[ΒΟΛΟΣ] ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΔΙΑΝΟΜΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΟΥ (ΜANOLLO GROUP)

[ΒΟΛΟΣ] ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΔΙΑΝΟΜΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΟΥ (ΜANOLLO GROUP)

post image

ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ ΔΙΑΝΟΜΕΑ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Ένα ακόμα περιστατικό εργοδοτικής βίας συνέβη στο Βόλο,στη συνέχεια εργατικής διαφοράς μεταξύ διανομέα που είχε εργατικό ατύχημα και του εργοδότη του,ο οποίος λίγες μέρες πριν το ραντεβού στην επιθεώρηση εργασίας,πήγε στο μαγαζί του πατέρα του διανομέα και απείλησε με μπράβους αν δεν αποσυρθεί η καταγγελία. Ο εργαζόμενος δεν ενέδωσε στις απειλές και έτσι η καταγγελία κατατέθηκε κανονικά. Σαν να μην φτάναν όλα αυτά,την Τετάρτη 30/6/21 ο εργαζόμενος-διανομέας του Manollo Group πήγε στο γραφείο-λογιστήριο του καταστήματος προκειμένου να καταθέσει την αναρρωτική άδεια αν και ο εργοδότης δεν έχει αναγνωρίσει το εργατικό ατύχημα ως όφειλε. Όταν ο εργοδότης αντιλήφθηκε την παρουσία του εργαζομένου του,εκμεταλλευόμενος το γεγονός,οτι ο εργαζόμενος ακόμα αναρρώνει(περιμενοντας 2ο χειρουργείο) και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το αριστερό χέρι του,επιτέθηκε αρχικά φραστικά και στη συνέχεια τον έφτυσε και τον κυνήγησε προκειμένου να τον χτυπήσει,κάτι το οποίο ωστόσο δεν κατάφερε. Η θρασύδειλη στάση του εργοδότη να επιτεθεί σε τραυματισμένο διανομέα όχι μόνο μας εξοργίζει καθώς ξεπέρασε κάθε όριο,άλλα μας αναγκάζει να σταθούμε έμπρακτα στο πλευρό του διανομέα με οποίο τρόπο και μέσο μπορούμε. Ο τραμπουκισμός, η τρομοκρατία, οι εκβιασμοί αποτελούν πάγια τακτική όλων των επιχειρήσεων του κλάδου, ιδιαίτερα σε νέους/ες σε ηλικία εργαζόμενους/ες, μετανάστ@ και γυναίκες. Η εκμετάλλευση της εργασίας μας και η απόσπαση του κέρδους πραγματοποιείται με τις «αγνές» παραδοσιακές μεθόδους: καμιά μέριμνα για την ασφάλεια και την υγιεινή στη δουλειά και ωμή βία για την πειθάρχηση της εργασίας. Να ξεκινήσουμε από το μηδέν τη συγκρότησή μας απέναντι στα αφεντικά, την κυριαρχία και κάθε είδους διαχωρισμό, έμφυλο, εθνικό, φυλετικό. Να απαλλοτριώσουμε τους απαλλοτριωτές.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΝΟΜΕΑ ΤΟΥ MANOLLO- ΤΑΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΑΞΗΣ

ΚΑΝΕΙΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΚΑΚΙΑ Η ΣΤΙΓΜΗ-ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

αλληλέγγυοι/ες/α

Εικόνες:

από AntiFb 02/07/2021 5:30 μμ.


Το αφεντικό του Manollo, προχώρησε και σε μήνυση (για απειλές, εκβιασμό, εξύβρυση κλπ) κατα του τραυματία διανομέα, σε μία προσπάθια αντιστροφής της πραγματικότητας. Δηλάδή οτι και καλά ο διανομέας, με διαλυμένο αγκώνα, πήγε στο μαγαζί να ζητήσει λεφτά και οτι απείλησε και τραμπούκησε το αφεντικό (αυτά γράψανε διάφορα καθεστωτικά sites που προφανώς τα τσεπώσανε απο τον συγκεκριμένο αφεντικό και τον νομικό του περίγυρο). Επίσης ως γνωστόν το αφεντικό στην τριμερής συνάντηση που έγινε στην επιθεώρηση εργασίας δεν αποδέχεται οτι το ατύχημα έγινε εν ώρα εργασίας (και πως θα μπορούσε άλωστε αφού τους κολάει μόνο 2 τετραώρα ένσημα την βδομάδα). Σαπίλα, δυσοδία και δυστηχώς ρηχή,επιδερμική και χωρίς πλάνο αντιμετόπιση απο τον κόσμο του αγώνα του Βόλου. Παρόλαυτα το περιστατικό έχει πάρει διαστάσεις και πλέον ένα κομμάτι της πόλης γνωρίζει τι εστί Manollo. Το θέμα απο εδώ και μπρός είναι η στήριξη του διανομέα που καλείται να πληρώσει και τα εξοδα της μήνυσης ενώ είναι ήδη σε δύσκολη οικονομική θέση. Η απόπειρα οικονομικού στραγγαλισμού του διανομέα και οι μεθοδευμένες απειλές και τραμπουκισμοί του εργοδότη, αποδεικνυόυν οτι η πλευρά του αφεντικού (μαζί με τους δικηγόρους της και διάφορα πρόθημα ΜΜΕ) έχει οργανωθεί καλά.. Το ζήτημα είναι να οργανωθούν και οι απαντήσεις.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License