Πρωτοβουλία για τη δημιουργία μετώπου βάσης: Χτίσιμο της κεντρικής πύλης του κτιρίου της ΓΣΕΕ στην Πατησίων 7/7 (+ βίντεο)

Ίσως νομίζουν κάποιοι πως το χτίσιμο της κεντρικής πύλης της ΓΣΕΕ που πραγματοποίησε σήμερα ομάδα εργατών/τριών είναι συμβολικό. Το ακριβώς αντίθετο, κυριολεκτικο είναι. Για να φτιάξουμε κάτι νέο δεν πρέπει να αλλάξουμε το παλιό, αλλά να το ξεφορτωθούμε.

Καλημέρα ΓΣΕΕ…

Χρόνια τώρα η εργατική τάξη και το σύνολο της κοινωνικής βάσης παρακολουθεί την κατρακύλα σας. Χρόνια τώρα αγωνίζεστε με νύχια και με δόντια για να φρενάρετε ταξικούς αγώνες και διεκδικήσεις. Χρόνια τώρα συμπορεύεστε με το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις για να περάσουν ό,τι πιο αντεγατικό μέτρο μπορούν. Ήταν πανέμορφο το δώρο που κάνατε στην τάξη μας με την ψήφιση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη. Σας ευχαριστούμε αληθινά που δεν είχατε το θάρρος να προκηρύξετε 24ωρη απεργία, ούτε καν στην ημέρα της ψήφισης. Νιώθουμε τυχεροί που στις μέρες μας τελειώνει αυτή η χυδαία ιστορία του “συνδικαλισμού”. Δεν θα πούμε τίποτα για το πώς φθάσατε ως εδώ, ούτε θα κάνουμε καμία ανασκόπηση για αυτά που κάνατε, αλλά και για αυτά που δεν κάνατε. Δεν θα απευθυνθούμε κατ’ ουσία καν σε εσάς. Απευθυνόμαστε στους εργοδότες σας και τους ρωτάμε:

Αλήθεια πιστεύετε ότι τελείωσε;

Αλήθεια πιστεύετε πως δεν θα ξαναβγούμε στο δρόμο χωρίς την άδεια σας; Αλήθεια πιστεύετε ότι δεν θα ξαναγίνουν απεργίες εάν τα δικαστήριά σας δεν συμφωνούν; Όσους νόμους αντεργατικους και να φτιάξετε, όση παραπληροφόρηση και να ταΐσετε την κοινωνία, όσους κατασταλτικούς μηχανισμούς και αν δημιουργήσετε το μόνο που θα πετύχετε είναι να συσσωρεύεται περισσότερη πίεση στον εργάτη και στην εργάτρια. Να είστε σίγουροι πως η εργατική τάξη και τα κινήματα, η ίδια η κοινωνία συνολικά, θα βρούμε νέους δρόμους αγώνων και νέους τρόπους αντίστασης που ούτε καν τους φαντάζεστε. Οι ζυμώσεις που θα γίνουν θα γκρεμίσουν αυτό το σάπιο οικοδόμημα της τύποις “ΓΣΕΕ”. Θα δημιουργηθούν νέοι συνδικαλιστικοί πόλοι που θα πατάνε στα πόδια, και μόνο, της τάξης μας.

Ο συνδικαλισμός του πεζοδρομίου θα τελειώσει τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό.

Ο συνδικαλισμός του πεζοδρομίου θα κάνει ανοίγματα και σε κοινωνικά θέματα, πέρα του καθαρού εργασιακού. Δεν θα υπάρχουν αμοιβόμενοι συνδικαλιστές, δεν θα υπάρχουν επιχορηγήσεις με οποιαδήποτε μορφή σε ταξικά συνδικάτα.

Στο όνομα της ανάπτυξης έχετε δημιουργήσει συνθήκες γαλέρας στους χώρους εργασίας. Η δε συνθήκη εργασίας σε κλάδους όπως η εστίαση και το εμπόριο, που τράβηξαν κουπί και κατά την περίοδο της πανδημίας, έχουν γίνει ανυπόφορες. Καθε εργοδότης έχει το δικό του φέουδο. Οι χώροι εργασίας δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο. Ακόμα και τους όποιους εποχικούς ελέγχους που έκανε το ΣΕΠ τους τελειώσατε.

Ποινικοποιείτε κάθε μορφή αγώνα. Στέλνετε στα δικαστήρια με ψεύτικες κατηγορίες κοινωνικούς αγωνιστές και είμαστε βέβαιοι πως και ψευδομάρτυρες θα βρίσκονται πάντα και ψεύτικα στοιχεία θα παρουσιάζονται.

