Μασόβκα - Η στήριξη μας στην μήνυση του Γιάννη Μάγγου ενάντια στους βασανιστές του Βασίλη, είναι αδιαπραγμάτευτη


post image

Μασόβκα - Η στήριξη μας στην μήνυση του Γιάννη Μάγγου ενάντια στους βασανιστές του Βασίλη, είναι αδιαπραγμάτευτη

Η αστυνομική βία και αυθαιρεσία εντείνεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο, η καταστολή αναβαθμίζεται, εξοπλίζεται και προετοιμάζεται για το νέο επικείμενο βάθεμα της κρίσης. Η κοινωνία αντιλαμβάνεται αυτήν την ποσοτική και ποιοτική ενίσχυση βλέποντας καθημερινά στο κατώφλι της τα περιστατικά βίας να διαδέχονται το ένα το άλλο, αλλά και τους διαπρύσιους εκπροσώπους της αστυνομικής βίας στα κανάλια.

Ωστόσο, η κυβέρνηση αλλαζονική με μια αίσθηση ανωτερότητας, προσπαθεί να κατατροπώσει τους ιδεολογικούς και πολιτικούς της αντιπάλους με κάθε μέσο.

Είναι ακόμη νωπή η πληγή μας από την απώλεια του Βασίλη Μάγγου, το ίδιο νωπά ήταν και τα σημάδια στην ψυχή και το σώμα του Βασίλη από τα βασανιστήρια που υπέστη.

Ένας αναρχικός αγωνιστής με έντονη παρουσία στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον Βόλο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τελευταία κληρονομιά του Βασίλη, οι αγώνες του ενάντια στην επιχείρηση ΑΓΕΤ-Lafarge και την καύση σκουπιδιών στον Βόλο.

Βρέθηκε έξω από το δικαστικό μέγαρο όπου είχε πάει ως αλληλέγγυος με τους συλληφθέντες συντρόφους του. Εκεί ξυλοκοπήθηκε μπροστά στον φακό της δημοσιότητας, λοιδορήθηκε, συνελήφθη και εν συνεχεία βασανίστηκε από τα τοπικά όργανα της αστυνομίας.

Ο σύντροφός μας μπορεί να μην κατέληξε στα χέρια τους. Κατέληξε όμως από τα χέρια τους. Άλλωστε στην δική μας συνέντευξη τύπου για τους βασανισμούς δύο δικών μας συντρόφων ο πατέρας του Βασίλη, κύριος Γιάννης Μάγγος, κατάφερε να το συμπυκνώσει όλο αυτό σε μια μόνο ανατριχιαστική του φράση:

"Ο Βασίλειος δεν σκοτώθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι, αλλά με μια σφαίρα στην ψυχή"

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση από το Εσωτερικών Υποθέσεων που ανέλαβε την υπόθεση χωρίς να βγει κανένα πόρισμα. Οι γονείς του Βασίλη προσπαθούν να μάθουν τα ονόματα όσων υπηρετούσαν κάνοντας ότι είναι εφικτό νομικά και κοινωνικά σε αυτή την κατεύθυνση. Όμως, αστυνομία και δικαιοσύνη ανεξάρτητα αν γνωρίζουν τους θύτες και έχοντας όσα αποδεικτικά στοιχεία χρειάζονται, αποφασίζουν να συγκαλύψουν τα εκτελεστικά τους όργανα.

Αυτή αποτελεί μια πάγια τακτική συγκάλυψης σε υποθέσεις μηνύσεων. Προκειμένου εκείνες να καταλήγουν να απευθύνονται κατ'αγνώστων. Αγνώστων για εμάς όμως, όχι για αυτούς.

Είναι αξιοσημείωτο, ότι στην περίπτωση των δικών μας βασανισθέντων, η αστυνομία διατείνεται ότι δεν μπορεί να επιδώσει την λίστα με τα ονόματα όσων υπηρετούσαν τις ώρες των βασανιστηρίων, με πρόσχημα ότι η ΕΔΕ είναι ακόμη ενεργή. Αν αυτό ίσχυε, τότε τα ονόματα των βασανιστών του Βασίλη θα βρίσκονταν στην διάθεση της οικογένειας από την στιγμή που η ΕΔΕ για την δική τους υπόθεση έχει τελειώσει.

Ο Γιάννης Μάγγος με την επιλογή του να μηνύσει κατά παντός υπευθύνου, φέρνει προ των ευθυνών τους τόσο το κράτος και την πολιτική ηγεσία, όσο και τους μηχανισμούς των θρασύδειλων βασανιστών του. Πρόκειται για μια θαρραλέα αλλά και ψυχοφθόρο κίνηση, το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι. Και σε αυτό δεν θα μείνει μόνος του. Έχει όλους εμάς στο πλάι του, βασανισθέντες και μη, να απαιτούμε δικαιοσύνη για τον Βασίλειο.

Ας αποδεχτούν στην τελική τα αστικά δικαστήρια, ανοιχτά και υπερήφανα ότι η αστυνομία βασανίζει και σκοτώνει. Ας παραδεχτούν στην τελική ότι και τα ίδια βασανίζουν και σκοτώνουν για δεύτερη φορά. Με αθωωτικές αποφάσεις και δίκες θυμάτων, όχι θυτών.

Ας παραδεχτούν ανοιχτά επιτέλους, αυτό το καθόλου κρυφό μυστικό τους, ότι πάντοτε γνώριζαν και πάντοτε θα γνωρίζουν την ώρα που σταυρώνουν τα χέρια. Εμείς θα στηρίξουμε τον Γιάννη Μάγγο σε κάθε έκβαση της υπόθεσης και σε κάθε έκβαση θα συνεχίσουμε να ζητάμε δικαιοσύνη.

Αν από την άλλη, ο Γιάννης καταφέρει να βγάλει τους βασανιστές του γιού του από το σκοτεινό πέπλο που τους φόρεσε η δικαιοσύνη, θα είμαστε εκεί στα δικαστήρια, να τους δικάσουμε όπως τους αξίζει πραγματικά. Με συνθήματα για τον Βασίλειο, που είναι παρών, με την αλληλεγγύη μας για τον Βασίλη, με το μίσος μας για εκείνους.

Ο δικός μας αγώνας δίνεται παράλληλα με τον αγώνα του Γιάννη Μάγγου. Οι αγώνες μας έχουν τους ίδιους στόχους.

Ο αγώνας μας για τον βασανισμό του Άρη και του Ομήρου έχει το όνομά του.

Βασίλης Μάγγος, παρών. Από τώρα και για πάντα.

Ακόμη και όταν οι βασανιστές του θα έχουν ξεχαστεί και θα απουσιάζουν βουτηγμένοι στην λήθη και την απέχθεια, για τον ότι κάποτε υπήρξαν.

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

masovka@espiv.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License