Ανταπόκριση από την Πορεία Ορατότητας και Διεκδικήσεων [Ηράκλειο Κρήτης]

Την Παρασκευή 16/7, πραγματοποιήθηκε η «πορεία ορατότητας και διεκδικήσεων» στην πόλη του Ηρακλείου.

post image

Η πορεία καλέστηκε από την «Πρωτοβουλία Ηρακλείου για ένα Αυτοοργανωμένο Pride» και ξεκίνησε το απόγευμα από την πλατεία Λιονταριών, όπου και κατέληξε.

Πλαισιώθηκε από πλήθος λοατκια+ και αλληλέγγυου κόσμου, που έφτασε περίπου τα 400 άτομα.

Η πορεία είχε πολύ παλμό και ακούστηκαν πολλά συνθήματα, εκ των οποίων:

Η απελευθέρωση δεν θά’ρθει με τους νόμους - γκέι, τρανς, λεσβίες βγαίνουμε στους δρόμους

Για κάθε Ζακ, Δημήτρη και Ελένη – καμία άλλη δολοφονημένη

Το κάλεσμα της πρωτοβουλίας αναφέρει μεταξύ άλλων: «προσκαλούμε […] στην πορεία, που αποτελεί και την επίσημη έναρξη σειράς παρεμβάσεων και εκδηλώσεων στην πόλη του Ηρακλείου, με στόχο την διεκδίκηση της ορατότητας και της αδιαπραγμάτευτης ύπαρξής μας στο δημόσιο χώρο, της ενημέρωσης του κοινού για τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά βίας σε βάρος μας, αλλά και για όλα εκείνα που αυτονόητα διεκδικούμε στο όνομα της ελευθερίας, της αυτοδιάθεσης, της ισότητας και της ισονομίας.»

Εικόνες:

από Άπατρις 24/07/2021 3:21 πμ.


post image

αφίσα

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License