Τρίτη 29/6, 7μμ, πλ Συντάγματος – Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους 11 αγωνιστές/τριες από την Τουρκία

Στηρίζουμε το κάλεσμα της “Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν” την Τρίτη 29 Ιουνίου στην πλατεία Συντάγματος στην συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους 11 αγωνιστές/τριες από την Τουρκία εν όψη της δίκης τους που ξεκινάει την Παρασκευή 2 Ιουλίου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στις 19 Μαρτίου 2020, μετά από επιχείρηση της “αντι”τρομοκρατικής σε σπίτι στα Σεπόλια και στα γραφεία της Επιτροπής αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, προσήχθησαν 26 σύντροφοι και συντρόφισσες από την Τουρκία, για 11 από αυτούς οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις με την κατηγορία της “τρομοκρατικής” οργάνωσης.

Η συνεργασία του ελληνικού και του τούρκικου κράτους σε επίπεδο “αντιτρομοκρατικής” πολιτικής και δράσης μετράει πολλές δεκαετίες και έχει σφυρηλατηθεί πάνω στις πλάτες δεκάδων αγωνιστών και αγωνιστριών, με συλλήψεις, εκδόσεις, βασανιστήρια.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι η δική μας απάντηση απέναντι στην κρατική τρομοκρατία από όποια πλευρά του Αιγαίου και αν αυτή προέρχεται. Ο αγώνας των συντρόφων/ισσων από την Τουρκία για ελευθερία είναι και δικός μας αγώνας.

Σε αυτή την δίκη οι πραγματικοί τρομοκράτες δικάζουν 11 συντρόφους και συντρόφισσες για το “θράσος” τους να μην γονατίσουν, να μην υποταχθούν αλλά απεναντίας να υψώσουν το ανάστημα τους και να αγωνιστούν απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Συνέλευση Αλληλεγγύης

στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License