Η "πυρική ζώνη" ξεκίνησε νωρίς το 2021.

1ο κείμενο της ομάδας του antirinfo σχετικά με τα πύρινα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών .

Η "πυρική ζώνη" ξεκίνησε νωρίς το 2021.Μεγάλες φωτιές κατέκαψαν ήδη από τον Μάη χιλιάδες στρέμματα γης φτάνοντας 7 Αυγούστου νακαταμετράμε, εμείς οι από κάτω, δεκάδες χιλιάδες καμένα στρέμματα παρθένου δάσους, κομμάτιτης ζωής που φιλοξενούσε -το οποίο δεν έχει καταγραφεί-, στρέμματα καλλιεργήσιμωνεκτάσεων, ένα νεκρό εθελοντή δασοπυροσβέστη, μερικούς ακόμη τραυματίες - κάποιοιδιασωληνωμένοι- εκατοντάδες καμένα σπίτια, και χιλιάδες κόσμου που εξαναγκάστηκε σεβίαιο εκτοπισμό.

Οι φωτιές της 1ης βδομάδας του Αυγούστου ξεκίνησαν σε συνθήκες πολύ υψηλής σε έκταση καιένταση θερμοκρασίας, σχετικής νηνεμίας και κεντρικής πολιτικής επιλογής διαχείρισης τους με1000δες μπάτσους όλων των ειδών, αποδεκατισμένες πυροσβεστικές δυνάμεις και μηδενικό σχέδιοδράσης. Εν κατακλείδι, η μη διαχείριση των αρχικά περιορισμένων μετώπων πυρκαγιάς (τακεντρικά εκ των οποίων ακόμη καίνε μέρες αργότερα) καθώς και η χωροταξία τους, στην οποίαείχαν προαναγγελθεί "αναπτυξιακά" έργα συνθέτουν ένα ασφαλές συμπέρασμα:

Κράτος και κεφάλαιο τρομοκρατούν άνθρωπο και φύση.

Γενεσιουργές αιτίες των προβλημάτων δεν είναι το αόριστο φάντασμα της "κλιματικής αλλαγής". Η"κλιματική αλλαγή" είναι γέννημα της ανθρώπινης δραστηριότητας της μεταβιομηχανικής περιόδουκαι τα αποτελέσματα της τα βιώνουμε ήδη τις τελευταίες δεκαετίες. Γενεσιουργές αιτίες τωνπροβλημάτων είναι η εξουσιαστική διαχείριση των ζωών μας από κράτος και αφεντικά, ώστε ναδιατηρούν τη φόρμα της αέναης καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Η αποξήλωση κάθε έννοιας οργάνωσης του κεντρικού και θεσμικού φορέα οργάνωσης, τουκράτους, είναι η αυταπόδειξη ότι η κρατική μορφή οργάνωσης δεν λειτουργεί προς όφελος μας. Απότην άλλη το ιδιωτικό κεφάλαιο διαφημίζει τις αστείες, φορολογικά εκπίπτουσες, δωρεές και επενδύεισε μεγάλα εγκλωβιστικά για τις μικροκοινωνίες και το περιβάλλον, έργα (aka ΒΑΠΕ, τουριστικάυπερκαταλλύματα κ.α.).Αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες των ανεξέλεγκτων φωτιών είναι ακριβώς αυτό που πρέπει νασυμβεί - Καπιταλιστική ανάπτυξη λέγεται. Κράτος και κεφάλαιο είναι φύσει ανίκανο καιαποδεδειγμένα απρόθυμο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πολλών.

Eίναι αξιοσημείωτες οι προσπάθειες αλληλεγγύης με υλικά αγαθά στους εσωτερικούς μετανάστεςτων τελευταίων ημερών. Θα χρειαστούν. Όμως, η εμπειρία έχει δείξει ότι συνήθως τα υλικά 1ηςανάγκης συλλέγονται γρήγορα, το πρόβλημα είναι η διανομή τους. Και το δεύτερο πρόβλημα είναιτι θα γίνει με αυτό το κόσμο αφότου καταλαγιάσει ο πανικός, η οργή, εν τέλει το θυμικό από τηνσοκαριστική κατάσταση.

