Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα – Αλληλεγγύη στον αναρχικό επαναστάτη Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη.


post image

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα – Αλληλεγγύη στον αναρχικό επαναστάτη Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη.

Τη Δευτέρα 9 Αυγούστου ο αναρχικός σύντροφος Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης συλλαμβάνεται στη Θεσσαλονίκη. Η είδηση εξαρχής όπως μεταφέρεται από τα καθεστωτικά μέσα, είναι προβληματική. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε -όπως πρωτόλεια έφθασε η ενημέρωση- από άνδρες της ομάδας Δίας, αλλά οφείλεται στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία η οποία βρισκόταν στα ίχνη του. Το φερέφωνο της ασφάλειας, Νίνα Καραμήτρου, παρότι έχουν περάσει αρκετές ώρες και ενώ τα περισσότερα αστικά μέσα αναφέρουν μια ομάδα Δίας ως υπεύθυνη για τη σύλληψη μετά από ληστεία σε κατάστημα τράπεζας, επιμένει σε τηλεοπτικό της διάγγελμα ότι την σύλληψη πραγματοποίησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Όπως και αν εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, δεν θα εμπλακούμε σε αστυνομικά σενάρια. Αν ισχύει η δεύτερη υπόθεση περί άμεσης εμπλοκής της «αντι»τρομοκρατικής που βρισκόταν από καιρό στο κατόπι του Δ.Χ., επαγωγικά δημιουργούνται περίεργοι συνειρμοί. Συνειρμοί που οδηγούν σε συμπεράσματα που πολλάκις έχουμε συναντήσει στο παρελθόν, όταν η κεντρική εξουσία ευρισκόμενη σε δύσκολη θέση προσπαθεί να μετατοπίσει το βλέμμα αποπροσανατολίζοντας από σημαντικά γεγονότα που ταλανίζουν την επικαιρότητα, ανακοινώνοντας βαρύγδουπες συλλήψεις.

Την ίδια χρονική στιγμή, λοιπόν, που η κυβερνητική εγκληματική ανικανότητα αγκαζέ με τον κεφαλαιοκρατικό δόλο κατέκαψαν για μία ακόμα φορά εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα παρθένων δασών, θανάτωσαν αναρίθμητα ζώα και κατέστρεψαν εκατοντάδες σπίτια, την ίδια χρονική στιγμή που θρηνούμε ήδη δύο νεκρούς από τις πυρκαγιές και ενόσω τα αποκαΐδια παρέμεναν πυρακτωμένα και η επέλαση της πύρινης λαίλαπας συνέχιζε (και συνεχίζει) ακάθεκτη σε Εύβοια, Ηλεία, Μεσσηνία και Αρκαδία, ως δια μαγείας το κεντρικό θέμα δεν ήταν άλλο από τη σύλληψη του «επικίνδυνου τρομοκράτη» Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, δηλαδή ενός μέλους μιας επαναστατικής οργάνωσης που έχει σιγήσει από το 2017.

Ας αναλογιστούμε αλήθεια γιατί αποκαλείται επικίνδυνος ένας κοινωνικός επαναστάτης. Ναι, είναι επικίνδυνος για την εξουσία, τη μεγαλοαστική τάξη, τη κυβέρνηση και όσους πραιτοριανούς έχουν αναλάβει ενόπλως την συντήρηση της καθεστηκυίας τάξης. Αυτός ο συμφερτός καθαρμάτων καλά κάνει και αισθάνεται τρόμο. Η προσπάθειά τους όμως να συνταυτίσουν τον δικό τους τρόμο με την κοινωνική βάση είναι τουλάχιστον κωμικοτραγική. Υπάρχει έστω ένας άνθρωπος από τα κάτω που να αισθάνθηκε τρομοκρατημένος από τον αγώνα κοινωνικών επαναστατών; Το κυβερνητικό αφήγημα πλέον τέθηκε σε αχρηστία. Ο λαός γνωρίζει πλέον πολύ καλά ποιος είναι ο επικίνδυνος για το μέλλον και τα όνειρά του και ποιος όχι.

Ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης δεν ρήμαξε τη ζωή και το μέλλον της κοινωνίας, δεν υπόγραψε μνημόνια, δεν ήταν εμπρηστής, εκβιαστής, παιδεραστής, έμπορος ναρκωτικών και όσα ακόμα χαρακτηριστικά οφείλει να διαθέτει κάποιος για να γίνει φίλος του πρωθυπουργού. Δεν τάχθηκε με τη μεριά των εκμεταλλευτών για να περάσει μια ανέμελη και άκοπη διαβίωση. Δεν ήταν «Άριστος». Διεκδικούσε την αριστεία για όλους και για όλες. Ήταν πάντοτε με τους αδικημένους. Πολέμησε και πολεμά για μια άλλη κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και αδικία. Μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από τη διαχρονική χλαίνη της εξουσίας. Πάλεψε μέσα από δομές, μέσα από μαχητικά σχήματα, σε πορείες, σε συγκεντρώσεις, σε καταλήψεις, στην αντιπληροφόρηση, δίπλα στους πρόσφυγες, συμμετείχε στους αγώνες ενάντια στη μαφία των Εξαρχείων. Ανέπτυξε πολυσχιδή και πολύπλευρη δράση. Ήταν παρών σε διεκδικήσεις, σε συγκρούσεις, εκεί που η ελευθερία όρθωνε το ανάστημά της. Και η σύλληψή του δεν πρόκειται να σταματήσει το κοφτερό μυαλό του και την επαναστατική γραφή του.

Είναι χρέος και καθήκον σύσσωμου του αναρχικού κινήματος, αφήνοντας κατά μέρος τις πιθανές ιδεολογικές διαφορές που συχνά αποτελούν ανάχωμα στην έκφραση της αλληλεγγύης, να σταθεί δίπλα του. Να μην τον αφήσουμε μόνο του στα χέρια του κράτους. Τον ίδιο και την οικογένειά του.

Δύναμη στον αναρχικό επαναστάτη Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη. 

Ο μόνος τρομοκράτης είναι το κράτος και το κεφάλαιο.

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

masovka@espiv.net

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License