Στις 12/7, το πρωί της δευτέρας έγινε βίαια έξωση οικογένειας μεταναστών (μητέρα, πατέρα και βρέφους κάτω του 1 χρόνου) από διαμέρισμά της ΜΚΟ Νόστος στο Ίλιον. Οι μπάτσοι ενώ είχαν τον πατέρα με χειροπέδες, πήραν το βρέφος για να αναγκάσουν και τη μητέρα να βγει από το σπίτι που ακόμα αντιστεκόταν. Μετά την έξωση η οικογένεια μεταφέρθηκε στο ΑΤ Ιλίου.

Άμεσα αλληλέγγυοι/ες συγκεντρώθηκαν μπροστά από το ΑΤ ζητώντας να μάθουν τι έγινε με την οικογένεια, γιατί υπήρξε αυτή η βίαια διαχείρηση και να απαιτήσουν να αφεθούν ελεύθεροι.

Ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός με τους μπάτσους μπροστά από την είσοδο του ΑΤ και ένας μπάτσος εστίασε σε μια γυναίκα με την πρόφαση ότι έβγαζε βίντεο. Οι μπάτσοι επιτέθηκαν στο πλήθος για να συλλάβουν την γυναίκα με κατηγορία την καταγραφή προσωπικών δεδομένων. Παρόλο που οι αλληλέγγυοι βάλανε τα σώματά τους μπροστά για να σταματήσουν την αρπαγή της γυναίκας, οι μπάτσοι κλιμάκωσαν τη βία ρίχνοντας ένα έναν από τα άτομα κάτω.

Οι μπάτσοι αφού αρπάξανε τη γυναίκα, στράφηκαν σε αλληλέγγυο μετανάστη, τον τράβηξαν ρίχνωντάς τον στο πάτωμα, και τον έσυραν χωρίς τα παπούτσια μέσα στο ΑΤ, όπου εκεί συνέχισαν τους τραμπουκισμούς τους.

Μετά από άμεση κινητοποιήση κατοίκων της περιοχής, τοπικών συλλογικοτήτων και άλλων αγωνιστών/-τριων, οι μπάτσοι με γοργούς ρυθμούς άφησαν τόσο την οικογένεια όσο και τα αλληλέγγυα άτομα, παρόλαυτα οι κατηγορίες θα αποδοθούν σε δεύτερο χρόνο. Η κοινωνική αλληλεγγύη φρόντισε προσωρινά για την στέγαση της οικογένειας.

Τόσο η κρατική καταστολή όσο και η αντι-μεταναστευτική πολιτική πρέπει να μας βρουν απεναντί τους.

Μετά από συνέλευση που έγινε στην πλατεία του Αγίου Φανούριου αποφασίστηκε

1) Συγκέντρωση στα γραφεία της ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ στα Εξάρχεια 12:00 την Τετάρτη 14/7.

2) 15/7, 19:30, στην πλατεία Ιλίου, ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/-ΤΡΙΩΝ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΠΑΤΣΩΝ ΚΑΙ ΜΚΟ

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Έκτακτη συνέλευση πλατείας Αγίου Φανούριου

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License