Πρωτοβουλία αντίστασης- Δεύτερη εργατική παρέμβαση σε 3 καταστήματα "Σκλαβενίτης" [ΠΑΤΡΑ]

Στις 02/06 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη παρέμβαση σε ακόμη τρία καταστήματα supermarket του Σκλαβενίτη στην Πάτρα ενάντια στην τακτική του 10ώρου και τις “συμβάσεις” μεταξύ εργαζομένων-αφεντικών

Στις 02/06 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη παρέμβαση σε ακόμη τρία καταστήματα supermarket του Σκλαβενίτη στην Πάτρα ενάντια στην τακτική του 10ώρου και τις “συμβάσεις” μεταξύ εργαζομένων-αφεντικών. Πετάχτηκαν εκατοντάδες τρικάκια ενώ επίσης μοιράστηκαν ενημερωτικά/προπαγανδιστικά κείμενα στους εργαζόμενους σχετικά με την υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας τους , την ποινικοποίηση συνδικαλιστικών δράσεων και απεργιακών αγώνων βάση του αντεργατικού νομοσχεδίου καθώς και την ταξική οργάνωση και αντεπίθεση.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε στις/ους εργαζόμενες/ους.

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο επιβάλλει μια εργασιακή καθημερινότητα σκλαβιάς. Δεκάωρο, απλήρωτες υπερωρίες, περαιτέρω απελευθέρωση των απολύσεων. Επιβάλλει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των απεργιακών αγώνων, που κατακτήθηκαν με αίμα από τα εργατικά κινήματα σε όλο τον κόσμο εδώ και έναν αιώνα. Κατάργηση της Επιθεώρησης εργασίας και μετατροπή της σε «ανεξάρτητη αρχή». Ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση της δυνατότητας μας να καταγγέλουμε τα αφεντικά που ζουν παρασιτώντας από τον δικό μας κόπο.

Όσα κατέκτησαν οι φτωχοί και οι εργάτ(ρι)ες όλου του κόσμου με αγώνες και νεκρούς, ποδοπατιούνται στο όνομα της «ανάπτυξης». Ανάπτυξη σημαίνει κέρδος για τα αφεντικά, μέσω της δικιάς μας υποβάθμιση ως εργάτ(ρι)ες.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ

  • Να δουλεύουμε 10ωρα και να πληρωνόμαστε με «ρεπό».
  • Να ερχόμαστε σε οποιαδήποτε συνεννόηση μας ζητείται από τα αφεντικά για να εργαστούμε δεκάωρα.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

  • Τις συναδέλφισσες και τους συνάδελφους μας σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση με τα αφεντικά και τα τσιράκια τους.
  • Συναδέλφισσες και συνάδελφους που τα αφεντικά προσπαθούν να απολύσουν.
  • Τις απεργίες και τις κινήσεις των σωματείων βάσης μας. Ένας εργαζόμενος μόνος του μπορεί να γίνει βορά των αφεντικών. Όλοι μαζί μπορούμε να τους κάνουμε να καταρρεύσουν.
  • Μιλάμε με τους συναδέλφους/ισσες στη δουλειά, στεκόμαστε όλοι μαζί απέναντι στις «ορέξεις» των αφεντικών. Συμμετέχουμε στις κινήσεις των σωματείων βάσης, οργανωνόμαστε σε εργατικές πρωτοβουλίες και πολιτικές συλλογικότητες.

Τρέμουν στην ιδέα του αγώνα και των απεργιών μας. Ας τους δώσουμε σοβαρούς λόγους να φοβούνται.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ-ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License