Κάλεσμα σε συζήτηση για οργάνωση κινήσεων αλληλεγγύης προς τον λαό της Κούβας [Πολιτικός Χώρος Ηλέκτρα Αποστόλου]

Πέμπτη 15 Iούλη στις 19:30 - Πάρκο Ευελπίδων [Ιωάννου Σούτσου και Κυπριανού | Γκύζη]

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

Κάλεσμα σε συζήτηση: Πέμπτη 15 Iούλη στις 19:30 - Πάρκο Ευελπίδων [Ιωάννου Σούτσου και Κυπριανού | Γκύζη]

Εδώ και δεκαετίες ο αδάμαστος λαός της Κούβας αγωνίζεται απέναντι στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, στεκόμενος στο πλάι των λαών ολόκληρου του κόσμου.

Εδώ και δεκαετίες γεύεται τις κατακτήσεις της κουβανικής επανάστασης στο επίπεδο της παιδείας και της υγείας, μεταγγίζει τις ιατροφαρμακευτικές γνώσεις,δυνατότητες και υποδομές του με τους λαούς του 3ου κόσμου, εκεί που η ‘’ανθρωπιστική’’ βοήθεια κανενός ιμπεριαλιστικού κράτους δεν φτάνει, παρά μόνο για να ληστέψει την γη και τον ορυκτό πλούτο των λαών.

Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως η υγειονομική κρίση που βιώσαμε, ο λαός αυτός μέσα από τις ταξιαρχίες Henry Reeve έφτασε μέχρι την καπιταλιστική μητρόπολη της Ιταλίας, την στιγμή που ο ανταγωνισμός μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών για την διαχείριση της κρίσης απαγόρευε στην ‘’ευρωπαϊκή’’ αλληλεγγύη να πραγματωθεί εντός της λυκοσυμμαχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το σκληρό εμπάργκο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, η όξυνση της υγειονομικής κρίσης στο εσωτερικό της Κούβας, δημιουργούν ασφυκτική και συντριπιτική κατάσταση σε οικονομικό και υγειονομικό επίπεδο για τον ηρωικό λαό της Κούβας. Σε αυτή την συνθήκη, ξεσπούν αντιδραστικές διαδηλώσεις σε αντικομμουνιστική κατεύθυνση και ηγεμονία, υποστηριζόμενες ανοιχτά από τον Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό και την αμερικανική μαφία του Μαϊάμι.

Μια δυνάμει πορτοκαλί επανάσταση είναι προ των πυλών, ενορχηστρωμένη από τους φονιάδες των λαών που έχουν αιματοκυλίσει τους λαούς ολόκληρου του κόσμου και έχουν γεμίσει την Ήπειρο της Αμερικής με κυβερνήσεις ανδρείκελά τους.Λαϊκές διαδηλώσεις ξεσπάνε από άκρη σε άκρη της Κούβας έπειτα από κάλεσμα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας για να υπερασπιστούν την ακεραιότητα της χώρας και τις κατακτήσεις της Κουβανικής Επανάστασης απέναντι στην απόπειρα αποσταθεροποίησης.

Αποτελεί διεθνιστικό μας καθήκον να σταθούμε αλληλέγγυοι στο λαό της Κούβας που αγωνίζεται απέναντι στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και από αυτό το σημείο του πλανήτη με τις δυνάμεις μας να διαλέξουμε στρατόπεδο απέναντι στην απόπειρα αντιδραστικής εκτροπής. Καλούμε σε συζήτηση αγωνιστές, αγωνίστριες, πολιτικές οργανώσεις,φοιτητικά σχήματα, αντι ιμπεριαλιστικές κινήσεις για να οργανώσουμε κινήσεις αλληλεγγύης προς τον λαό της Κούβας.

Πέμπτη 15 Iούλη στις 19:30 - Πάρκο Ευελπίδων [Ιωάννου Σούτσου και Κυπριανού | Γκύζη]

ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

mail: ilektra.apostolou@protonmail.com

blog: ilektraapostolou.wordpress.com

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License