post image

Σήμερα 2 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας σε συνέχεια με τα γεγονότα των 2 προηγούμενων ημερών. Η πορεία των 130 ατόμων κινήθηκε στο κέντρο της πόλης δυναμικά και με παλμό, καταλήγοντας στον Μύλο του Παππά όπου και έλαβαν χώρα τα περιστατικά της Τρίτης.

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης.

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΙΒΑΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Στις 31/8 ήταν προγραμματισμένη η έλευση της κούκλας Αμάλ στη πόλη της Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών και άλλους φορείς. Η «Αμάλ» αποτελεί ένα διεθνές προζεκτ βασισμένο στο ταξίδι ενός κοριτσιού από τη Συρία προς την Ευρώπη που πάει για να βρει την οικογένεια της. Εμείς από πλευράς μας σαν Κατάληψη Ντουγρου την ημέρα διεξαγωγής του δρώμενου είχαμε προγραμματισμένη παρέμβαση στον εξωτερικό χώρο του Μύλου, όπου και θα κατέληγε το πέρασμα της Αμάλ από τη Λάρισα, ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα κλειστά σύνορα με πανό και τρικακια, καταδικάζοντας παράλληλα την στάση του Δήμου Λαρισαίων για την δημιουργία του στρατοπέδου στο Κουτσόχερο. Προφανώς η διοργάνωση του δρώμενου αυτού ενόχλησε τα συντηρικά και ξενοφοβικά στοιχεία της πόλης με πρώτο το δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη της Λένας Καραλαριωτου και εν ενεργεία μπάτσου Κ. Αργυροπουλου.Κατά την έναρξη του δρώμενου στη γέφυρα του Αλκαζάρ, ενημερωθήκαμε πως 30-40 άτομα γνωστοί για το θρησκευτικό και εθνικιστικό τους φρόνημα βρίσκονταν κοντά, και αμέσως μεταβήκαμε στο σημείο. Τη στιγμή που φτάσαμε στο σημείο γίναμε μάρτυρες της επίθεσης που γίνοταν με πέτρες και αυγά στο πλήθος που συνόδευε την κούκλα, το οποίο αποτελούταν κυρίως από ανήλικα παιδιά.

Σε όλη αυτή την κατάσταση οι αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκοταν ήδη εκεί, δεν έκαναν καμία προσπάθεια να επέμβουν, μέχρι την στιγμή που σύντροφοι/ισσες και αλληλέγγυος κόσμος κινήθηκε προς το πλήθος φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα πατώντας πάνω στα συνθήματα μίσους των εθνικιστών και θρησκόληπτων σκουπιδαριών, και ερχόμενος σε συμπλοκή με τους φασίστες που πετούσαν πέτρες και αυγά.

Εδώ να σημειωθεί πως αρκετές οικογένειες μεταναστών αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το σημείο. Στη συνέχεια, και ενώ η κούκλα έφτανε στο «Μύλο του Παππά», δεύτερη ομάδα φασιστών με επικεφαλής τον πρόεδρο του χουντικού πατριωτικού συνδέσμου προσπάθησε να προσεγγίσει το χώρο αλλά προπηλακίστηκε από το πλήθος και απομονώθηκε. Παράλληλα έγινε προσπάθεια εισόδου στο χώρο του Μύλου από την πίσω μεριά 10-15 ατόμων, των ίδιων που πρηγουμένως είχαν επιτεθεί στα παιδιά με πέτρες. Ο κόσμος τους απώθησε για άλλη μια φορά μέχρι που εμφανίστηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προσπάθησαν να συλλάβουν δύο συντρόφους και όπως είναι φυσικό οι περήφανοι Έλληνες λεβέντες βρήκαν ευκαιρία να επιστρέψουν και να λιντσάρουν τους συντρόφους την ώρα που αυτοί ήταν ακινητοποιημένοι από τους μπάτσους. Να αναφερθεί πως από την ώρα που συσπειρώθηκε το αντιφασιστικό μπλοκ και καθ' όλη την διάρκεια, οι μπάτσοι βρίσκονταν στη μέση, έχοντας μονίμως τις ασπίδες και τα γκλοπ τους στραμμένα προς το μέρος μας και κάνοντας έτσι ξεκάθαρο για ακόμη μια φορά σε ποιους κάνουν πλάτες!

Σε συνέχεια του εθνικιστικού παραληρήματος, χθες τα φασιστοειδή πραγματοποίησαν συγκέντρωση ενάντια στους εμβολιασμούς. Μετά τη λήξη της συγκέντρωσης και κατά τις 11:30μ.μ. μια ομάδα 30-40 κινήθηκαν προς το συνεργατικό καφενείο Εντροπία εν ώρα λειτουργίας με σκοπό να επιτεθούν, γνωρίζοντας πως εκεί συχνάζει αρκετός κινηματικός κόσμος. Ωστόσο, η προσπάθεια τους για επίθεση έπεσε στο κενό, καθώς 12 συντρόφια που βρίσκοταν εκεί τους έτρεψαν σε φυγή καταφέρνοντας να τραυματίσουν τουλάχιστον 2 φασίστες στο κεφάλι.

Από όλο αυτό το φασιστοχριστιανικό συνοθήλευμα κάποιοι είναι περήφανα δηλωμένοι φασίστες, ενώ άλλοι/ες θίγονται με αυτόν τον ορισμό και αυτοπροσδιορίζονται ως πατριώτες. Αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, μία βίαιη επίθεση με πέτρες και αυγά απέναντι σε ανήλικα παιδιά λόγω της θρησκείας ή της καταγωγής τους είναι ο ορισμός του φασισμού. Είτε λοιπόν θίγονται, είτε όχι με τους ορισμούς αυτούς, οι άνθρωποι αυτοί είναι επικίνδυνοι και όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να τους δωθεί άλλος χώρος, αλλά θα τους εξαφανίζουμε και από αυτόν που ήδη έχουν διεκδικήσει. Μέχρι την ημέρα που άνθρωποι κάθε λογής φυλής, φύλου, χρώματος, πολιτιστικών χαρακτηριστικών και σεξουαλικών επιθυμιών, θα κυκλοφορούν ελεύθερα από χώρα σε χώρα από πόλη σε πόλη και από γειτονιά σε γειτονιά, χωρίς κανένα ίχνος δισταγμού και φόβου, ο αγώνας μας απέναντι σε κάθε εξουσία θα παίρνει ολοένα και περισσότερο σάρκα και οστά τόσο στο δρόμο όσο και παντού.

ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΧΩΡΟ ΣΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ

Κατάληψη Ντουγρού

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License