[Βερολίνο] Ραδιοφωνική ανταπόκριση από την αυτοοργανωμένη γιορτή μουσικής Squat de la musique

Στη επικείμενη εκπομπή περπατάμε στην οδό Rigaerstrasse, έναν από τους πιο δραστήριους κινηματικά δρόμους του Βερολίνου και παρακολουθούμε την αυτοοργανωμένη μουσική γιορτή “Squat de la Musique”, με επίσκεψη στα τρία στεγαστικά εγχειρήματα Rigaerstrasse 83, Rigaerstrasse 78, Schreina 47 και τα στέκια Fischladen και Abstand. Παρακολουθούμε κομμάτια από τις συναυλίες και μιλάμε με έναν ελληνόφωνο κάτοικο της γειτονιάς που μας εξηγεί με λεπτομέρειες τι συμβαίνει εδώ.

post image

Η εκπομπή Radical Berlin Calling είναι μια προσπάθεια να βγουν στον αέρα τακτικές άτακτες εκπομπές από την κινηματική ζωή του Βερολίνου: αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, κοινωνικοί αγώνες, πορείες, δράσεις και διαδηλώσεις. Στη σημερινή εκπομπή περπατάμε στην οδό Rigaerstrasse, έναν από τους πιο δραστήριους κινηματικά δρόμους του Βερολίνου και παρακολουθούμε την αυτοοργανωμένη μουσική γιορτή “Squat de la Musique”, με επίσκεψη στα τρία στεγαστικά εγχειρήματα Rigaerstrasse 83, Rigaerstrasse 78, Schreina 47 και τα στέκια Fischladen και Abstand. Η γιορτή δρόμου είναι μια απάντηση των αναρχοαυτόνομων εγχειρημάτων της γειτονιάς στο θεσμικό Fete de la Musique. Παρακολουθούμε κομμάτια από τις συναυλίες και μιλάμε με έναν ελληνόφωνο κάτοικο της γειτονιάς που μας εξηγεί με λεπτομέρειες τι συμβαίνει εδώ.

Η διοργάνωση συμπίπτει με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το κύμα των καταλήψεων της δεκαετίας του 90, κατά το οποίο ξεκίνησαν τα περισσότερα στεγαστικά εγχειρήματα και στέκια, και τα οποία συνεχίζουν και σήμερα με αυτοοργανωμένη λειτουργία και δράσεις. Δυστυχώς, πολλά από τα κτίρια τους απειλούνται με εξώσεις και εκκενώσεις τα τελευταία χρόνια, υπό την πίεση της οικιστικής εξυγίανσης της πόλης και της αυξανόμενης πίεσης για περαιτέρω καπιταλιστική εκμετάλλευση των ακινήτων. Τον Οκτώβρη εκκενώθηκε το αναρχοφεμινιστικό εγχείρημα της Liebistrasse 34, ενώ τεράστιες πιέσεις δέχεται η Rigaerstrasse 94, η οποία υπέστη βίαιη έφοδο της αστυνομίας πριν από μερικές εβδομάδας στα πλαίσια της προσπάθειας του ιδιοκτήτη να ανακτήσει τον έλεγχο του κτιρίου με τη δικαιολογία ενός ελέγχου πυρασφάλειας.

Η εκπομπή έχει διάρκεια μίας ώρας και θα μεταδοθεί από το Eλεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο Θεσ/νίκης 1431AM (97,2 FM και 1431am.org)  την Κυριακή 4 Ιούλη στις 2μμ.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License