Μασόβκα – Αναβολή του No Torture Festival – Βασίλης Μάγγος

Από το ξεκίνημα της πανδημίας που έφερε η εμφάνιση του Covid-19 και οι έως σήμερα πολλαπλές μεταλλάξεις του, τοποθετηθήκαμε αρκετές φορές γραπτώς για την ανάγκη της αλληλεγγύης ανάμεσα στη κοινωνική βάση και την ατομική/συλλογική ευθύνη ώστε να περιοριστούν οι θάνατοι. Στην πολυσέλιδη μπροσούρα μας «Τον αγώνα για τη ζωή ενάντια στο θάνατο, δεν θα τον δώσουμε μαζί με τους εξουσιαστές» και πιο συγκεκριμένα, στο χωρίο «Έχουν oι εχθροί κοινά στρατόπεδα;», σημειώναμε τότε, σχεδόν προ διετίας, ότι «Αν κάποιον οφείλουμε να ακούσουμε, αυτοί είναι οι γιατροί και το μακρύ κατηγορώ τους απέναντι σε ένα κράτος που τους έχει αφήσει γυμνούς σε μια εξαντλητική μάχη, τις σπαρακτικές κραυγές τους για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει η πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου, τωρινή και προγενέστερη».

Το ίδιο πράττουμε και σήμερα. Δεν υπακούμε σε καμία κυβέρνηση που ανεβοκατεβάζει τα κρούσματα κατά το δοκούν, σε μία κυβέρνηση που κονιορτοποιεί το δημόσιο σύστημα υγείας, που επενδύει στον τουρισμό αδιαφορώντας για τις συνέπειες, που όποτε την βολεύει ρίχνει τις ευθύνες στους «ανεύθυνους πολίτες». Ακούμε τι μεταφέρουν οι ίδιοι οι γιατροί από τα δημόσια νοσοκομεία, γιατροί μέσα από τη συλλογικότητά μας. Και όσα μεταφέρουν δυστυχώς δεν είναι ελπιδοφόρα. Δεν θα μπούμε σε κανενός είδους διαδικασία περιγραφής, σχολιασμού και ανάλυσης των στοιχείων που διοχετεύονται για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, για τα ηλικιακά γραφήματα, την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, κλπ. Και τούτο διότι ακόμα και η επιστήμη δεν μπορεί να κατασταλάξει στο τι πρόκειται να συμβεί. Καθημερινά σχεδόν ανακαλεί και αναπροσαρμόζει τα δεδομένα.

Το σίγουρο είναι ότι για μια ακόμα φορά βρισκόμαστε μπροστά στα πρόθυρα κορύφωσης της πανδημίας. Ίσως της χειρότερης. Με ένα δημόσιο σύστημα υγείας αφημένο στη μοίρα του, ταλαιπωρημένο και ανεπαρκές. Με αυτό το δεδομένο, πήραμε τη πολύ δύσκολη απόφαση της αναβολής του No Torture Festival. Αποφύγαμε την πυροδότηση ποιος ξέρει πόσων καινούριων κρουσμάτων, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας ο κόσμος που θα συνέρρεε στο φεστιβάλ θα ξεπερνούσε τις 10.000 άτομα. Σε μία συναυλία δεν γίνεται να τηρηθούν μέτρα αυτοπροστασίας, εν αντιθέσει των πορειών που έγιναν εν μέσω της πανδημίας και στις οποίες καλέσαμε και συμμετείχαμε. Θα ΄ταν τεράστια αναντιστοιχία λόγων και έργων, αν προχωρούσαμε απρόσκοπτα στην διεξαγωγή του. Θα’ταν σα να απορρίπταμε τις αρχές μας και ξαφνικά να ευλογούσαμε τα Μέσα που αγιάζουν τους Σκοπούς. Όχι, αν δεν αξίζουν τα Μέσα, τότε σίγουρα δεν αξίζουν κι οι Σκοποί.

Χαρακτηρίζουμε δύσκολη την απόφαση της αναβολής του φεστιβάλ για πολλούς λόγους.

Πρώτος και κυριότερος, η ευθύνη μας απέναντι στην οικογένεια του Βασίλη Μάγγου να διεξαχθεί το φεστιβάλ τη στιγμή που ολοκληρώνεται ένας χρόνος από το χαμό του Βασίλη.

Η ευθύνη μας απέναντι στο βασανισμένο σύντροφό μας Α.Π., στο βασανισθέντα και προφυλακισμένο σύντροφο Ο.Μ., σε όλα τα θύματα αστυνομικής βίας και βασανιστηρίων οι υποθέσεις των οποίων θα αναδεικνύονταν πολυθεματικά μέσα από το φεστιβάλ.

Το NoTorture Festival ήταν μια ακόμα απάντηση που έρεπε να δοθεί στο κράτος στο εδώ και στο τώρα.

Τίποτα όμως δεν τελείωσε. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί με την πρώτη ευκαιρία. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως το κράτος μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνο από τον ίδιο τον ιό.

Ανά τα χρόνια οι διαπιστώσεις είναι πολυάριθμες.

Δεν ξεχνάμε τι πέρασαν οι σύντροφοί μας αλλά και τα διαχρονικά περιστατικά συντρόφων/ισσών που έχουν βασανιστεί στα χέρια των διωκτικών αρχών...

Το φεστιβάλ μπορεί να ακυρώθηκε αλλά οι αγώνες μας μόλις ξεκίνησαν. Θα είμαστε πάντα απέναντι στην αστυνομική αυθαιρεσία και ταυτόχρονα δίπλα στους συνανθρώπους μας.

Και να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν όσα "No Torture" χρειαστεί για να αναδειχθούν με εμφατικό τρόπο τα βασανιστήρια που ασκεί το κράτος.

Ευχαριστούμε όλους τους καλλιτέχνες που δέχτηκαν να συμμετάσχουν. Ευελπιστούμε στην καινούρια ημερομηνία που θα ανακοινωθεί να είναι ξανά μαζί μας. Τέλος, ευχαριστούμε την οικογένεια Μάγγου για την εμπιστοσύνη της, το Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα που από την αρχή έτρεξε τη διαδικασία της οργάνωσης μαζί μας, την Α.Κ. που συντάχθηκε στη διοργάνωση και όλες τις πολιτικές οργανώσεις που συνυπέγραψαν τη λίστα συμμετοχών.

Ακόμα και αν δε νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα – Βασίλης Μάγγος ΠΑΡΩΝ!

Άμεση αποφυλάκιση του πολιτικού κρατούμενου Όμηρου Μ.

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

masovka@espiv.net

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License