ΠΑΡΑΣΙΤΑ: Αφίσα ενάντια στο νομοσχέδιο για την "ευζωία των ζώων συντροφιάς"

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ‘ΕΥΖΩΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ’ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΕΣ ΣΠΙΣΙΣΜΟ. ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΕΧΘΡΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΣΑΣ. ΤΑ ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΘΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΡΠΑΓΗ, ΕΚΤΟΠΙΣΜΟΣ, ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ, ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ.

post image

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ‘ΕΥΖΩΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ’ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΣΠΙΣΙΣΜΟ

«Οι δήμοι υποχρεούνται για (α) την περισυλλογή, (β) το τσιπάρισμα και την καταγραφή στο ηλεκτρονικό μητρώο, (γ) τη στείρωση και (δ) την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Ειδικότερα, αυτά περισυλλέγονται από άτομα εκπαιδευμένα και έμπειρα στην αιχμαλωσία ζώων συντροφιάς. Κάθε δήμος οφείλει να διαθέτει τουλάχιστον ένα όχημα περισυλλογής και πιστοποιημένους εκπαιδευτές. Αν διαπιστωθεί από την κτηνιατρική εξέταση ότι είναι επικίνδυνα ζώα συντροφιάς ή ότι πάσχουν από ανίατη ασθένεια ή ότι είναι πλήρως ανίκανα να αυτοσυντηρηθούν λόγω γήρατος ή αναπηρίας και η διατήρησή τους στη ζωή είναι πρόδηλα αντίθετη με τους κανόνες ευζωίας τους, υποβάλλονται σε ευθανασία.»

«Τα ζώα που περισυλλέγονται επειδή περιφέρονται σε δημόσιους χώρους ελέγχονται για τσιπακι. Αν δεν έχουν τσιπακι θεωρούνται αυτόματα αδέσποτα και οδηγούνται στα δημοτικά κτηνιατρεία ή σε συνεργαζόμενα με τον δήμο κτηνιατρεία, υποβάλλονται σε κτηνιατρική εξέταση, στειρώνονται, αποπαρασιτώνονται, εμβολιάζονται, τσιπαρονται και καταγράφονται στο ηλεκτρονικό μητρώο ως αδέσποτα με προσωρινό ιδιοκτήτη τον δήμο. Αν δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις σε καταφύγια ή δεν βρεθεί ανάδοχος για ένα ζώο ή αυτό δεν υιοθετηθεί, τότε το ζώο επιστρέφεται στο οικείο περιβάλλον του. Δεν επιτρέπεται επαναφορά των αδέσποτων ζώων σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων περιμετρικά από νοσοκομεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα, αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας, στους χώρους αποβίβασης και επιβίβασης ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, στους περιφραγμένους αρχαιολογικούς χώρους και στους περιφραγμένους χώρους του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ και της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης ΑΕ, καθώς και σε χώρους σφαγείων ή όπου συγκεντρώνονται ή υπάρχουν σκουπίδια.»

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΡΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΣΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ. ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΕΧΘΡΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΣΑΣ. ΤΑ ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΘΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΡΠΑΓΗ, ΕΚΤΟΠΙΣΜΟΣ, ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ, ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ.

ΘΑ ΣΑΣ ΜΟΛΥΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

ΝΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΑΣ

ΠΑΡΑΣΙΤΑ - ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

parasita@riseup.net

parasita.espivblogs.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License