(Μεσολόγγι) Απ' τον Αράκυνθο ως τ ' Άγραφα - Ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά


post image

Από τις 11/5/21 η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας εξέδωσε δύο βεβαιώσεις παραγωγού ενέργειας στις εταιρείες Siemens Gamesa και Greekstream Εnergy νεοϊδρυθείσα εταιρεία μεγαλομετόχων του ομίλου Κόκκαλη (Intrakat) για την εγκατάσταση 21 ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή του Αράκυνθου. Ο Αράκυνθος απλώνεται ανάμεσα στον Πατραϊκό κόλπο και την λίμνη της Τριχωνίδας σκεπάζοντας την βορειοανατολική πλευρά της πόλης του Μεσολογγίου και ως ενταγμένος στο υποτιθέμενο δίκτυο προστασίας Natura φαντάζει άλλο ένα ''ανεκμετάλλευτο'' φιλέτο χλωρίδας και πανίδας για τις ορέξεις επιχειρηματιών, εργολάβων και πολιτικών. Το μόνο που έχει σημασία για τα αρπακτικά της καπιταλιστικής μηχανής είναι να κυλάει το χρήμα, να κινούνται κεφάλαια , να γίνονται επενδύσεις, να εδραιώνεται η κυριαρχία του κράτους και των εταιριών κι ας μην μείνει δέντρο όρθιο. Από τις αρχές Ιουνίου μοιράστηκαν κείμενα , βάφτηκαν συνθήματα και αναρτήθηκαν πανό στο Μεσολόγγι και στο δρόμο προς τα χωριά του Αράκυνθου, ενώ στις 6/6 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση – ανοιχτή συνέλευση από την Επιτροπή Αγώνα στην περιοχή του Αη- Συμιού όπου σε κοντινό σημείο έχει τοποθετηθεί ανεμοδείκτης. Η Επιτροπή Αγώνα συγκροτήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία κατοίκων για το συντονισμό δράσεων ενάντια στη μετατροπή του Αράκυνθου σε βιομηχανική ζώνη . Η αντίσταση είναι ζωή. Η αντίσταση είναι μονόδρομος. Η υπεράσπιση του φυσικού κόσμου είναι και υπεράσπιση της ελευθερίας μας. Να δυναμώσουμε τους δρόμους του αγώνα με μπόλικη επιμονή για έναν κόσμο απαλλαγμένο από κάθε μορφή εξουσίας.

ΑΠ’ ΤΟΝ ΑΡΑΚΥΝΘΟ ΩΣ ΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ , ΑΠ’ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΩΣ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License