[Κυψέλη] Φεμινιστική/queer πορεία ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού και την πατριαρχία

Το Σάββατο 29 Μαΐου 2021 οι Ανυπότακτες Καρδιές, μια φεμινιστική πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε την περίοδο της καραντίνας με αφορμή το MeToo, μαζί με φεμινιστικές/queer ομάδες και άτομα, πραγματοποιήσαμε απογευματινή πορεία στη γειτονιά της Κυψέλης ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού και την πατριαρχία.

post image

Το Σάββατο 29 Μαΐου 2021 οι Ανυπότακτες Καρδιές μαζί με φεμινιστικές/queer ομάδες και άτομα, πραγματοποιήσαμε απογευματινή πορεία στη γειτονιά της Κυψέλης ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού και την πατριαρχία. Μαζευτήκαμε στόμα με στόμα και πορευτήκαμε παρέα στον δρόμο πάνω από 350 συντρόφια και φιλαράκια και αλήθεια, είμαστε πολύ χαρούμενα γι’ αυτό! Φωνάξαμε φεμινιστικά/queer/αντιρατσιστικά συνθήματα, γράψαμε στους βαρετούς τοίχους όλα όσα μας προβληματίζουν, πατήσαμε stencil, μοιράσαμε κείμενα και δηλώσαμε πως είμαστε εδώ και είμαστε πολλά.

Αυτός ήταν ένας από τους πολλούς τρόπους που επιλέξαμε για να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας και να σταθούμε το ένα δίπλα στο άλλο στους δρόμους και τα στενά που ζούμε και κοινωνικοποιούμαστε. Ερχόμαστε αντιμέτωπα με την κουλτούρα του βιασμού σε όλα τα πεδία της ζωής μας, από οικείους χώρους και συνθήκες όπως ο οικογενειακός και φιλικός περίγυρος, ο εργασιακός χώρος και οι συντροφικές σχέσεις, μέχρι την καθημερινή παρενόχληση στον δρόμο, τα παραβιαστικά βλέμματα και τα βήματα που ακούμε πίσω μας όταν γυρνάμε σπίτι. Τα περιστατικά που έχουν συμβεί στη γειτονιά μας όπως η σεξουαλική επίθεση στην Κρίσσης, η σεξιστική επίθεση με καυστικό υγρό στην Άνω Κυψέλη και οι ρατσιστικές επιθέσεις στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και άλλα πολλά δεν αποτελούν εξαιρέσεις. Γι’ αυτό και στεκόμαστε δίπλα σε όσα είτε βρίσκουν τη δύναμη να μιλήσουν είτε όχι, σε όσα φοβούνται και σε όσα εξοργίζονται. Στο δρόμο και στο σπίτι ποτέ κανένα μόνο.

Παρακάτω θα δείτε κάποιες φωτογραφίες που ελπίζουμε να σας δώσουν δύναμη και χαρά!

ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ QUEER ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ

ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ, ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΜΑΤΣΟ ΡΑΤΣΙΣΤΗ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License