Θεσσαλονίκη-Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό 2 εταιρικών φορτηγών της φαρμακευτικής μεγαλοβιομηχανίας LiaFarm

Τροφοδοτώντας την σύζευξη των ριζοσπαστικών δυνάμεων για την ενίσχυση του ταξικού πολέμου, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε 2 εταιρικά φορτηγα της φαρμακοβιομηχανίας LiaFarm του ομίλου Στρούμσας στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της 16ης και 17ης Ιούνη.

Η μεγαλύτερη σπουδή του καπιταλισμού είναι να βλέπεις ευκαιρίες μέσα σε συνθήκες συλλογικής κρίσης. Κρίσης οικονομικής που αποκτά κοινωνικές προεκτάσεις με την ηθική κατάπτωση και το τέλος των αξιών. Η πανδημία ήρθε να καταδείξει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, αυτό ακριβώς το δίδαγμα. Για το κράτος και τα αφεντικά η πανδημική κρίση αποτέλεσε εφαλτήριο επιτάχυνσης για την επενδυτική ισχυροποίηση της παραγωγικής δραστηριότητας και τη νεοφιλελεύθερη ανασυγκρότηση.

Την ίδια στιγμή που η κοινωνική βάση βρισκόταν στο έλεος της ανικανότητας διαχείρισης της νόσου από την σκόπιμη και προμελετημένη υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το κράτος μεριμνούσε για την ενίσχυση των ιδιωτικών μονοπωλίων μέσα από συμπράξεις του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα υγείας, επινοικιάσεις κλινικών, μίζες σε κλινικάρχες κ.α. Η πρόσβαση στην υγεία αποτελεί πλέον ταξικό προνόμιο και όχι αναφαίρετο δικαίωμα του συνόλου των εκμεταλλευόμενων που καθημερινά δίνουν και τη ζωή τους για τις τσέπες των εργοδοτών.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η νέα συνθήκη που γεννά η ταξική αντιληπτική προσέγγιση του καθεστώτος εμβολιασμού της κοινωνικής βάσης. Από την πρώτη στιγμή τα κρατικά επιτελεία σε ανοιχτό διάλογο με τους εκπρόσωπους της εργοδοτικής ελίτ και με την λευκή επιταγή του εργοδοτικού συνδικαλισμού, που σιωπά προκλητικά μπροστά στην κανονικοποίηση του εργασιακού μεσαίωνα εδώ και μήνες, ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα. Σπέρνουν τον φόβο και την τρομοκρατία για νέες απολύσεις σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και υποχρεωτικό εμβολιασμό ολόκληρων κλάδων, την ίδια στιγμή που τα μέτρα πρόληψης για τους εργαζόμενους είναι ακόμα ανύπαρκτα. Η διαχείριση της πανδημίας γεννά όλο και περισσότερες ευκαιρίες για τα αφεντικά.

Σε όλη αυτή τη φάση αν υπάρχει ένας κλάδος που έχει ενισχυθεί συντριπτικά σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι αυτός της φαρμακοβιομηχανίας. Οι φαρμακευτικές εταιρείες από την πρώτη στιγμή αυξήσαν κατακόρυφα τους τζίρους τους, εκτινάσσοντας τα ποσοστά δραστηριότητας στα τέρματα. Και όλα αυτά γιατί το μαύρο κέρδος σε περιόδους μαζικού χαμού, ζεί και βασιλεύει. Τα νοσοκομεία αδειάζαν από φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό, οι εργαζόμενοι στους τομείς της εντεινόμενης παραγωγικής δραστηριότητας ερχόντουσαν αντιμέτωποι με την εργοδοτική αδιαφορία για την υγειονομική πρόνοια και οι φαρμακευτικές σφυρούσαν αδιάφορα. Όλο αυτό το διάστημα αν ήθελες να έχεις πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη έπρεπε να χώνεις το χέρι βαθιά στην άδεια σου τσέπη για τα αυτονόητα. Και αν είσαι άνεργος ή επισφαλώς εργαζόμενος ούτε σκέψη για self-tests, φάρμακα, είδη ατομικής προστασίας και φροντίδας.

Για τις φαρμακευτικές βιομηχανίες έτσι και αλλιώς η κανονικοποίηση του θανάτου και η επένδυση στον μαζικό χαμό δεν είναι κάτι καινούριο αλλά η βάση συγκρότησης της παραγωγικής τους δύναμης. Από όποια μεριά και να κοιτάξουμε το νόμισμα, βλέπουμε την ίδια όψη. Μαζικές γενοκτονίες και εξόντωση δισεκατομμυρίων ζώων σε μελέτες και πειράματα για να καταγραφούν οι επιπτώσεις νέων φαρμάκων και θεραπειών, πριν περάσουν στο κοινωνικό σύνολο για να κανονικοποιήσουν την αλόγιστη χρήση. Ψυχοφάρμακα, χημικές θεραπείες και υπέρογκα φορτία για να παρατείνουν τη διαχείριση της κάθε νόσου, καθώς για τις φαρμακοβιομηχανίες είναι τεράστια επενδυτική δραστηριότητα η συνθήκη ελέγχου των νόσων σε χαμηλά ποσοστά και όχι η εξάλειψη τους. Το τοπικό παράδοξο που καταγράφει την αναντιστοιχία στην πραγματική ανάγκη και την αλόγιστη χρήση φαρμάκων είναι πως η Θεσσαλονίκη έχει αναλογικά περισσότερα φαρμακεία από την Αυστρία συνολικά. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η μεγαλύτερη μπίζνα του νόμιμου καπιταλιστικού υπόκοσμου που αφορά τη ναρκοβιομηχανία με τη διάχυση του θανάτου, της αποχαύνωσης, του κοινωνικού ελέγχου και της υποταγή σε μια ζωή γεμάτη απουσία ή παραισθήσεις.

