ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΩΣ ΕΔΩ. Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ

Αναρχική ανάλυση των τελευταίων γεγονότων και κάλεσμα πολύμορφων δράσεων σχετικά με το περιστατικό στην Ηλιούπολη. Το Σαββατο 10/7 μια 18χρονη κοπέλα χτυπημένη δραπετεύει απο το σπίτι ενός μπάτσου (Δημήτριος Μπουζούκος) ζητόντας βοήθεια από την καφετέρια της γειτονιάς ξεφέυγοντας απο την αιχμάλωσία.Καλούμε λοιπόν φεμινιστικές συλλογικότητες και άτομα να δώσουμε απάντηση, άμεση και αδιαμεσολάβητη, στους εξουσιαστές αυτού του κόσμου, τους μπάτσους των ζωών μας και τους καταπιεστές της ελευθερίας μας.

Το Σαββατο 10/7 μια 18χρονη κοπέλα χτυπημένη δραπετεύει απο το σπίτι ενός μπάτσου (Δημήτριος Μπουζούκος) ζητόντας βοήθεια από την καφετέρια της γειτονιάς ξεφέυγοντας απο την αιχμάλωσία. Η υπόθεση παίρνει διαστάσεις μέσω φεμινιστικών ομάδων και δικτύων που ενεργοποιήθηκαν και δράσανε αλληλέγγυα από την πρώτη στιγμή. Μαθαίνεται πως η κοπέλαβρισκόταν έγκλειστη στο διαμέρισμα του μπατσου όπου την βίαζε την βασάνιζε και την εξέδιδε. Στην σύνέχεια η κοπέλα αντί να μεταφερθεί κατευθείαν στονοσοκομείο οδηγείται στο τμήμα για κατάθεση όπου συνολικά όλη η διαδικασία διήρκησε 12 ώρες όπου κρατούνταν σαν όμηρος χώρις επικοινωνία με την δικηγόρο της. Κάποιες μέρες αργότεραπαιρνουν το θάρρος να μιλήσουν και αλλες κοπέλες, θύματα trafficking, απο τον ίδιο αστυνόμο-νταβαντζή.

Είναι κοινό μυστικό πως η ελληνική αστυνομία κερδοσκοπεί μέσω επιχειρίσεωνtrafficking. Από την δεκαετία του 90' με το παράνομο σωματέμποριο μεταναστρίων γυναικών απο τα βαλκάνια στην ελλάδα, μέχρι σήμερα όπου συνεργάζονται με επίσημες σελίδες προνογραφικού περιεχομένου (Sirina). Η αυθαιρεσία τους δεν σταματάει εδω και ακόμα δεν έχουμε ξεχάσει την βίαιη συλληψη της Ε. στην Νέα Σμυρνη με τα σεξιστικά βρισίδια το ξύλο και τα χουφτώματα, αυτομάτως παρόμοια περιστατικά κορυφόνονταιμε την συλληψη και ομαδικο βιασμο μιας 15χρονης από μπάτσους στο Μεδεγίντης Κολομβίας.

Η σύνδεση μεταξύ μπάτσων, κράτους και πατριαρχίας όχι μόνο υπάρχει αλλά και έχει άμεση επίδραση στα σώματα και τις ζωές μας. Η πατριαρχία αποτελεί έναν εξουσιαστικό τρόπο σκέψης και δόμησης της κοινωνίας, παράγεται μέσω- και αναπαράγει(αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχει και τις ρίζες τις εκεί) την εξουσίατου κράτους. Από την πασιφανή θεσμική μη αναγνώριση της ιδιαιτερότητας έμφυλων <<εγκλημάτων>>, όπως γυναικοκτονίες, σεξουαλικές παρανεχλήσεις και κακοποιήσεις και βιασμοί μέχρι την πιο αφηρημένη, αλλά καθόλου λιγότερο σημαντική, κριτική του ότι το κράτος έχει αναπτυχθεί στη βάση ή τη συνέχεια της εξουσίας του βασιλιά-αφέντη-πατριάρχη που έχει το δικαιώμα επιλογής πάνω στα σώματα τα οποία βρίσκονται υπό την εξουσία του. Ο Φουκώ σημειώνει ότι αυτό ξεκινάει με το δικαίωμα ζωής ή θανάτου που έχει ο βασιλιάς πάνω στα υποκείμενά του και στη συνέχεια αναπτύσσεται ένας ολόκληρος ακέφαλος μηχανισμός που λειτουργεί με την ίδια λογική της επιτήρησης και της χαλιναγώγησης αλλά εκτίνεται σε όλα τα φάσματα της ζωής αποσκοπώντας στον απόλυτο κοινωνικό έλεγχο.

