Την Κυριακή 18 Ιούλιου συμμετείχαμε στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε από πλήθος φορέων, πολιτιστικών συλλόγων, πρωτοβουλιών κατοίκων και συλλογικοτήτων στον Τύμπανο. Η διαδήλωση ξεκίνησε λίγο πριν το σημείο όπου κατασκευάζεται ο υποσταθμός και έφτασε μέχρι τον φραγμό της αστυνομίας, ο οποίος είχε στηθεί με στόχο να ανακόψει την πορεία προς το εργοτάξιο, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στο σημείο από όπου ξεκίνησε. Για ακόμα μια φορά, όσοι βρεθήκαμε στον Τύμπανο είδαμε τόσο τη μεγάλη καταστροφή από τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, όσο και υπεράριθμες αστυνομικές δυνάμεις που είχαν στρατοπεδεύσει στο βουνό. Για ακόμα μια φορά, άντρες της ασφάλειας αλλά και της εταιρείας έβγαζαν βιντεοσκοπούσαν και φωτογράφιζαν όσους συμμετείχαν στη διαδήλωση.

Είναι αναγκαίο να συνεχίσουμε να έχουμε παρουσία στο βουνό και τα χωριά, αναζητώντας τους τρόπους που θα συνεισφέρουν στην όξυνση και την κλιμάκωση του αγώνα για την υπεράσπιση των Αγράφων και το μπλοκάρισμα των εργασιών.

Να σταθούμε στο πλευρό των διωκόμενων αγωνιστών και αγωνιστριών και να παλέψουμε ενάντια στην ποινικοποίηση του αγώνα απέναντι στη λεηλασία των Αγράφων. Όσο προχωράει ο αγώνας, μαζικοποιείται και βαθαίνει η αντίσταση, τόσο θα αναβαθμίζεται το κατασταλτικό οπλοστάσιο του κράτους, ώστε να καταφέρει να προστατέψει τα κέρδη των επενδυτών.

Μόνος δρόμος για το μπλοκάρισμα των εργασιών είναι η κοινωνική αφύπνιση και μαζική-δυναμική κινητοποίηση. Μόνο βασισμένοι στις δικές μας δυνάμεις μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.Συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα για ζωή, υγεία, γη και ελευθερία.

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, αυτή τη φορά στην πόλη της Καρδίτσας, στηρίζοντας τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που στοχοποιούνται για τις κινητοποιήσεις στα Άγραφα.

Την Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 9 το πρωί συγκεντρωνόμαστε έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας, όπου συναγωνιστές και συναγωνίστριές μας καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για την κινητοποίηση στον Τύμπανο της 6ης Ιουνίου 2021.

Ούτε βήμα πίσω!

Τα Άγραφα θα μείνουν απάτητες κορφές.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην «πράσινη» ανάπτυξη και τα αιολικά στα Άγραφα

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License