«Βαρύς ο κόσμος να τον ζήσεις, όμως για λίγη περηφάνια το άξιζε» Ο. Ελύτης

Δυο κόσμοι βρίσκονται σε διαρκή και ανειρήνευτη σύγκρουση μεταξύ τους. Από τη μία στέκεται ο κόσμος του αγώνα, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της αντίστασης. Από την άλλη σέρνεται ο κόσμος της εξουσιομανίας, της κτηνώδους επιβολής, της αλληλοφαγίας και της αρπακτικότητας που κραυγάζει πως: «ο άνθρωπος είναι για τον άνθρωπο λύκος». Ο αναρχικός φίλος και σύντροφος Γ. Δημητράκης ήδη από τη δεκαετία του 1990 έχει πάρει θέση μάχης σε αυτήν τη σύγκρουση: από τους δρόμους της αθηναϊκής μητρόπολης μέχρι την ταράτσα του εξεγερμένου Μαλανδρίνου.

Ακόμα και όταν 15 χρόνια πριν ο Γιάννης έπεφτε χτυπημένος και σοβαρά τραυματισμένος από τις σφαίρες των μπάτσων έμεινε όρθιος, δεν υποτάχθηκε, δεν συνθηκολόγησε, δεν επαναπαύτηκε, δεν αποσύρθηκε. Ξεγέλασε τον θάνατο και συνέχισε τον αγώνα, μέσα κι έξω από τις φυλακές. Όπως τότε, έτσι και τώρα, ο Γιάννης θα σταθεί πάλι όρθιος και πάλι μαχητής να συνεχίσει τη μάχη ενάντια στον δυσώδη κόσμο της εξουσίας -όποιο πρόσωπο κι αν έχει κι όποιο προσωπείο κι αν φοράει. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως πρόσφατα ο ακροδεξιός βουλευτής Θάνος Πλεύρης -γνωστός για τις διασυνδέσεις του με τη φασιστική μαφία- δήλωσε από τα έδρανα του κοινοβουλίου πως: «αυτοί που εσείς αποκαλείται ως πολιτικούς κρατούμενους είναι χειρότεροι από όλους τους φυλακισμένους».

Είναι σαφές πως η κυβερνητική μαφία έχει οργανώσει ένα σχέδιο εξόντωσης των πολιτικών κρατουμένων. Γι’ αυτό και συμπεριφέρεται με εκδικητικό και σαδιστικό τρόπο στον Γιάννη στερώντας του την κατάλληλη ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη και επιστρέφοντάς τον στη φυλακή του Δομοκού. Γι’ οτιδήποτε συμβεί στην υγεία του Γιάννη αποκλειστικοί υπεύθυνοι θα είναι ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης και η Γ.Γ. Εγκληματικής Πολιτικής Σ. Νικολάου.

Πολύκαρπος Γεωργιάδης- Φυλακές Λάρισας

Βαγγέλης Σταθόπουλος- Φυλακές Λάρισας

Ελεύθεροι Κρατούμενοι από την Τουρκία

Harika Kızılkaya- Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού

Hazal Seçer- Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού

Şadi Naci Özpolat- Φυλακές Διαβατών

Halil Demir-Φυλακές Γρεβενών

Ali Ercan Gökoğlu- Φυλακές Μαλανδρίνου

Burak Ağarmış- Φυλακές Μαλανδρίνου

Anıl Sayar- Φυλακές Αγίου Στεφάνου Πάτρας

Sinan Oktay Özen- Φυλακές Κορυδαλλού, Ε πτέρυγα

Hasan Kaya- Φυλακές Κορυδαλλού, Ε πτέρυγα

Ismail Zat- Φυλακές Κορυδαλλού, Ε πτέρυγα

Sinan Çam- Φυλακές Κορυδαλλού, Ε πτέρυγα

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License