαβάνη, Κ.Αθανασοπούλου μέσα σε όχημα στην Αγία Παρασκευή.Η βίαιη μεταχείρηση, η απομόνωση, η πολύωρη καθήλωση καθώς και τα χτυπήματα που δέχτηκαν οι δυο συντρόφισσες κατά την βίαιη λήψη dna τους, αποτελούν λίγα απο τα όσα ακολούθησαν της σύλληψής τους. Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι αυτές της εγκληματικής οργάνωσης, κατοχής και μεταφοράς βαρέως οπλισμού,πλαστογραφίας, χρήσης πλαστών εγγράφων, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, και απείθειας. Ταυτόχρονα ο αναρχικός Γ. Μιχαηλίδης κατηγορείται και για ληστεία τράπεζας, ληστεία-αρπαγή αστυνομικού αλλά και για την απόδρασή του απο τις φυλακές της Τίρυνθας. Οι συντρόφισσες και ο σύντροφος βρίσκονται φυλακισμένοι σε διαφορετικές φυλακές και η δίκη τους ορίστηκε για την Δευτέρα 31/5/21 στα δικαστήρια στην οδό Λουκάρεως.

Ο εγκλεισμός αποτελεί ένα απο τα κύρια εργαλεία του υπάρχοντος για να ελέγξει, να τιμωρήσει , να παραδειγματίσει. Ανεξάρτητα απο το είδος στο οποίο εφαρμόζονται , οι διάφορες μορφές εγκλεισμού αποτελούν βασικό κομμάτι για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας-φυλακής. Απο τα ψυχιατρεία όπου κρατούνται άτομα που δεν συνάδουν με το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για εκείνα που περισσεύουν και παρουσιάζονται ως επικίνδυνα, τις φυλακές για αυτές και αυτούς που συνειδητά αρνούνται και μάχονται ενάντια στον επιβαλλόμενο τρόπο ζωής , έως τους ζωολογικούς κήπους, τα σφαγεία, τα πειραματικά εργαστήρια, για εκείνα που αποτελούν θέαμα και πρώτη ύλη για διάφορες επίπλαστες ανάγκες του υποτιθέμενου ανώτερου ανθρώπινου είδους. Το κράτος μέσω των διαφόρων μορφών εγκλεισμού καταφέρνει να στερήσει την ελευθερία στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το τι περιμένει οποιοδήποτε άτομο πάει κόντρα σε αυτό.

Παράλληλα, η καταστολή των αγωνιστριών-αγωνιστών εφαρμόζεται ως ένα απο τα σημαντικότερα όπλα του εξουσιαστικού μηχανισμού που μαζί με τους αντιτρομοκρατικούς νόμους, τα τεχνολογικά μέσα, τα μμε, το νομικό σύστημα, συνθέτουν ένα πλαίσιο που στοχεύει στην παύση του αγώνα και την εγκαθίδρυση ενός κλίματος εκφοβισμού για όσα αντιστέκονται και επιτίθονται.

Η αλληλεγγύη με όσα αγωνίζονται και εξεγείρονται οφείλει να μην γνωρίζει τείχη, κάγκελα και σύνορα.

Ακολουθεί απόσπασμα από το κείμενο των συντροφισσών-ου:

"Ρίχνοντας μια ματιά στο ευρύτερο κοινωνικό γίγνεσθαι γύρω μας το οποίο αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς ,ώστε να ξεγλιστρίσουμε λίγο από τους δικούς μας μικρόκοσμους.

Από το μέγεθος της εργασιακής εκμετάλλευσης και την περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων μέχρι τον ασφυκτικό εγκλεισμό των ζώων στα εργοστάσια παραγωγής κρέατος. Από την όξυνση της καταστολής των διαδηλώσεων και την αγορά εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας από τις τρομοκρατικές υπηρεσίες όλου του κόσμου μέχρι την αποψίλωση των δασών και την εξαφάνιση της άγριας ζωής. Από τον οικονομικό αποκλεισμό ολοένα και μεγαλύτερου κοινωνικού κομματιού μέχρι τη βίαιη περιθωριοποίηση του μεγαλύτερου πληθυσμού της γης. Τις δολοφονίες των φτωχών, των απόκληρων, όλων αυτών που περισσεύουν στο κόσμο των ισχυρών. Από τις προκλητικές οικονομικές και επιχειρηματικές ελίτ στους λαούς που δέχονται βόμβες , σφαίρες και ξεριζωμό. Εκεί που τα συμφέροντα των ισχυρών σημαίνουν θάνατος, απειλή ή μια ζωή πνιγμένη στην υποταγή. Η φύση, τα ζώα και ο άνθρωπος δε σημαίνουν τίποτα παραπάνω από μονάδες παραγωγής κέρδους και υπεραξίας. Αυτά και πλήθος άλλων μας οδήγησαν στην επιλογή του αναρχικού αγώνα, σε μια επιλογή η οποία αμφισβητεί το υπάρχον κοινωνικό οικοδόμημα. Με αρχικό μας μέλημα την δημιουργία σχέσεων αυθεντικών και ειλικρινών, ενώ παράλληλα υπήρχε και υπάρχει η αναγκαιότητα της συμμμετοχής μας στο πολύμορφο αγώνα. Εξάλλου ο αναρχικός αγώνας δεν διαλέγει μέσα ούτε ιεραρχεί μορφές πάλης . Είναι επιτακτικός και προσαρμόζεται ανάλογα με τα δεδομένα της κάθε εποχής, έχοντας ως στοίχημα του να συλλογικοποιηθεί και να διαχυθεί στον κοινωνικό ιστό.''

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ-ΚΛΟΥΒΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ Δ. ΒΑΛΑΒΑΝΗ, Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Κ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ

ΤΡΙΤΗ 22/6 ΣΤΙΣ 9:00

Αντισπισιστική συνέλευση

antispe_action@riseup.net

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License