Minneapolis(πριν 17ώρες): 22μιση χρόνια έλαβε ο δολοφόνος του G.Floyd

Οριστικά 22μιση χρόνια η ποινή του Derer Chauvin. Απομένουν οι υπόλοιποι 3-4ένστολοι που ήταν παρόντες στο συμβάν.

Μπορεί η μαύρη κοινότητα και το Blacks Live Matters να μην πήραν το μέγιστο της ποινής που ζητούσαν απο την αμερικανική δικαιοσύνη αλλά κατάφεραν να πάρουν την μεγαλύτερη καταδίκη στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών ανατρέποντας εκτιμήσεις (που ήταν αρκετά πιο χαμηλά στα 12χρόνια) για την τελική ποινή,ενώ ακόμα και το αποτέλεσμα της δίκης με την οριστική ενοχή του Derer Chauvin στις 21 Απρίλη κάθε άλλο παρά αναμενόμενο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και χωρίς το γνωστό 9λεπτο video το πιθανότερο για οποιον παρακολούθησε την δίκη,θα ήταν η αθώωση του κατηγορούμενου αστυνομικού στηριζόμενη στη χρήση ουσιών και τα παθολογικά αίτια. Αυτοί ήταν άλλωστε και οι λόγοι που τότε η ετοιμηγορία χαρακτηριστηκε και γιορτάστηκε ως νίκη τόσο έξω απο το δικαστήριο της Minneapolis και την πλατεία G.Floyd όσο και σε όλη την χώρα απο ακτή σε ακτή.

Οπως βέβαια επεσήμανε η οικογένεια Floyd,οι δικηγόροι και ακτιβιστές της μαύρης κοινότητας σε δηλώσεις τους μετά τον καθορισμό της καταδίκης, αυτή η απόφαση παρά το ιστορικό του πράγματος ουσιαστικά δεν θα έχει σημασία αν δεν υπάρχει ανάλογη συνέχεια και δεν υπάρχει δικαιοσύνη για τις οικογένειες που έχασαν και αυτες σε περίπου ανάλογα περιστατικά, τα αγαπημένα τους πρόσωπα όπως για παράδειγμα ο Daunte Wright στην ίδια πόλη. Ειπώθηκαν γνωστές περιπτώσεις που δολοφονίες απο υπερβολική αστυνομική βία παρά την ύπαρξη αποκαλυπτικών video πήραν καταδίκες κάτω απο 10 χρόνια. Επίσης τονίσαν την στήριξη τους και την σημασία του να εγκριθεί το νομοσχέδιο George Floyd για την αστυνόμευση με το οποίο μεταξύ άλλων θα απαγορεύεται η θα περιορίζονται αυστηρώς οι τεχνικές ασφυξίας που χρησιμοποιούν αστυνομικοί όταν επιχειρούν να ακινητοποιήσουν ύποπτους.

Γεγονός αναμφισβήτητο για τους αφροαμερικανούς είναι πώς ότι δεν κατάφεραν για την καταπολέμηση του συστημικού ρατσισμού με την εκλογή του Obama, δείχνουν να μπορούν να αγωνιστουν και να το καταφέρουν με την οργάνωση (αποτέλεσμα της οποίας ήταν 4-5μάρτυρες που βρέθηκαν και εντόπισαν το περιπολικό στο οποίο προκλήθηκε το επεισόδιο,η καταστολή και ο θάνατος με ασφυξία του Floyd) και τους συμμάχους τους στον δρόμο,ενώ δεν λείπουν οι σκέψεις και οι φωνές για την ανάγκη αντιμετώπισης της αστυνομικής βίας καταργώντας την εξ'ολοκλήρου.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License