Παρομοίως η αστυνομία ασκεί έλεγχο στα αστικά κέντρα, γίνεται ο φύλακας της νομικότητας και της κανονικότητας, επωμίζεται το βάρος/ευθύνη/δικαίωμα τιμωρίας και χειραγωγής γιατί εκπροσωπεύει το εκτελεστικό σκέλος του κράτους-νομοθέτη-δημιουργού του νόμου και του αξιακού συστήματος από τα πάνω. Ο στόχος της αστυνόμευσης είναι η ωμαλή κοινωνική λειτουργία η οποία βασίζεται στην ομογενειοποίηση. Οι μπάτσοι ορίζουν και αστυνομεύουν ένα πλέγμα νομιμότητας και παρανομίας που αναγνωρίζει μόνο συγκεκριμένες εκφάνσεις του ατόμου που εξυπηρετούν και συντηρούν τημεγαμηχανή του υπάρχοντος συστήματος κυριαρχίας.

Έτσι και η βία που δέχονται τα σώματά μας, είτε από την αστυνομία είτε από έναν παρενοχλητικό σύντροφο ή πατέρα, έχουν να κάνουν με τον έλεγχο. Πρακτικά αυτό που γίνεται είναι η υποβάθμιση των σωμάτων μας στις επιμέρους λειτουργίες τους για την ικανοποίηση αναγκών άλλων ακριβώς γιατί η πατριαρχία αδυνατεί να κατανοήσει ότι οι θυληκότητες (και οι αρρενωπότητες εν τέλει) έχουμε την ελευθερία και την αυτοδιάθεση πάνω στα σώματά μας. Ο έλεγχος που προσπαθεί η πατριαρχία να ασκήσει πάνω μας για να μας <<βάλει σε τάξη>> δεν είναι παρά μια δικαιολογία να πει πως τα σώματά μας για εκείνη υπηρετούν κάποιους σκοπούς, συνήθως τη διασκέδαση, την εξυπηρέτηση και την αναπαραγωγή άλλων, και όταν ξεφεύγουν από τις πατριαρχικά ορισμένες λειτουργίες του, η βία είναι η απάντηση στη χαλινάγωγησή τους.

Δεν είναι δα και τυχαίο πως ακόμα και το δημογραφικό πρόβλημα της <<υπογεννετικότητας>> παρουσιάζεται ως εθνικό ζήτημα, με τα σώματά μας να γίνονται αντικείμενα συζήτητησης, επιθεώρησης, συναλλαγής, κ.α.

Kάτω από το πλέγμα της <<δημοκρατιας>> του <<νόμου και τάξης>> κακοποιουμαστε σωματικά,συνασθηματικα και εγκεφαλικά.​​​​​​Η κατάσταση που βιώνουμε μας σκοτώνει κάθε μέρα λίγο λίγο, από τους δρόμους μέχρι τα σπίτια μας, τις προσωπικές και κοινωνικές μας σχεσεις. όμως εμείς δεν θα ζήσουμε σαν νεκρές, σαν ηττημένα. Ούτε μια στιγμή δεν πιστεψαμε στην ψευδαίσθηση του safe space ούτε σε μια φιλήσυχη ειρηνική ζωή, βρισκόμαστε σε πεδίο μαχής καθημερινά απέναντι στην κυριαρχη εξουσια και τους υποστηρικτές της. Αγωνιζόμαστε μέχρι την ριζική καταστροφή αυτού του εξουσιαστικού συμπλέγματος της πατριαρχίας,κάθε τι που μας κατηγοριοποιεί ως <<κατώτερες, προβληματικές, υστερικές, χαζές και ανίκανες>>. Θα διώξουμε από πάνω μας τα διαπεραστικά βλέμματα που σαν μαχαίρια κόβουν τα σώματα μας. Θα πετάξουμε επιτέλους αυτό το ασήκωτο βάρος και θα τρέξουμε ελεύθερα ξανά, όπως οι αδελφές μας στα βουνά πρωτού υποδουλωθούν από τον άντρα-κυνηγό.