Από τη μεριά μας αντιπροτείνουμε :

Τοπική οργάνωση,

Εκείνο που βλέπουμε είναι η άμεση οργάνωση κατά τόπους ομάδων δασοπροστασίας και δικτύωσηγια τις ανάγκες και τα προβλήματα που ανακύπτουν σε 2ο χρόνο. Η επίθεση του κεφαλαίου, υπό τιςευχές του κράτους, στο φυσικό περιβάλλον είναι ανελέητη. Η καθημερινότητα δε μπορεί να είναιβιώσιμη εαν δεν διεκδικήσουμε ακόμη και τα ως τώρα αυτονόητα, καθαρό αέρα - γη - νερό. Ηεπισκόπηση, ανάδειξη και διεκδίκηση με όλα τα μέσα, τοπικών ζητημάτων και η αλυσιδωτήδιάδοση ενημερώσεων και πρακτικών είναι μια καλή αρχή.

Συλλογική αντίσταση,

Με πρακτικές δράσεις, θεωρητικές κουβέντες, καλλιτεχνικές παρεμβάσεις και όπως καθεμιά καικαθένας εκφράζεται. Ενάντια στη σιωπή και την εσωτερίκευση της οργής και τουσυλλογικού/ατομικού τραύματος. Μαζί με όλες/όλους εκείνες που αντιλαμβάνονται τα ταξικά,αντιεξουσιαστικά, αντιφασιστικά, αντισεξιστικά και αντιπατριωτικά/διεθνιστικά πρόσημα μας.Διαφοροποιημένοι από ένα γενικό κι αόριστο πλαίσιο τύπου 'Όλοι μαζί μπορούμε'. Όλοι μαζί ΔΕμπορούμε..δεν έχει τα ίδια συμφέροντα ο κυρ Τάσος ο μελοπαραγωγός με την κυρ ΤΕΡΝΑ τηνμεγαλοκατασκευαστική και πάρκων ανεμογεννητριών).

Μπορεί τα θύματα των κατά τόπους πυρκαγιών να μην αφορούν αποκλειστικά τα κατώτερακοινωνικά στρώματα, γνωρίζουμε όμως καλά ότι οι κρατικές, κυβερνητικές πολιτικές είναι σταθεράστραμμένες στη φτωχοποίηση του γενικού πληθυσμού, και ότι η διαχείριση των πυρόπληκτων,δύσκολα θα διαφοροποιηθεί από αυτό το σχέδιο, παρά τις όποιες υποσχέσεις για 'αποκατάσταση’.Έτσι λοιπόν, η κύρια μέριμνα μας είναι να προστατέψουμε τη ζωή ανθρώπινων και μη ζώων, ταδέντρα και τους καρπούς της γης, το σπίτι και όχι την περιουσία μας. Το σπίτι, όπως τοαντιλαμβανόμαστε με όρους επιβίωσης και όχι συσσώρευσης πλούτου. Το σπίτι ως την ασφάλειατου να έχεις μια στέγη πάνω απ'το κεφάλι σου και εντέλει το σπίτι ως το προνόμιο μας να το έχουμετη στιγμή που τόσα άτομα παγκοσμίως αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα δικά τους. Δεν έχουμεκαμία ευθύνη απέναντι στην πατρίδα, ούτε κανένα χρέος στην επίπλαστη εθνική ενότητα. Το μόνομας χρέος είναι να μην επιτρέψουμε να γίνει η γη που ζούμε ‘φιλέτο’ στο βωμό μιας ανάπτυξης πουκάνει το βίο αβίωτο.

Οι αγώνες είναι μονόδρομος. Και συμβαίνουνήδη, πολλοί εξ αυτών με σημείο αιχμής τοπεριβάλλον σε ένα ευρύτερο πλαίσιοαντιεξουσιαστικής/αναρχικής ανάλυσης. Αςτους πλαισιώσουμε, ας οργανώσουμε κιάλλους, ας δυναμώσουμε τις αντιστάσεις μαςμε οριζόντιους τρόπους. Η (πάρα)κρατικήκαταστολή είναι αναμενόμενη, έχειπροαναγγελθεί μέσω των χιλιάδων ευρώ πουσπαταλήθηκαν στις δυνάμεις ασφαλείας και τον εξοπλισμό τους. Κι όμως αυτό δεν πρέπει να μαςσταματάει, γιατί ξέρουμε πλέον καλά ότι:

Δεν έχουμε τίποτα περισσότερο από ο ένας την άλλη

Αλληλεγγύη - Αυτοοργάνωση - Επίθεση

antirinfo 08.08.21

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License