"Έχω όραμα για την Καισαριανή". Έκτακτο διάγγελμα δημάρχου

Σατυρικό αφισάκι που κολλιέται στην γειτονιά της Καισαριανής για τον πρόσφατο ρόλο του δημάρχου της πόλης, Βοσκόπουλο. Οι ομοιότητες με την πραγματικότητα κάθε άλλο παρά τυχαίες είναι.

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ

“Έχω όραμα για την Καισαριανή”

Αγαπητοί συμπολίτες, αγαπητές συμπολίτισσες, Ήρθε η ώρα της Ευθύνης. Μετά από χρόνια πολιτικού τυχοδιωκτισμού σε αλλοπρόσαλλους πολιτικούς συνδυασμούς, με τιμήσατε με την επιλογή σας. Χρόνια επιβίωσα ως πολιτικός φελλός και πλέον μπορώ να επιπλέω ανέμελος στα αυτοδιοικητικά λήμματα με την στήριξη τοπικών κομματικών παραγόντων: από την ΝΔ και υπολείμματα του ΠΑΣΟΚ ως την στήριξη ενός πολιτικού φαντάσματος, του Ποταμιού! Οι ιδεολογικές διαφορές του παρελθόντος που πλήγωσαν την πόλη, μένουν πίσω. Κοιμηθείτε ήσυχοι. Εκπροσωπώ το μοντέλο του κατεξοχήν δημάρχου-τεχνοκράτη που δεν έχω πολιτικό στίγμα μιας και οι απόψεις μου είναι αυτές του επίσημου ελληνικού κράτους. Είμαι αποφασισμένος να μείνω στην Ιστορία!

1ον Ο ερχομός του ΜΕΤΡΟ στην πόλη είναι δικό μου έργο! Θέλω όλους τους μικρομεσαίους ιδιοκτήτες που ανεβάζουν τα ενοίκια μιας και...“το ΜΕΤΡΟ έρχεται”, με το μέρος μου! Η πολιορκία της λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως με ταχυφαγεία και καφετέριες αποτελεί τον κατεξοχήν δείκτη ευημερίας της τοπικής οικονομίας.

2ον Ανήκω στην φυλή των Πρώην Κνιτών αν και δεν έχω πλέον πολλούς αριστερούς φίλους. Ο πιο διάσημος, και αυτός πρώην γραμματέας της ΚΝΕ, είναι πλέον υπ.Εσωτερικών της ΝΔ, τον λένε Θεοδωρικάκο και μου εξασφάλισε 40 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση της πόλης.

3ον Μ’ αυτό το άφθονο δημόσιο χρήμα, θα μετατρέψω την πόλη σε “παραλιακή με ουζερί και ταβέρνες” σεβόμενος πάντα την ιστορική της φυσιογνωμία. Στον Άη Νικόλα. στην Πλατεία, γύρω από το Σκοπευτήριο, οι πεζοδρομήσεις θα συμβάλλουν στην μεταμόρφωση της γειτονιάς σε ένα τεράστιο εναλλακτικό διασκεδαστήριο.

4ον Το Σκοπευτήριό μας δεν θα’ναι πλέον δημόσιος-πράσινος χώρος. Θα γίνει ένα τεράστιο μουσείο για να δοξάζει το πολυτραγουδισμένο παρελθόν της προσφυγογειτονιάς μας. Το Χάραμα μουσείο, η Σκοπευτική μουσείο και το μουσείο του ΕΑΜ, πιο μουσείο και αυτό! Στον πλεονάζον χώρο, θα χτιστεί θέατρο και ο υπόλοιπος χώρος θα γίνει πάρκινγκ για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των μουσείων, των μαγαζιών και του ΜΕΤΡΟ. Ειδική κάρτα στάθμευσης σε προσιτή τιμή θα χορηγηθεί και στους Καισαριανιώτες.

5ον Η Αστυνομία είναι φίλος της Καισαριανής! Το δόγμα “τάξη, ασφάλεια και ήπιο κλίμα των πολιτών” θα επιβληθεί στο Σκοπευτήριο. Υπεύθυνη αρχή διαχείρισης του χώρου ανακηρύσσω την Ελληνική Αστυνομία. Ούτως ή άλλως. πολλοί εκ των λειτουργών της είναι εδώ και χρόνια συμπολίτες μας. Καμία πολιτική ή πολιτιστική δραστηριότητα δεν θα επιτραπεί χωρίς ειδική άδεια της ΕΛ.ΑΣ.

Για την έμπνευση/μεταγραφή/διάδοση: αναρχικοί-ές από τις ανατολικές συνοικίες

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License