[Βόλος] : Δράσεις Αλληλεγγύης στον διανομέα του Manollo Group

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ MANOLLO GROUP ΣΤΟ ΒΟΛΟ

post image

Ενημερωτική παρέμβαση και συγκέντρωση αλληλεγγύης στον διανομέα του Manollo

Τις προηγούμενες ημέρες η νεοσύστατη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και Οργάνωσης των Διανομέων Βόλου πραγματοποίησε παρεμβάσεις και δράσεις αλληλεγγύης για τον Β.Μ., εργαζόμενο διανομέα στο καφέ Manollo.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΒΜ βρίσκεται εδώ και μήνες σε εργατική διαφορά με την επιχείρηση λόγω του εργατικού ατυχήματος που είχε εν ώρα εργασίας(τροχαίου), το οποίο η εργοδοσία αρνείται να του αναγνωρίσει επειδή εκείνη την ώρα ο διανομέας δούλευε ανασφάλιστος, μια συνήθη πρακτική της επιχείρησης.

Την Τρίτη 20/7/21 ομάδα συναγωνιστών προχώρησε σε ενημέρωση της γειτονιάς γύρω από το Manollo στην περιοχή της Νέας Δημητριάδας. Μοιράστηκαν εκατοντάδες τρικάκια και κείμενα που εξηγούσαν αναλυτικά την υπόθεση του ΒΜ και κολλήθηκαν πολλές αφίσες. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ καλή αφού οι περισσότεροι γνωρίζουν τόσο τους εργαζόμενους διανομείς στη συγκεκριμένη επιχείρηση αλλά τις άθλιες συνθήκες εργασίας στον κλάδο της εστίασης.

Την επόμενη ημέρα,Πέμπτη 21/7/21, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και Οργάνωσης των Διανομέων Βόλου προχώρησε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα του Manollo επί της οδού Αναλήψεως στην οποία συμμετείχαν περίπου 50 συναγωνιστές. Είχε προηγηθεί μικρή πορεία στην οδό Αγίου Δημητρίου. Έξω από το Manollo φωνάχτηκαν συνθήματα όπως «Εργατικά ατυχήματα και μαύρη εργασία, αυτή είναι του Manollo η εργοδοσία», «Είμαστε εργάτες και όχι συνεργάτες και στα αφεντικά δεν κάνουμε τις πλάτες» ενώ μοιράστηκαν και πολλές ανακοινώσεις.

Τα αιτήματα των δράσεων ήταν:

  • Να αναγνωριστεί το εργατικό ατύχημα του διανομέα, να του αποδοθούν τα δεδουλευμένα και να αναγνωριστούν τα ένσημα για τις πραγματικές ημέρες εργασίας.

  • Να αποσυρθεί η ψευδής μήνυση κατά του εργαζόμενου

  • Δουλειά με πλήρη δικαιώματα, ασφάλιση και αξιοπρεπείς μισθούς για όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες διανομείς.

Στην ανακοίνωση μας γράφαμε ότι “η συγκεκριμένη υπόθεση δείχνει ότι οι εργαζόμενοι διανομείς για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους χρειάζεται να αποκτήσουν τη δική τους δημοκρατική και μαχητική οργάνωση”.

Ο αγώνας για να δικαιωθεί ο ΒΜ θα συνεχιστεί ως το τέλος και θα είναι νικηφόρος. Καλούμε τους/τις διανομείς να έρθουν σε επαφή με την Πρωτοβουλία.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και Οργάνωσης των διανομέων Βόλου

Protovoulia.dianomewn.volou@gmail.com

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License