Ανάληψη Ευθύνης [Αθήνα]

Η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, παρότι είναι ένα ακόμα πλήγμα στους από τα κάτω, δεν σημαίνει οτι πρέπει να υποκείψουμε στην απελπισία και την ηττοπάθεια. Ο αγώνας συνεχίζεται γι’ αυτό κι εμείς αποφασίσαμε από τα ξημερώματα της Τετάρτης 16/6(ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου) έως την Τρίτη 22/6 να επιτεθούμε σε καπιταλιστικούς στόχους και ειδικά σε αλυσίδες super market τα οποία εφαρμόζουν ήδη τη δυστοπία που προβλέπει το αντεργατικό νομοσχέδιο.

Το νεο αντεργατικό νομοσχέδιο είναι ένα ακόμα μέρος της συνολικής επίθεσης κράτους και αφεντικών. Μιας επίθεσης που έχει ενταθεί και απλωθεί σε περισσότερα πεδία των ζωών μας, επ’ αφορμής της υγειονομικής κρίσης. Σε αυτή τη συνθήκη, το νομοσχέδιο δείχνει ξεκάθαρα τις στοχεύσεις των κυρίαρχων. Αφού από τη μια καταργεί/περιορίζει τις εργατικές κατακτήσεις όπως το 8ωρο, την κυριακάτικη αργία, τις συλλογικές συμβάσεις και απο την άλλη ποινικοποιεί τα μέσα με τα οποία διεξάγονται οι ταξικοί αγώνες(επίθεση στην απεργία και το συνδικαλισμό). Ο καθαρά ταξικός χαρακτήρας του νομοσχεδίου επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί μέσα απο γελοίες εξαγγελίες των ΜΜΕ ,που έφτασαν στο σημείο να το αποκαλούν ‘φιλεργατικό’. Παράλληλα, σημαντικό κομμάτι της αριστεράς με αποκορύφωμα τον ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησε να το παρουσιάσει ως ιδιοτροπία της δεξιάς, παρ’ολο που στην πραγματικότητα είχε στρώσει το χαλί προηγουμένως και τελικά ψήφισε τις περισσότερες διατάξεις του νομοσχεδίου. Ενώ το ελεεινό κομμάτι της ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ δεν κάλεσε καν απεργία την ημέρα της ψήφισης και το ΚΚΕ έστησε για άλλη μια φορά τις αλυσίδες του επιθετικά απέναντι από το σώμα της συγκέντρωσης.

Η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, παρότι είναι ένα ακόμα πλήγμα στους από τα κάτω, δεν σημαίνει οτι πρέπει να υποκείψουμε στην απελπισία και την ηττοπάθεια. Ο αγώνας συνεχίζεται γι’ αυτό κι εμείς αποφασίσαμε από τα ξημερώματα της Τετάρτης 16/6(ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου) έως την Τρίτη 22/6 να επιτεθούμε σε καπιταλιστικούς στόχους και ειδικά σε αλυσίδες super market τα οποία εφαρμόζουν ήδη τη δυστοπία που προβλέπει το αντεργατικό νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα πραγματοποιήσαμε μπαράζ σπασιματικών σε 7καταστήματα και ένα όχημα της αλυσίδας Σκλαβενίτης στις περιοχές Καισαριανή, Ζωγράφου, Περιστέρι, Κυψέλη, Κολωνός, Πολύγωνο και Γέρακας. Ο συγκεκριμένος στόχος επιλέχθηκε αφενός για τις συνθήκες εργασίας που από την αρχή της πρώτης καραντίνας αποτελούν ήδη κανονικότητα: εντατικοποίηση και ελαστικοποίηση της εργασίας, πολλαπλά πόστα και μηδαμινά μέσα προστασίας και αφετέρου για την αύξηση του ωραρίου εργασίας από τις 7π.μ μέχρι τις 10:30μ.μ.Παρόλο που το συγκεκριμένο αφεντικό προβάλλει το προφίλ του καλού έλληνα εργοδότη εμείς γνωρίζουμε οτι όλα τα αφεντικά χτίζουν τα υπερκέρδη τους πάνω στην υποβάθμιση, την εξαθλίωση και τον θάνατο των εργαζομένων. Για αυτούς τους λόγους επιτεθήκαμε σε άλλα δυο super market: της αλυσίδας Μασούτης στο Γκύζη και MyMarket στην Κυψέλη κάθώς και σε ένα κατάστημα της εταιρείας Vodafone στη Νεα Σμύρνη.

Από την αυτοργάνωση στους χώρους δουλειάς, τις πορείες και τις μαχητικές απεργίες στα σαμποτάζ και τις επιθέσεις, συνεχίζουμε τον πολύμορφο αγώνα ενάντια σε κάθε κράτος και κάθε αφεντικό. Για μια κοινωνία δίχως καταπίεση και εκμετάλευση.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΑ,

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ

αναρχικές,αναρχικοί

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License