Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα - Μια απάντηση στον Γιάννη και τον Γιώργο Καφούρο


Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα - Μια απάντηση στον Γιάννη και τον Γιώργο Καφούρο

Δεν πάει πολύς καιρός απο τότε που αρκετές γυναίκες του αναρχικού κινήματος και μη βρήκαν το θάρρος και προέβησαν σε διαδοχικές καταγγελίες βιασμού και κακοποίησης για δύο συγκεκριμένα αδέρφια και την παρέα τους - που καθώς φαίνεται κινούνταν εντός ή έστω περιφερειακά του αναρχικού χώρου - τον Γιάννη και τον Γιώργο Καφούρο.

Οι λεπτομέρειες των καταγγελιών ήταν ανατριχιαστικές, σκληρές, το μοτίβο των δραστών το ίδιο σε κάθε μία απο τις περιπτώσεις. Δυστυχώς, για λόγους που σίγουρα δεν μπορούν να αναλυθούν εκτενώς σε μια δημόσια τοποθέτηση, η έκταση που πήραν οι καταγγελίες ήταν αναντίστοιχη της έκτασης που έχαιραν την ίδια εποχή άλλες παράλληλες καταγγελίες του νεόφερτου τότε κινήματος MeToo που υποτίθεται ότι καλωσορίσαμε συλλογικά.

Βασική, αντιπατριαρχική φιλοσοφία γύρω απο το MeToo θα έπρεπε να είναι η συλλογική απόπειρα να έρθει όλο και πιο κοντά μας, δίπλα μας, στις συνελεύσεις και τις διαδηλώσεις, στις αράδες και τις περιπολίες, στην προσωπική και την πολιτική μας ζωή, στα άτυπα ή τα επίσημα μέσα της ενδοκινηματικής μας ενημέρωσης. Αν θέλουμε να λέμε ότι κινούμαστε σε μια χειραφετητική κατεύθυνση ως προς το έμφυλο ζήτημα, η αγκαλιά ενός κινήματος καταγγελιών των θυμάτων προς τους θύτες τους, αποτελεί ζωτική προϋπόθεση. Και ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα.

Έτσι λοιπόν, αφότου οι καταγγελίες διαφόρων γυναικών έγιναν γνωστές, οι δύο Καφούροι, που μάλιστα έσπευσαν να δηλώσουν συκοφαντημένοι αφού "έχουν αποδείξει διαχρονικά" κάποιον υποτιθέμενο "αξιακό τους κώδικα" σε κάποιο μέρος, κάποιου χώρου. Δεν δίστασαν να απειλήσουν τις ίδιες τις καταγγέλουσες καθώς και συντροφικές σελίδες του φεμινιστικού χώρου με μηνύσεις και αγωγές, δίχως καν να προβούν σε κάποια επεξήγηση επί των γεγονότων, αν αυτή θα μπορούσε - που δεν θα μπορούσε - να έχει κάποια σημασία μετά απο 4 δημόσιες καταγγελίες.

Αυτή η επεξήγηση, ήρθε όμως, κάπως αργοπορημένα. Και ήρθε με email που διαμοιράστηκε εσωτερικά και ύπουλα σε συγκεκριμένες οργανώσεις που υπέθεσαν, μάλλον αφελώς, τα δύο αδέρφια ότι θα βρούν απάγγιο. Για εμάς κάτι τέτοιο ήταν πρωτόγνωρο.

Έτσι λοιπόν, εμείς θα απαντήσουμε στην εσωτερική αυτή επιστολογραφία, όσο πιο κόσμια μπορούμε. Αλλά δεν συνομιλούμε με τον Γιάννη και τον Γιώργο, συνομιλούμε απευθείας με το κίνημα και λέμε το εξής:

Είναι συλλογική μας υποχρέωση να αποκλείσουμε αυτά τα δύο καθάρματα. Να σκοτώσουμε κάθε μικρή σκέψη ότι θα ξαναβρούν ανάσες δίπλα ή μέσα στον χώρο του αγώνα όπου ζούμε και παλεύουμε γυναίκες και άνδρες απο κοινού ενάντια στην εξουσία και την καταπίεση.

Απευθύνουμε έκκληση λοιπόν, σε κάθε μεμονωμένο άτομο ή οργάνωση που δέχτηκε μήνυμά τους, να κάνει το ίδιο. Επίσημα ή ανεπίσημα, με δημόσια τοποθέτηση ή και όχι, δεν έχει σημασία.

Η ιδέα ότι καθένας μετά το έγκλημα ή την καταγγελία του, μπορεί να ψάχνει ζωτικό χώρο βαπτίζοντας τις καταγγελίες "προϊόν υστερίας", αποφεύγοντας τις απαντήσεις επί τούτου. Αποτελεί προσβολή και όνειδος για ένα κίνημα ελευθερίας που θα τις δεχτεί.

Δίχως να γνωρίζουμε τα εν λόγω άτομα, θεωρούμε ότι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δηλώσουμε τον αποκλεισμό τους αν και όποτε τους πετύχουμε να κινούνται στους χώρους μας, καθώς και τον αποκλεισμό απο τους δικούς μας χώρους οποιασδήποτε ατομικότητας ή οργάνωσης που θα τους δεχτεί.

Το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να μας απαλλάξουν όλες και όλους απο την παρουσία τους οριστικά. Ώστε να μην χρειαστούν, άλλου είδους απαντήσεις.

Κομμένες οι απόπειρες επιστροφής.

Χαθείτε καθάρματα!

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

masovka@espiv.net

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License