Χαρακτηρίζετε σωματεία ως λίγο πολύ εγκληματικές οργανώσεις επειδή κάνουν κινητοποιήσεις. Με πρόσχημα την πανδημία προσπαθείτε να καταργείσετε όσα πιο πολλά λαϊκά δικαιώματα μπορείτε. Το τελευταίο κατόρθωμα, η απόπειρα κατάργησης της ελευθερίας βούλησης στο ζήτημα των εμβολιασμών (που σημειωτέον είμαστε υπέρ των εμβολιασμών αλλά όχι βεβαια με χουντική επιβολή).

Με τον πιο χυδαίο τρόπο και ενώ στις φυλακές οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες,κάποιοι απολαμβάνουν εγκλεισμό στις λεγόμενες vip πτέρυγες. Και έχετε τα ξεδιάντροπα ΜΜΕ να μας τα πετάνε στη μούρη μας περίπου ως δεδομένα.

Οι κατασχέσεις σπιτιών λαϊκών οικογενειών είναι καθημερινότητα. Αλήθεια, με τους μετανάστες στο Αιγαίο τι γίνεται; Σταμάτησαν να έρχονται; Είναι στον πάτο του Αιγαίου; Οι εργάτες γης στα σκλαβοχώραφα μεγαλο-ιδιοκτητών γης που διαβιούν στα χωράφια που εργάζονται δεν είναι ´´νόμιμοι´´ μετανάστες; Αυτοί που αμοίβονται με 20 ευρώ τη μέρα αλλά τα 5 τα δίνουν για να κοιμηθούν σε κανέναν στάβλο.

Και μιλάμε αλήθεια για ΓΣΕΕ; Πιστεύετε κύριοι της ΓΣΕΕ πως θα σας επιτρέψουμε να παίξετε έστω και ρόλο κομπάρσου στους αγώνες της τάξης μας και της κοινωνίας; Προσπαθείτε να μας γυρίσετε πίσω στον μεσαίωνα. Να το ξέρετε όλοι σας πως αν μας γυρίσετε εκεί, θα σας πάρουμε μαζί μας. Ο ταξικός συνδικαλισμός μόλις απελευθερώθηκε και τυπικά από τους εργατοπατέρες και χαιρόμαστε πολύ για αυτό. Να γνωρίζουν λοιπόν όσα σωματεία, ενώσεις εργατών, φωνάζουν για ανυπακοή πως εδώ είναι η ευκαιρία που θέλατε/ ψάχνατε. Εμπρός, κάντε απεργίες που δεν τις εγκρίνουν, κάντε περιφρουρήσεις σε απεργίες που έχουν χαρακτηρισθεί ως παράνομες, σταθείτε δίπλα στην εργατική τάξη όχι στα λόγια αλλά με πράξεις, καταργεστε με φυσική παρουσία τις προσπάθειες ποινικοποίησης αγώνων και τις διώξεις αγωνιστών. Εμπρός λοιπόν, πεδίο δόξης λαμπρό…

Ίσως νομίζουν κάποιοι πως το χτίσιμο της κεντρικής πύλης της ΓΣΕΕ που πραγματοποίησε σήμερα ομάδα εργατών/τριών είναι συμβολικό.

Το ακριβώς αντίθετο, κυριολεκτικό είναι. Για να φτιάξουμε κάτι νέο δεν πρέπει να αλλάξουμε το παλιό, αλλά να το ξεφορτωθούμε.

Πολλά είπαμε αλλά ήταν ανάγκη. Πολλα θα κάνουμε γιατί είναι μεγαλύτερη ανάγκη.

Καλους αγώνες συνάδελφοι/ισσες.

Καλο ψόφο ΓΣΕΕ.

Υγ1: Ο ταξικός συνδικαλισμός είναι τιμή και ιδιότητα. Η ρουφιανιά είναι ατιμία και στάση ζωής.

Υγ2: Δεν είμαστε καθοδηγητές της εργατικής τάξης. Απλοί εργάτες/εργάτριες είμαστε που μαθαίνουμε να κάνουμε τον φόβο όπλο. Δεν πιστεύουμε στην βούληση των εκλεκτών. Βασιζόμαστε στη βούληση της τάξης. Γιατί όπως είχε πει και κάποιος “…Εδώ δεν μιλάμε για καλές προθέσεις. Ο δρόμος που οδηγεί στην κόλαση είναι φτιαγμένος από καλές προθέσεις…”.

Πρωτοβουλία για τη δημιουργία μετώπου βάσης

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License