ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ για το βιασμό εργαζόμενης στα Πετράλωνα

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

post image

Η οργή μας ξεχειλίζει

Τα περιστατικά βιασμών και κακοποιήσεων δεν είναι μεμονωμένα. Συμβαίνουν κάθε μέρα, είτε τα μαθαίνουμε είτε όχι. Συμβαίνουν από άντρες καθημερινούς, πατεράδες, φίλους, γείτονες συναδέλφους, αφεντικά, συζύγους. Συμβαίνουν γιατί η διάχυτη κουλτούρα του βιασμού τους επιτρέπει να επιβάλλονται στα σώματά μας κάθε μέρα μέσα από ανεπιθύμητα σχόλια, βλέμματα, αγγίγματα.

Η κουλτούρα του βιασμού καταπιέζει και πληγώνει τα σώματα και τις ψυχές μας. Ο βιασμός είναι ένα σύστημα ελέγχου και επιβολής σε μη κυρίαρχες έμφυλες ταυτότητες, σε ταυτότητες που δεν εντάσσονται στο cis ετεροκανονικό πλαίσιο. Το κράτος οι δικαστικές αρχές, η αστυνομία, η εκκλησία και τα μμε συγκαλύπτουν και διαιωνίζουν την πατριαρχική βία που δεχόμαστε, προς όφελός τους.

Εμείς όμως είμαστε εδώ. Απέναντι σε όλους αυτούς που κανονικοποιούν τις έμφυλες καταπιέσεις, ενισχύοντας τον σεξισμό και την πατριαρχική βία. Οι βιαστές δεν είναι ράτσα ειδική, είναι άντρες καθημερινοί.

Θα μας βρίσκετε απέναντι σας.

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.

Mικροφωνική και πορεία γειτονιάς Tρίτη 22/6, 6.30μμ Πλατεία Αγ. Αικατερίνης (Κάτω Πετράλωνα)

Φεμινιστά / σύντροφα

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License