[Βερολίνο] Κάλεσμα για το αναρχικό πράιντ 26/06

Σας καλούμε σε μια αντικομφορμιστική, αντιεμπορική πορεία το Σάββατο 26.6. στις 2 μ.μ., που θα μας δώσει δύναμη για μελλοντικούς αγώνες!

post image

Σας καλούμε σε μια αντικομφορμιστική, αντιεμπορική πορεία το Σάββατο 26.6. στις 2 μ.μ., που θα μας δώσει δύναμη για μελλοντικούς αγώνες!

Ο επιτυχημένος αγώνας για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη είναι το αποτέλεσμα εξεγέρσεων και επαναστάσεων ενάντια στην κυριαρχία και την εξουσία. Η Ημέρα της Christopher Street ανάγεται στην αυθόρμητη εξέγερση μιας ομάδας queer μαύρων ατόμων, ατόμων χρώματος και εργαζομένων στο σεξ και τρανς ατόμων, τα οποία μαζί με φιλικά τους άτομα αντιστάθηκαν στις 28 Ιουνίου 1969 στις ρατσιστικές και ομοφοβικές/τρανς επιθέσεις της αστυνομίας. Ακολούθησε τριήμερη εξέγερση στην Christopher Street στη Νέα Υόρκη, με τον κόσμο να ενώνεται και να βγαίνει στους δρόμους σε πολλά μέρη.

Η αντίσταση συνεχίζει να είναι σημαντική στην πανδημία του CoVid-19! Δεν πρέπει να καπελωθεί από δεξιά άτομα και άτομα που αρνούνται τον κορωνοΐό. Ο κορωνοϊός λειτουργεί ως θερμοκήπιο για τις κοινωνικές αντιφάσεις: όλο και περισσότεροι άνθρωποι σπρώχνονται στη φτώχεια και την περιθωριοποίηση, ενώ τα ταμεία των μεγάλων εταιρειών γεμίζουν. Ο κοινωνικός έλεγχος και η επιτήρηση αυξάνονται και εγκαθιδρύονται νέες μορφές εκμετάλλευσης. Η διαμαρτυρία εναντίον όλων αυτών εμποδίζεται με το πρόσχημα των μέτρων για τον κορωνοϊό. Τα προνομιούχα άτομα κερδίζουν και τα ήδη περιθωριοποιημένα άτομα χάνουν περαιτέρω κοινωνική υποστήριξη. Τα μέτρα απομόνωσης και η εκμετάλλευση της φροντίδας και της εργασίας έχουν επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο. Υποτίθεται ότι το καθένα από μας προσωπικά πρέπει να περιορίζεται, αλλά η εργασία μας ευχαρίστως αξιοποιείται πλήρως. Κάθε άτομο το αντιλαμβάνεται ξεκάθαρα: Το ζητούμενο δεν είναι η ευημερία των ανθρώπων, αλλά η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των καπιταλιστικών δομών.

Αν έστω και ένας άνθρωπος στον κόσμο παραμένει καταπιεσμένος, ούτε εσύ είσαι ελεύθερος/-η/-ο!

Η καταπίεση των queer ατόμων δεν είναι εμφανής μόνο στους δρόμους της πόλης! Ακόμα και πριν από την πανδημία, υπήρχαν επιθέσεις κατά των queer. Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί από τους περιορισμούς που επιβάλλει η κυβέρνηση για την κοινωνική πανδημία! Ανάλογα με την κοινωνική θέση, η βία και οι διακρίσεις με βάση το φύλο ή/και τον προσανατολισμό έχουν αυξηθεί τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Ταυτόχρονα, οι ασφαλείς χώροι γίνονται όλο και πιο σπάνιοι λόγω των επιθετικών πολιτικών στέγασης υπέρ των ιδιοκτητών/-τριών. Στην εργασία, πολλά άτομα δέχονται πιέσεις για να συμμορφωθούν.

