[ΒΟΛΟΣ] ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΝΟΜΕΑ ΤΟΥ MANOLLO

[ΒΟΛΟΣ] ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΝΟΜΕΑ ΤΟΥ MANOLLO

post image

[ΒΟΛΟΣ] ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΝΟΜΕΑ ΤΟΥ MANOLLO

Ένα ακόμα περιστατικό εργοδοτικής βίας συνέβη στο Βόλο,στη συνέχεια εργατικής διαφοράς μεταξύ διανομέα που είχε εργατικό ατύχημα και του εργοδότη του,ο οποίος λίγες μέρες πριν το ραντεβού στην επιθεώρηση εργασίας,πήγε στο μαγαζί του πατέρα του διανομέα και απείλησε με μπράβους αν δεν αποσυρθεί η καταγγελία. Ο εργαζόμενος δεν ενέδωσε στις απειλές και έτσι η καταγγελία κατατέθηκε κανονικά. Σαν να μην φτάναν όλα αυτά,την Τετάρτη 30/6/21 ο εργαζόμενος-διανομέας του Manollo Group πήγε στο γραφείο-λογιστήριο του καταστήματος προκειμένου να καταθέσει την αναρρωτική άδεια αν και ο εργοδότης δεν έχει αναγνωρίσει το εργατικό ατύχημα ως όφειλε. Όταν ο εργοδότης αντιλήφθηκε την παρουσία του εργαζομένου του,εκμεταλλευόμενος το γεγονός, οτι ο εργαζόμενος ακόμα αναρρώνει (περιμενοντας 2ο χειρουργείο) και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το αριστερό χέρι του,επιτέθηκε αρχικά φραστικά και στη συνέχεια τον έφτυσε και τον κυνήγησε προκειμένου να τον χτυπήσει,κάτι το οποίο ωστόσο δεν κατάφερε. Η θρασύδειλη στάση του εργοδότη να επιτεθεί σε τραυματισμένο διανομέα όχι μόνο μας εξοργίζει καθώς ξεπέρασε κάθε όριο,άλλα μας αναγκάζει να σταθούμε έμπρακτα στο πλευρό του διανομέα με οποίο τρόπο και μέσο μπορούμε. Ο τραμπουκισμός, η τρομοκρατία, οι εκβιασμοί αποτελούν πάγια τακτική όλων των επιχειρήσεων του κλάδου, ιδιαίτερα σε νέους/ες σε ηλικία εργαζόμενους/ες, μετανάστ@ και γυναίκες. Η εκμετάλλευση της εργασίας μας και η απόσπαση του κέρδους πραγματοποιείται με τις «αγνές» παραδοσιακές μεθόδους: καμιά μέριμνα για την ασφάλεια και την υγιεινή στη δουλειά και ωμή βία για την πειθάρχηση της εργασίας. Να ξεκινήσουμε από το μηδέν τη συγκρότησή μας απέναντι στα αφεντικά, την κυριαρχία και κάθε είδους διαχωρισμό, έμφυλο, εθνικό, φυλετικό. Να απαλλοτριώσουμε τους απαλλοτριωτές.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΝΟΜΕΑ ΤΟΥ MANOLLO - ΤΑΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΑΞΗΣ

ΚΑΝΕΙΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΚΑΚΙΑ Η ΣΤΙΓΜΗ-ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

αλληλέγγυοι/ες/α

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License