Ενάντια στα έθνη και την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού

Κάτω οι Ολυμπιακοί Αγώνες και κάθε διοργάνωση με εθνικό πρόσημο που γίνεται στις πλάτες της εργατικής τάξης

Η υποτιθέμενη “λαμπρότητα” των πολυδιαφημισμένων Ολυμπιακών Αγώνων επισκιάζεται από το οικονομικό πλήγμα που θα επιφέρει στους χιλιάδες εργαζόμενους που θα δεχτούν τη σκληρή οικονομική πολιτική της Ιαπωνίας. Τώρα είναι η Ιαπωνία αύριο κάποια άλλη χώρα. Ποιο βάθρο θα στέψει “νικητή” και ποιος θα απολαύσει τα οφέλη της “νίκης”; Οι ηγέτες και οι ισχυροί θα στεφθούν για άλλη μια φορά νικητές, πατώντας πάνω σε βάθρα επί πτωμάτων, πάνω στα σώματα εργαζομένων που μόχθησαν για να καρπωθεί απολαβές μια ισχυρή μειοψηφία.

Πάνω από 6.500 εργάτες μετανάστες από την Ινδία έχουν πεθάνει στο Κατάρ για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2022. Μπορεί το πλήθος να γιόρταζε την ανάθεση της διοργάνωσης στη χώρα όμως από τότε οι άθλιες συνθήκες εργασίας σε εξαιρετικά σκληρά έργα έχουν οδηγήσει σε θάνατο χιλιάδες εργάτες από το Μπαγκλαντές, την Ινδία, το Νεπάλ και από άλλες χώρες, τα τελευταία 10 χρόνια που γίνονται οι προετοιμασίες για το Κύπελλο. Στοιχεία που επίσημα η Οργανωτική Επιτροπή δεν αποδέχεται, αλλά έχουν καταγραφεί και συνδέονται με τις εργασίες για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Και όλα αυτά για μία διοργάνωση με κέρδη που δελεάζουν τους δυνατούς που κάθονται στις καρέκλες τους.

Κανένα μετάλλιο, κανένα κύπελλο, καμία δόξα για το έθνος δε μας ενδιαφέρει όταν διακυβεύεται το μέλλον της εργατικής τάξης που πλήττεται με επιβαρύνσεις και φορολογίες. Κανένα κύπελλο δεν έχει αξία όταν για να σηκωθεί έχουν προηγηθεί εργατικές αυθαιρεσίες, άθλιες συνθήκες εργασίες και νεκροί εργάτες. Δεν αναγνωρίζουμε έθνη, δεν αναγνωρίζουμε εφήμερες νίκες, δεν αναγνωρίζουμε κανέναν αγώνα και άθλημα που αναδεικνύει για άλλη μια φορά τη διαφθορά του καπιταλιστικού συστήματος και τις ταξικές διαφορές. Είμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, ενάντια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενάντια στις νίκες που διαιωνίζουν τον εθνικισμό και τις διαφορές με κριτήριο τη φυλή και την καταγωγή.

ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΟ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ- ΚΑΝΕΝΑ ΕΘΝΟΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΥΠΕΛΛΑ

ΚΑΤΩ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License