Ρουβίκωνας: Για τη δίκη δύο συντρόφων μας για την υπόθεση «Χαμπίμπι»

https://rouvikonas.gr/archives/5099

Για τις 13 Οκτωβρίου ορίστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη με κατηγορούμενους τους συντρόφους μας Γιώργο Καλαϊτζίδη και Νίκο Ματαράγκα, για ηθική και φυσική αυτουργία σε ανθρωποκτονία ενός εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια το 2016.

Πριν μερικούς μήνες, οι σύντροφοί μας κλήθηκαν σε απολογία από ανακριτή και εισαγγελέα κι έφυγαν χωρίς να οριστεί καν εγγύηση, ενώ ούτε λόγος έγινε για προφυλάκιση, καθώς η δίωξη στερούταν αποδεικτικών στοιχείων και ήταν βασισμένη σε ένα αντιφατικό και εμφανώς μεθοδευμένο, από τις διωκτικές αρχές, κατηγορητήριο.

Τώρα, και πέντε χρόνια μετά την εκτέλεση του ναρκέμπορου, το συμβούλιο πλημμελειοδικών αποφάσισε να προχωρήσει σε δίκη η εν λόγω υπόθεση, η οποία μπορεί να οδηγήσει τους συντρόφους μέχρι και σε ισόβια κάθειρξη, ενώ παράλληλα το κράτος επιχειρεί να συνεχίσει το έργο του, συκοφαντώντας το Ρουβίκωνα και δημιουργώντας νέο έδαφος και για άλλες, ακόμα περισσότερες, μελλοντικές διώξεις μελών μας.

Εμείς στεκόμαστε δίπλα στους διωκώμενους συντρόφους μας μέχρι την κατάρρευση της κρατικής σκευωρίας, ενώ συνεχίζουμε τον αγώνα σε όλα τα μέτωπα που είναι ανοιχτά και σε κάθε νέο που έρχεται. Καλούμε τον καθένα και την καθεμιά, μέσα κι έξω από το ριζοσπαστικό κίνημα, να συνταχθεί μαζί μας σε αυτή τη μάχη που πρέπει να καταλήξει, τόσο στη νίκη και στην αθώωση των συντρόφων, όσο και στην ταπεινωτική ήττα αυτής της κρατικής μεθόδευσης.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Ρουβίκωνας

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License