Κανένα καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους Αλληλεγγύη στον αναρχικό, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη

Ως συνέλευση, σε μια πρώτη κίνηση αλληλεγγύης στον Ν. Μαζιώτη, κρεμάσαμε πανό σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας για να στηρίξουμε το αυτονόητο αίτημά του για χορήγηση των αδειών που δικαιούται. Πανό κρεμάστηκαν στον Λόφο του Στρέφη, στην πλατεία Πρωτομαγιάς, στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, στο ταπητουργείο-Βύρωνας, στην Βουλιαγμένης.

post image

Κανένα καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους

Αλληλεγγύη στον αναρχικό, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη

Για μία ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες των επιλεκτικών κριτηρίων εφαρμογής της νομοθεσίας από το ίδιο το κράτος, στο πρόσωπο πολιτικών κρατουμένων. Τους τελευταίους μήνες, το συμβούλιο των φυλακών Δομοκού αυθαιρετεί επανειλημμένως στο πρόσωπο του αναρχικού και μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκου Μαζιώτη, του οποίου οι αιτήσεις για άδεια απορρίπτονται, αν και πληροί όλες τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις . Παραθέτουμε τα ίδια του τα λόγια που περιγράφουν την πραγματικότητα του ιδιότυπου καθεστώτος εξαίρεσης που υπόκειται (για πολλοστή φορά )ως πολιτικός κρατούμενος :

Συμπληρώνω ήδη 8,5 χρόνια στη φυλακή για τη δράση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. Έχω καταδικαστεί για όλες τις επιθέσεις της οργάνωσης σε 137 χρόνια συνολικά, από τα οποία ο νέος Π. Κ ορίζει ότι εκτιτέα είναι τα 20. Σύμφωνα με το «σωφρονιστικό»κώδικα, ακόμα και με τις τελευταίες τροποποιήσεις που έκανε η κυβέρνηση τον περασμένο Νοέμβριο όταν αύξησε τα όρια χορήγησης αδειών για τους καταδικασθέντες από 10 έτη ποινής και άνω -από το 1/5 της ποινής όπως ίσχυε μέχρι τότε, στα 3/10-δικαιούμαι της χορήγησης ολιγοήμερης άδειας αφού αντί για 6 χρόνια που χρειάζεται κάποιος που έχει 20 έτη κάθειρξη, έχω συμπληρώσει 8,5 χρόνια. Θα πρέπει να επισημάνω επίσης ότι έχω εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής μου μέχρι το όριο του να δικαιούμαι να αποφυλακιστώ με αναστολή υπό περιοριστικούς όρους στα 3/5 της ποινής όπως ορίζει ο νόμος εδώ και δεκαετίες. Όπως μάλιστα με έχει πληροφορήσει η ίδια η γραμματεία του Κ. Κ. Δομοκού όπου κρατούμαι, τους πρώτους μήνες του 2022 συμπληρώνω τα 3/5 της ποινής μου. Δηλαδή τα 12 χρόνια μικτά των 20 ετών κάθειρξης τα οποία θα περιλαμβάνουν τότε πάνω από 9 χρόνια παραμονής μου στις φυλακές συν 3 χρόνια ημέρες εργασίας ευεργετικού υπολογισμού στην έκτιση της ποινής μου.

Η αταλάντευτη αγωνιστική στάση του Νίκου Μαζιώτη, επί σχεδόν τρεις δεκαετίες, η αδιαπραγμάτευτη πολιτική υπεράσπιση των ενεργειών της επαναστατικής οργάνωσης Ε.Α. της οποίας υπήρξε μέλος, αλλά και οι παρεμβάσεις του στο δημόσιο λόγο όλα αυτά τα χρόνια, εντός και εκτός των τειχών και των δικαστικών αιθουσών, είναι οι λόγοι της μανιασμένης αντιμετώπισης που υπόκειται από τον κρατικό μηχανισμό. Το κράτος και οι δεξιοί διαχειριστές του σήμερα, τού αρνούνται ρητά τις άδειες που δικαιούται, τόσο για να μην του δώσουν ούτε μια ανάσα «ελευθερίας» στο σήμερα, όσο και για να επιμηκύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο την φυλάκισή του, που θα μπορούσε να διακοπεί στις αρχές του επόμενου έτους, καθώς οι άδειες αποτελούν και ένα είδος «δοκιμασίας» του κρατούμενου πριν την αποφυλάκιση με αναστολή ποινής. Είναι προφανές πως η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ εκδικείται έναν πολιτικό αντίπαλο, έναν αναρχικό με πλούσια αντικαθεστωτική δράση, έναν ένοπλο αντάρτη. Είναι το ίδιο προφανές όμως και πως ακόμα τον φοβάται.

Στο πρόσωπο του Νίκου Μαζιώτη συμπυκνώνεται το σύνολο του καθεστώτος εξαίρεσης που βιώνουν και άλλες και άλλοι πολιτικές/οι κρατούμενες/οι. Μια κατάσταση εξαίρεσης που αρχίζει ήδη με την ειδική «αντιτρομοκρατική» νομοθεσία και συνεχίζεται με το καθεστώς αδιάλειπτης αυθαιρεσίας που διαπνέεται από καθαρό εκδικητικό πνεύμα έναντι των πολιτικών κρατουμένων, επιχειρώντας ακόμα να τους αποκόπτουν από τον έξω κόσμο και την άμεση επανασύνδεση με την κοινωνία, τους κοντινούς τους ανθρώπους και τον κόσμο του αγώνα.

 

Το ελληνικό κράτος επιχειρεί – σε όλη τη διάρκεια της «μνημονιακής» δεκαετίας-με ιδιαίτερη ένταση ωστόσο τα δυο χρόνια της κυβέρνησης ΝΔ- να δώσει την τελική μάχη με την επαναστατική παράδοση στον ελληνικό χώρο. Μάχη ιδεολογική αλλά και υλική. Επιχειρεί να σαρώσει τον αναρχικό χώρο και όλες τις εστίες και φωνές αντίστασης στην καπιταλιστική επέλαση, να πνίξει στη λήθη την επαναστατική μνήμη του κόσμου του αγώνα, να απονοηματοδοτήσει και να συκοφαντήσει τον ένοπλο αγώνα και τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που τον διεξάγουν, να κόψει το ιστορικό νήμα που συνδέει τον πολύμορφο αντικρατικό και αντικαπιταλιστικό αγώνα του σήμερα με την παράδοση που τον γέννησε.

Η αλληλεγγύη στον αναρχικό και μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη, πρέπει να σταθεί ανάχωμα στον σχεδιασμό της μεταχείρισης που του επιφυλάσσουν για άλλη μια φορά.Οφείλουμε να ξαναθυμίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο κράτος, πως κανείς και καμία πολιτικός/ή κρατούμενος/η δεν είναι μόνος/η. Η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους και ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη είναι αγώνας ενάντια στην εξουσία.

Ως συνέλευση, σε μια πρώτη κίνηση αλληλεγγύης στον Ν. Μαζιώτη, κρεμάσαμε πανό σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας για να στηρίξουμε το αυτονόητο αίτημά του για χορήγηση των αδειών που δικαιούται. Πανό κρεμάστηκαν στον Λόφο του Στρέφη, στην πλατεία Πρωτομαγιάς, στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, στο ταπητουργείο-Βύρωνας, στην Βουλιαγμένης.

 

Συνέλευση Αλληλεγγύης

στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License