Να είσαι εκεί καθώς θα διαδηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσα άτομα δέχονται επίθεση, καταπιέζονται και εκμεταλλεύονται! Ξεκινάμε το ACSD 2021 στο Volkspark Friedrichshain εξαιτίας των επιθέσεων που έγιναν στο παρελθόν εναντίον των queer ατόμων εδώ. Εκτός από τις βίαιες επιθέσεις, το κεφάλαιο, με τη βοήθεια του κράτους, συνεχίζει να προωθεί τον αποκλεισμό και να διεξάγει έναν πόλεμο εναντίον των ανθρώπων προς όφελος μιας πολιτικής gentrification (οικιστικής εξυγίανσης), δηλαδή της συγκρότησης της ιδιοκτησίας ακινήτων και της κτηματομεσιτικής κερδοσκοπίας. Στρέφεται κατά των οικονομικά περιθωριοποιημένων ανθρώπων που δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις της στέγασης. Αυτός ο πόλεμος στρέφεται επίσης συστηματικά εναντίον αυτοδιαχειριζόμενων χώρων και δομών, όπως το κέντρο νεολαίας Potse ή κατά θυλάκων αντίστασης όπως το queer-φεμινιστικό στεγαστικό εγχείρημα L34. Βιώνουμε την ανασυγκρότηση και τον εκσυγχρονισμό της νεοφιλελεύθερης δημοκρατίας, στην οποία τα βασικά δικαιώματα μας πωλούνται ως προνόμια. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους ανθρώπους που απειλούνται με έξωση και δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν οικονομικά στην ενοικίαση ενός διαμερίσματος, καθώς και στα αυτόνομα και ριζοσπαστικά αριστερά εγχειρήματα που απειλούνται με έξωση. Η διαδρομή της πορείας οδηγείται λοιπόν από το Friedrichshain στο Kreuzberg και περνάει από μερικά από αυτά τα μέρη - κάποια από αυτά είναι απλώς μια ανάμνηση, άλλα είναι πολύ ζωντανά.

Θέλουμε το Αναρχικό CSD να είναι ένας χώρος όπου μπορούν να ακουστούν οι διαφορετικές φωνές όσων θέλουν να ηγηθούν ενός αντιεξουσιαστικού αγώνα για αυτοδιάθεση. Πρόκειται για υποστήριξη και βιωμένη αλληλεγγύη, απαλλαγμένη από νοοτροπίες ανωτερότητας και αποικιοκρατικές, πατριαρχικές και εθνικιστικές ιδεολογίες.

Ανεξάρτητα από το ποια χαρακτηριστικά σε επηρεάζουν, απέναντι σε ποιες σχέσεις εξουσίας και κυριαρχίας πρέπει να στέκεσαι κάθε μέρα, ανεξάρτητα από το αν έχεις γερμανικό διαβατήριο, διαβατήριο άλλης χώρας ή καθόλου! Δεν έχει σημασία ποιο φύλο, ποιο χρώμα δέρματος, ποια εμφάνιση! Είτε είσαι άτομο με αναπηρία, είτε μετανάστης/-ρια, είτε Εβραίος/-α/-ο, είτε Μουσουλμάνος/-α/-ο, ή αν σε αντιλαμβάνονται ως τέτοιο, είτε μιλάς Αραβικά ή Εβραϊκά ή και τα δύο - Ας ενωθούμε μαζί για έναν κοινό, διαθεματικό και χωρίς σύνορα αγώνα ενάντια σε κράτος/-η, ελίτ και κυβερνήσεις!

Καλούμε όλα τα queer άτομα που ταυτίζονται με αυτούς τους στόχους και τις αξίες να διαδηλώσουν μαζί μας και να συμμετάσχουν στον αγώνα ενάντια στην καταπίεση από αυτό το καπιταλιστικό, ρατσιστικό, αποικιοκρατικό και πατριαρχικό σύστημα.

Βγείτε στους δρόμους μαζί μας!

Καταστρέψτε από θυμό, δημιουργήστε από αγάπη

26/6/2021, 14:00: Αφετηρία: Friedensstraße/Märchenbrunnen

Όπως πάντα, όχι εθνικές ή κομματικές σημαίες. Όχι πόλεμος. Όχι εξουσιαστικές ομάδες. Ευχαρίστως δυνατά πανό και πλακάτ, δυνατά συνθήματα, γκλίτερ και φασαρία.

https://acsd.noblogs.org/post/2021/06/05/anarchistischer-csd-berlin-2021-anarchist-csd-berlin-2021/

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License