Οι φαρμακευτικές βιομηχανίες αποτελούν το μεγαλύτερο μονοπώλιο διαπλοκής πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων. Ας θυμηθούμε τη δίκη της Χάγης στις 14 Ιουνίου του 2003 για την «επιχείρηση αρρώστιας», όπου ο Γερμανός διδάκτωρ ιατρός ο Ματίας Ραθ και πολλοί ακόμα ιατροί και μη, έκαναν μήνυση στις κάτωθι οκτώ Φαρμακοβιομηχανίες: Pfizer, Merck, Glaxo Smith Kline, Novartis, Amgen και Astra Zeneca. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν ήταν για γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Συνυπεύθυνοι και συγκατηγορούμενοι για τα εγκλήματα αυτά ήταν η κυβέρνηση του Τζωρτζ Μπους προέδρου των ΗΠΑ, ο αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινυ, η υπουργός εξωτερικών Κοντολίζα Ράις, ο υπουργός άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελτ, ο Τόνυ Μπλερ πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, ο Γιάκομπ Ζούμα αναπληρωτής πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής και αρκετοί άλλοι πολιτικοί. Επίσης κατηγορήθηκαν η Rockefeller Financial Group και η οικογένεια Rockefeller, η Rothschild Group, η JP Morgan Group, η μη κερδοσκοπική επιχείρηση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και ο επικεφαλής τους Ρόουαν Γκίλλις (που κάτω από τη μάσκα του ανιδιοτελούς ανθρωπισμού υπέρ των φτωχών λαών κυρίως της Αφρικής και της Ασίας, κρύβεται η προώθηση και η δημιουργία νέων αρρώστων-πελατών και οι πειραματικές δοκιμές νέων θανατηφόρων φαρμάκων σε πολίτες 3ης κατηγορίας), προσωπικά πολλά μέλη των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης σε ΗΠΑ, Μ. Βρεταννία, Ν. Αφρική, Μποτσουάνα και άλλων κρατών-μελών της ΕΕ. Οι κατηγορίες στην Χάγη αφορούσαν την οργανωμένη και μεθοδευμένη προσπάθεια των φαρμακοβιομηχανιών για την προώθηση της «επιχείρησης αρρώστιας» με αποτέλεσμα τους θανάτους πολλών εκατομμυρίων ανυποψίαστων ανθρώπων, που θυσιάζονταν καθημερινά στον βωμό της χημείας. Οι κατηγορίες ανέφεραν, ότι η όλη διαδικασία δεν ήταν τυχαίο αποτέλεσμα συμπτώσεως ή αμέλειας, παρά ένα οργανωμένο σχέδιο οικονομικής αφαίμαξης και ύπουλης αργής εξόντωσης της ανθρωπότητας που περισσεύει. Ας βγάλει ο καθένας τώρα τα δικά του συμπεράσματα για τα συμφέροντα και τους σκοπούς που εξυπηρετεί ή νέα κοινοπραξία Afrigen Biologics & Vaccines και Biovac για την κατασκευή κέντρου μεταφοράς τεχνολογίας του ΠΟΥ, για την παραγωγή εμβολίων mRNA κατά του Covid-19 στη Νότια Αφρική.

Εμείς που πεθαίνουμε καθημερινά για να αναστηθεί ο καπιταλισμός, δεν έχουμε να διαπραγματευτούμε τίποτα παραπάνω από τις ίδιες μας τις ζωές. Εμείς που είμαστε μόνιμα πειραματόζωα στην έρευνα για τη συγκρότηση της κεφαλαιακής ανασυγκρότησης. Τροφοδοτώντας την σύζευξη των ριζοσπαστικών δυνάμεων για την ενίσχυση του ταξικού πολέμου, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε 2 εταιρικά φορτηγα της φαρμακοβιομηχανίας LiaFarm του ομίλου Στρούμσας στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της 16ης και 17ης Ιούνη. Δουλεύουμε στα εργοδοτικά κάτεργα χωρίς ασφάλεια, χωρίς ιατρική περίθαλψη, χωρίς μέτρα αυτοπροστασίας και όταν νοσούμε δεν έχουμε ελεύθερη πρόσβαση ούτε στα αυτονόητα. Πληρώνουμε από την τσέπη μας για μοριακά και self-tests για να πάμε στη δουλειά, διαπραγματευόμενοι με τη ζωή μας (μπροστά στο ενδεχόμενο απόλυσης) τα απρόσκοπτα κέρδη της εργοδοσίας. Και από πίσω μας οι βιομηχανίες πλουτίζουν από το χαμό μας δίχως κόστος. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί.

Απαιτούμε άμεση λήψη μέτρων υγειονομικής πρόνοιας και περίθαλψης για όλους-εργαζόμενους και άνεργους ανεξαιρέτως. Υγειονομική ασφάλεια και ελεύθερη πρόσβαση στην Υγεία. Άμεση χορήγηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης χωρίς όρους, προνόμια και ψιλά γράμματα σε όλους. Οι ζωές μας θα μπουν αδιαμφισβήτα πάνω από τα κέρδη σας.

Για το ρίζωμα της μαχητικής υπεράσπισης της ταξικής συνείδησης

Για την προλεταριακή αντεπίθεση

Επιχείρηση –Τάξη εναντίον Τάξης-

Μέτωπο Ταξικής Αλληλεγγύης-Πυρήνας Υγειονομικής Βόμβας

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License