ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 21/7 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Την Τετάρτη 21/7 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια με την παρουσία πάνω από 100 συντρόφων/ισσων. Η συγκέντρωση αυτή αποτέλεσε μια πρώτη απόπειρα συσπείρωσης των ευρύτερων κινηματικών/αντιφασιστικών δυνάμεων απέναντι στην εδραίωση και μαζικοποίηση του φασιστικού/σκοταδιστικού λόγου και την προβολή του ως ‘’αντίπαλο δέος’’ στην κρατική διαχείριση της πανδημίας και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Επιλογή μας ήταν να σταθούμε εχθρικά απέναντι στο συνοθύλλευμα φασιστών, ρατσιστών, θρησκόληπτων, μισαλλόδοξων, σεξιστών, εθνικιστών, ομοφοβικών, μισάνθρωπων οι οποίοι αρνούνται την πανδημία και απαρτίζουν το “αντιδραστικό μέτωπο” που ουδεμία σχέση έχει ή θα μπορούσε να έχει με την υπεράσπιση των κοινωνικών-ταξικών αναγκών μας. Έτσι, όταν 3 φασιστοειδή με περιβολή επιχείρησαν προκλητικά να διασχίσουν τη συγκεντρωση μας, συντροφοι/ισσες έπραξαν το αυτονόητο χτυπώντας τους και εκδιώχνοντας τους απο το εσωτερικό μας. Η απάντηση της αστυνομίας ήταν άμεση, με τις αφιονισμένες δυνάμεις των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ να κυνηγούν τους συγκεντρωμένους μέχρι τα Εξάρχεια, χτυπώντας, προσαγάγωντας και συλλαμβάνοντας τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που οπισθοχωρούσαν. Το αποτέλεσμα του πογκρόμ που εξαπέλυσε η αστυνομία ήταν 4 συλλήψεις με πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η επίθεση κατά αστυνομικών, επιχειρώντας να αντιστρέψουν το γεγονός της ασυστολής βίας που ασκήθηκε κατά των συλληφθέντων. 

Η συγκέντρωση στις 21/7 αποτέλεσε μια προβολή του άμεσου μέλλοντος που ορθώνεται στις πόλεις μας. Από τη μία διάχυση και ηγεμονία του φασιστικού/σκοταδιστικού λόγου ως ‘’ρητορική αντίστασης’’, με τους οργανωμένους φασίστες να καταλαμβάνουν το σημειολογικά και πολιτικά κρίσιμο έδαφος του κέντρου της πόλης επιχειρώντας να ανασυγκροτηθούν και να ξαναβγούν στο προσκήνιο. Από την άλλη, αστυνομική/κατασταλτική βία και πογκρόμ απέναντι στις αντιφασιστικές δυνάμεις που επιχειρούν μαχητικά τον αφαιρέσουν ζωτικό χώρο από τους φασίστες και τους ακολούθους τους.

Με δεδομένο όσα ζήσαμε (και) στις 21/7, με τα επαναλαμβανόμενα δημόσια καλέσματα των φασιστών που αντιλαμβάνονται το ζήτημα των υποχρεωτικών εμβολιασμών ως προνομιακό πεδίο για την επανεμφάνιση τους στο προσκήνιο με πρωταγωνιστικούς όρους, με την αστυνομία να επιχειρεί να μας τσακίσει και με το ψευδές και παρελκυστικό δίπολο να κυριαρχεί υπό τη μορφή της κρατικής θανατοπολιτικής από τη μια και της ανορθολογικής ‘’αντιπολίτευσης’’ από την άλλη, θεωρούμε ότι μπαίνουμε σε μια εμπόλεμη περίοδο. Και μέσα σε αυτήν την εμπόλεμη περίοδο, με το κράτος να αποενοχοποιείται απειλώντας, τιμωρώντας και επιβάλλοντας διαχωρισμούς και με τους φασίστες να σηκώνουν κεφάλι, οι κινηματικές/ αντιφασιστικές δυνάμεις θα πρέπει άμεσα να ορθώσουν αναχώματα γιατί ο πόλεμος θα πρέπει να διεξαχθεί σε δύο μέτωπα (αντικρατικός, αντιφασιστικός) και προμηνύεται να είναι σφοδρός. Και απέναντι σε μια τέτοια μετωπική σύγκρουση με το κράτος, το παρακράτος και τους μηχανισμούς του, οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και οργανωμένοι.

Καλούμε λοιπόν τις αντιφασιστικές δυνάμεις που προωθούν την κοινωνική-ταξική αλληλεγγύη και την υπεράσπιση της από τους υποχρεωτικούς διαχωρισμούς, τον εκφασισμό και την συντηρητικοποίηση να συσπειρωθούν και να δράσουν. Καλούμε τις δυνάμεις που ζούνε στο πετσί τους μια δεκαετία φτωχοποίησης, στέρησης των ελευθεριών, υποβάθμισης των κοινωνικών αναγκών, εξαπάτησης από την σοσιαλδημοκρατία και αφομοίωσης των αντιστάσεων, να πλημμυρήσουμε ξανά τους δρόμους της αντίστασης και να αντιπαρατεθούμε με το κράτος, το κεφάλαιο και τους φασίστες τους.

Πρωτοβουλία αναρχικών, κομμουνιστριών-κομμουνιστών

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License