Η πατριαρχία είναι ένα σύστημα πιο βαθιά ριζωμένο από τον καπιταλισμό, η ιστορική της συνέχεια ανα τους αιώνες μας δείχνει πόσο ισχυρά διαπωτίζει κάθε πτυχή της ζωής και της κοινωνίας. Η ιστορία είναι γεμάτη παραδείγματα εξουσιαστικών συμπεριφορών σε θυληκότητες, από βιασμούς στην αρχαιοελληνική και παγκόσμια μυθολογία μέχρι το κυνήγι μαγισσών.Το ξερίζωμα της είναι δύσκολο, καθημερινό, επίπονο αλλα πιό αναγκαίο από ποτέ. Η πατριαρχία δεν αφορά μόνο τις θυληκότητες που καταπιέζονται καθημερινά από αυτή, είναι ένα γενικότερο εξουσιαστικό σύστημα.Η απελευθέρωση από την πατριαρχία συμμαίνει την αποδέσμευση μας απο δομικές κυριαρχικές συμπεριφορές και πρακτικές.

Ας γίνουμε συνένοχες στο έγκλημα. Όσο το κράτος μας θέλει χωρισμένα, εμείς θα συνωμοτούμε εναντίον του. Όσο μας θέλει δούλες τόσο εμείς θα μαχόμαστε για την ισοπέδωση του. Πότε θα καταλάβουμε πια την δύναμή μας; Ειμαστε τόσα πολλά που μπορούμε να γίνουμε απειλή. Στόχος μας είναι μπάτσοι και βιαστές να στοιχειώνονται με την ιδέα οτι οι φεμινισμοί θα γκρεμίσουν τους κόσμους τους.

Ας παλέψουμελες και αύριο είναι η τελευταία μας μέρα. Η συνεχόμενη απειλή της πατριαρχίας δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια και δισταγμούς. Θα παλεψουμε όλα μαζί, η μία δίπλα στο άλλο,με γνώμονα την φροντιστικότητα. Με πρόταγμα την ειλικρινή μας αλληλεγγύη, θα σταθούμε ανάχωμα απέναντι σε έναν πανίσχυρο εχθρό. Είναι μαγικά τα όπλα που έχουμε και λέγονταιφροντίδα, έμπιστοσυνη και κουράγιογια την διπλανή μας. Μπορούμε πλέον να νοιώσουμε τα τραύματα η μία του άλλου. Πρέπει επιτέλους να καταλάβετε πως τα συναισθήματα μετράνε παρά πάνω από κάθε λογική του χρήματος, της ιδιοκτησίας και της κανονικότητας σας.

Ο αγώνας μας είναι πολυεπίπεδος και πολύμορφος. Ξεκινάει από τα ίδια μας τα εαυτά,συνεχίζει στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, μεταβάλλει τα περιβάλλοντα που μας περιτριγυρίζουν,παρεμβαίνειστο κίνημα και φτάνει ως την καταστροφή του κράτους.​​​​​​​

Παίρνουμε θέση στον κοινωνικό πόλεμο. Προσθέτουμε και δημιουργούμε συνθήκες για την αποδέσμευση των καταπιέσεων και της οργής μας διεκδικόντας την στιγμή της εξέγερσης οπου θα γεμίσουμε τους δρόμους δοκιμάζοντας τον πολεμό μας. Βάζοντας τους δικούς μας όρους στεκόμαστε αλληλέγγυα σε όσες,-α, -ους δρουν επιθετικά έναντια στα συστήματα έλεγχου. Χρειαζομάστε όλα τα μέσα αντεπίθεσης απέναντι στους πολυμέτωπους ιδεολογικούς μας εχθρους. Κάθε δράση και κάθε κίνηση ενάντια στην κυριαρχία είναι ενα βήμα προς την εξάπλωση του κοινωνικού πολέμου. Καμία υποχώρηση, καμία παράδοση μέχρι και το τελευταίο σεξιστικό σκουπίδι και κάθε σώμα ασφαλείας να πεθάνει απο ασφυξία.

Καλούμε λοιπόν φεμινιστικές συλλογικότητες και άτομα να δώσουμε απάντηση, άμεση και αδιαμεσολάβητη, στους εξουσιαστές αυτού του κόσμου, τους μπάτσους των ζωών μας και τους καταπιεστές της ελευθερίας μας. Να μολύνουμε τις πόλεις, τις επαρχείες και τα χωριά με δράσεις, πολύμορφες, πρωτότυπες, διασκεδαστικές, παράνομες και φροντιστικές, να γίνουμε απειλή απέναντι στο κράτος.

 

Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ

​ΜΠΑΤΣΟΙ, TV, ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΗ​​​​​​

SOLIDARIDAD CON ELLES QUE LUCHAN CONTRA EL PATRIARCADO EN COLOMBIA

MACHISTA MUERTO ABONO PA' MI HUERTO

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License