Το βράδυ του Σαββάτου 7/8 μία συντρόφισσα και ένας σύντροφος συνελήφθησαν από τέσσερεις μπάτσους καθώς είχαν βγει για συνθήματα με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές που βρίσκονταν σε εξέλιξη εκείνες τις μέρες και συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμα και σήμερα. Η συντρόφισσα και ο σύντροφος είχαν μαζί τους και ένα πυροσβεστήρα, ένα γιλέκο και μια σφυρίχτρα με σκοπό, μετά την ολοκλήρωση των συνθημάτων, να ανέβουν στο βουνό του Περάματος και να κάνουν περιπολίες σβήνοντας εστίες που τυχόν συναντούσαν. Οι μπάτσοι, ενώ κατέγραψαν ότι αντικείμενα είχαν πάνω τους οι συντροφισσα/ος, απέφυγαν να καταγράψουν την κατοχή πυροσβεστήρα, γιλέκου και σφυρίχτρας, πιθανότατα ώστε να ταιριάζει καλύτερα το αφήγημα περί επικίνδυνων βανδάλων.

Η συντρόφισσα και ο σύντροφος παρέμειναν για δύο νύχτες στο κρατητήριο και καταδικάστηκαν τη Δευτέρα 9/8 με 12 και 13 μήνες αντίστοιχα, με αναστολή, για φθορά ξένης περιουσίας και ψευδή κατάθεση, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα. Η εισαγγελέας μέσα από το μονόλογο της εν είδη κηρύγματος έκανε σαφές ότι η συντρόφισσα και ο σύντροφος διώχθηκαν για το περιεχόμενο των συνθημάτων και η φθορά ξένης περιουσίας ήταν απλώς το έδαφος που βρήκαν ώστε να μπορέσει να στηριχθεί η κατηγορία. Στο τοπικό τμήμα του Περάματος και πριν τη μεταφορά της συντρόφισσας στη ΓΑΔΑ, η τοπική μπατσινα κατά το σωματικό έλεγχο χρησιμοποιώντας εκδικητικές εκφράσεις, απαίτησε και εφάρμοσε έλεγχο αγγίζοντας τα γεννητικά της όργανα και παρά τις προθέσεις της, η στάση της συντρόφισσας μας την απέτρεψε για οτιδήποτε περαιτέρω.

Τη σύλληψη των δύο συντρόφων ακολούθησε η φωτιά στο Ικόνιο Περάματος καθώς και άλλη μία στην περιοχή η οποία δεν έγινε γνωστή στα ΜΜΕ. Σε μια συγκυρία όπου η ξεκάθαρη ανικανότητα και απροθυμία του κρατικού μηχανισμού να ελέγξει πυρκαγιές με άπνοια, όπου η δράση εθελοντών και κατοίκων αποδείχτηκε καταλυτική σε ορισμένες περιπτώσεις για το σωσιμο ζώων και σπιτιών, το κράτος με όλες τις πολιτικές τους αποχρώσεις επιλέγει να κάνει σαφή την αλαζονεία και την προκλητικότητα του. Επιλέγει να συλλάβει δύο ανθρώπους για σπρέι (!) που εκτός από το "έγκλημα" αυτό επιδίωκαν να συμβάλλουν εθελοντικά στη προστασία του πράσινου της περιοχής, την ίδια ακριβώς στιγμή που η κοινωνική κατακραυγή για την έλλειψη πυροσβεστών και οχημάτων είναι παραπάνω από έντονη.

Όλο αυτό εμας ούτε μας σοκάρει ούτε μας εκπλήσσει. Αποτελεί πολιτική επιλογή της συγκεκριμένης κυβέρνησης να προσλάβει χιλιάδες μπάτσους αντί για γιατρούς και πυροσβέστες. Είναι πολιτική επιλογή στην περίοδο της πανδημίας να εστιάσει στην καταστολή και τα πρόστιμα αντί να ενισχύσει το σύστημα υγείας. Είναι και τώρα πολιτική επιλογή να κάνει συλλήψεις για σπρέι αντί να έχει φροντίσει να έχει επαρκές προσωπικό και εξοπλισμό για να αντιμετωπίσει πυρκαγιές, ένα φαινόμενο που κάθε χρόνο αντιμετωπίζει αυτός ο τόπος, τις αιτίες του οποίου δε θα αναλύσουμε σε αυτό εδώ το κείμενο.

Όλη αυτή η δίωξη έγινε στα πλαίσια του δόγματος νόμος και τάξη την ώρα που κυριολεκτικά ο κόσμος καίγεται, ώστε να δικαιολογηθούν τα νυχτοκαματα των μπάτσων αλλά και παράλληλα να αποσιωπηθεί κάθε αντιεξουσιαστικός λόγος και δράση, ακόμα και όταν αυτή η δράση γίνεται στα πλαίσια δημιουργίας εθελοντικής ομάδας περιφρούρησης του βουνού. Οι διαχειριστές του κρατικού μηχανισμού, δεξιοί ή αριστεροί, αντιλαμβάνονται τον φυσικό κόσμο σαν πόρους από τους οποίους μπορεί να αντλήσουν υπεραξία με εξευγενισμενους όρους ώστε να χτίσει και την ανάλογη κοινωνική συναίνεση στην καταστροφική ανάπτυξη που προτάσσουν. Το κράτος δρα με σκοπό την αυτοσυντήρηση του, ενώ εμείς δρουμε με σκοπό την υπεράσπιση των ζωών μας και του φυσικού κόσμου που μας περιβάλλει. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που τα κατασταλτικά τους σχέδια πάντα θα αποτυγχάνουν μπροστά στο εξεγερσιακο πνεύμα και τη συνέχεια του ακηδεμονευτου αγώνα.

ΑΝ ΤΑ ΔΑΣΗ ΗΤΑΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΣΩΣΕΙ

Αναρχική Ομάδα Περάματος

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License