[Γιάννινα] Ενημέρωση από τη δίκη της 15ης Ιούνη 2021

σχετικά με την αντιφασιστική παρέμβαση της 21η Φλεβάρη 2017 κατά τον εορτασμό ενσωμάτωσης της πόλης των Ιωαννίνων στην ελληνική επικράτεια

post image

Αναβολή… λόγω ωραρίου επιφύλαξε η έδρα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου στη δίκη των 5 αντιφαστ(ρι)ών που κατηγορούνταν με πληθώρα πλημμελημάτων σε σχέση με την αντιφασιστική παρέμβαση της 21η Φλεβάρη 2017 κατά τον εορτασμό ενσωμάτωσης της πόλης των Ιωαννίνων στην ελληνική επικράτεια. Παρόλο που η υπόθεση είχε αριθμό πινακίου 15, η έδρα κατάφερε να ροκανίσει αριστοτεχνικά κάθε δευτερόλεπτο με σκοπό να μη δικάσει. Ενώ έδωσε 9 αναβολές -για τι οποίες έφτασε ως τις 11:00, αν και συνήθως αυτό δεν παίρνει πάνω από 30’- και δίκασε μόλις 5 υποθέσεις σε 5 ώρες με 5 διακοπές, «τράβηξε από τα μαλλιά» την ακριβώς προηγούμενη υπόθεση με ερωτήσεις που θα ταίριαζαν άνετα σε Φωσκολικό σενάριο. Ο στόχος απλός: να μην εκφωνηθεί καν η υπόθεση, να μην υπάρχει καν το «βάρος» να έρθουν και άλλη μέρα στα δικαστήρια για συνεχίσουν τη δίκη. Κανένας σεβασμός προς τους μάρτυρες και τους κατηγορούμενους που συγκεντρώθηκαν από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Αν και οι εκτιμήσεις για την -στα όρια του πειθαρχικού ελέγχου- κωλυσιεργία της έδρας μπορεί να ποικίλλουν, η δική μας άποψη για τις απανωτές αναβολές είναι η ίδια η πολιτική φύση της υπόθεσης που καθιστά κάτι παραπάνω από σαφές πως στο στόχαστρο των κατηγορούμενων θα συμπεριλαμβάνεται και ο ρόλος των δικαστών στις μεθοδεύσεις συγκάλυψης και αβανταρίσματος των φασιστών, ως αναπόσπαστο τμήμα των υπηρεσιών που προσφέρουν σε κράτος και κεφάλαιο. Ας μείνουμε, όμως, στην επίσημη δικαιολογία της προέδρου, η οποία είχε την καλοσύνη να μας ενημερώσει πως η εισαγγελέας θα έφευγε από την πόλη όλο τον Ιούλιο και άρα… δε θα προλάβαινε να ξαναδικάσει ούτε τον Ιούνιο!

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης υπήρχε συγκέντρωση αλληλέγγυων με μικροφωνική έξω από τα δικαστήρια, ενώ πέραν της συνέλευσης μας συμμετείχαν με πανό η Κατάληψη Αντιβίωση, η ΕΣΕ Ιωαννίνων, η Χειρονομία ΑΚ, το ΝΑΡ και η νΚΑ. Η δίκη ορίστηκε εκ νέου για τις 25/01/22.

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Κοινωνική Συναίνεση

aseks@riseup.net |κάθε Σάββατο 16:00 στην κατάληψη Αντιβίωση

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License